mandag, marts 26, 2007

Richard Winther

Kristusfigur, oliekridt 6 X 11 cm, oliekridt, privateje, Foto © Snaphanen, Om Winther


En bombe i turbanen
Glæden over frifindelsen af Charlie Hebdos redaktør Philippe Val er overstrømmende. Selv danske ministre og andre, der gerne havde set Jyllands-Postens redaktører lagt i jern og ført bort efter avisens offentliggørelse af de 12 Muhammed-tegninger, jubler over den meget retfærdige dom, der har styrket ytringsfriheden i hele Europa og sikret retten til ironi, satire, sarkasme og alt det andet, der holder vores civilisation i live. Det ville være upassende, om Groft sagt valgte denne glædens stund til at stille sig utilfreds an. Det gør vi derfor heller ikke.
- Det skal dog ikke nægtes, at en enkelt flue har taget ophold i pomaden. I sin afgørelse refererer domstolen nogle betragtninger, som et af vidnerne fremførte om en af Jyllands-Postens tegninger, nemlig den med bomben i profetens turban.
Den var problematisk, idet den fremstillede Muhammed som »krigerisk og lysten«. Dermed udtrykte den en »islamofobisk« indstilling, idet den reducerede en flerdimensional personlighed til et enkelte aspekt - i dette tilfælde altså den gamle landevejsrøvers krigs- og anden liderlighed. Og dommerne var ikke ganske utilbøjelige til at give klagerne ret i deres fordømmelse af denne særlige tegning.
- Groft sagt tager også klart afstand fra ethvert forsøg på at reducere historiske personligheder til enkelte aspekter, og skal derfor opfordre islams lærde til at gennemføre en højst påkrævet udrensning af skadelige påstande om profetens ` gøren og laden, der desværre fylder op i de forskellige hadith-samlinger. Ingen kan være tjent med alle disse fortællinger om, at profeten lå på lur for at overfalde karavaner, at han beordrede snigmord på kvindelige digtere, der havde gjort grin med ham, at han myrdede 900 jøder på en enkelt dag og lå i med en af enkerne samme nat, at han dyrkede sex med en ni-årig o.s.v. For ikke at tale om den fantastiske påstand, at man kan komme i himlen ved at gå hen og gøre ligeså. Hermed reducerer man virkelig Allahs sendebud til en så ubehagelig type, at hverken Allah eller de troende kan være tjent med det. Når den slags udslag af islamofobi er fjernet fra islams helligskrifter, vil de slemme tegninger også være aldeles overflødige.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske

Bar Muhammed-karikatyr på rättegång
En kvinna som förlorade sin man i tågbombningen i Madrid 2004 dök upp på rättegången mot 29 åtalade, de flesta muslimer. På sig hade hon en t-shirt med tryck från Jyllands-Postens Muhammed karikatyrer. Trycket föreställde Muhammed med en bomb som turban runt sitt huvud. Kvinnan satt längst fram i en och en halv timme innan hon promenerade förbi de åtalade som satt i en glasbur, skriver Reuters.

AB

"Samhället håller på att förändras"

virkelig fiffig observation:

På säkerhetspolisens (säpo:s) inrådan har kommunen monterat in pansarglas mellan åhörarläktaren och fullmäktigesalen i Landskronas rådhus.

Pansarglas på plats i fullmäktigesalen

Pascal Bruckner

It seems to me a blatant error to start talking with conservatives just because they don't openly call for the holy war. This amounts to renouncing reform of Islam, provided Muslims renounce violence. But preferring modern fundamentalism to terrorism runs the risk of having both: orthodoxy and extremists, men with beards and kamikazes, seditious preachers and bombs, plague and cholera. After all, the obscurantist regime in Saudi Arabia didn't prevent the emergence of Al Qaeda.

A reply to Ian Buruma and Timothy Garton Ash

Pia Kjærsgaard: Holocaust eller ej

Som den konservative formand på Østerbro, forhenværende CDer og forskningsminister Svend Bergstein, sagde det. ”Vi (De konservative) er et rummeligt parti, og det er ligegyldigt om vores medlemmer er muslimer eller hinduer” – og åbenbart også om de benægter Holocaust fristes man til at fortsætte.

Kjærsgaards ugebrev

Safia Aoude: Danmark er ikke mit hjem - min loyalitet ligger hos islam

Göran Persson kände till att Laila Freivalds ljög
Statsminister Göran Persson kände till att utrikesminister Laila Freivalds inte gett en sann bild av hur hon hanterade krisen med Muhammedbilderna. Men först när det blev allmänt känt tvingades hon avgå.

"Någon vecka innan det här blev akut... När vi fick se yttrandet (till JK), här på Statsrådsberedningen, då såg vi vad dom skrev själva, och det stämde ju inte med den version vi haft tidigare."

DN.SE

Krigens propaganda-løgne
Carsten Ringsmose: Jeg blev for nogen tid siden inviteret til koncert i Odense med det genopstandne orkester "Røde mor", som ikke bragte en eneste sang med relation til tidens problemer, men blot fremførte sange, som orkesteret skrev for 30 år siden, da man endnu ikke havde svigtet Nordahl Griegs påbud i digtet "Til ungdommen": "Kringsatt af fiender, gå inn i din tid - ".
"Røde mor" havde mistet både farven og ungdommen, og Troels Trier fik et bragende bifald, da han påstod, at vi danskere nu var medskyldige i over 200.000 civiles død i Irak.
- Jeg noterede mig påstanden, dels fordi koncerten var præget af en tankeløs sekterisk begejstring, og dels fordi jeg erindrede avisoverskrifter i retning af "Hidtil blodigste døgn i Irak - 57 civile dræbt", hvilket på knap fire år ikke kunne blive til 200.000.
- Mange bliver dræbt i Irak, men langt de fleste - over 90 % - er ofre for interne konflikter mellem de indbyrdes stridende muslimske fraktioner, som vi danskere næppe kan have ansvaret for.

Og kort tid senere (3/1) noterede jeg mig, at Tv2 i "Go' morgen Danmark" med Iraks indenrigsministerium som kilde kunne oplyse, at der alt i alt var 12.320 faldne i det seneste år.
- Lørdag den 17. marts var der så demonstrationer i anledning af, at konflikten i Irak nu har varet i fire år, og i København talte SF-politikeren Kamal Qureshi, som påstod, at krigen havde kostet over 500.000 civile ofte (og straks forøgede dette tal med næsten 50 % ved at tilføje "altså over 500 ofre om dagen").
- Mere seriøse (og veldokumenterede) kilder som f. eks. "The Brookings Institution" i Washington opgør det samlede antal dræbte irakere fra krigens start til midten af oktober 2006 til 44.206, hvortil kommer 2.578 dræbte irakiske politifolk. Andre seriøse kilder når højere tal - op til ca. 65.000 når kriminelle forbrydelser medregnes.
- Det er i denne forbindelse bemærkelsesværdigt, at antallet af civile irakere, som er blevet dræbt af USA-tropper, når op på gennemsnitligt syv personer om ugen i 2005, fire om ugen i januar 2006, faldende til én om ugen i august 2006.
- Man kan altså konstatere, at udtalelser som Troels Triers og Kamal Qureshis er fuldstændig vildt overdrevne - Qureshis er ti gange så store som realiteterne ifølge kilder, Qureshi har haft adgang til via links på SF's hjemmeside.
´"Krigens første offer er sandheden", men det er alligevel overraskende, at folk med en markant position på venstrefløjen viderebringer så grove, propagandistiske overdrivelser, - og endda opnår bifald fra de tankeløse tilhørere.
Man skulle måske overveje, om propagandistiske påstande, som er overdrevet op til ti gange, og som derfor straks kan gennemskues af enhver, der kan tænke og regne, fremmer venstrefløjens politiske mål? Eller påregner man kun støtte fra folk, som ikke tænker sig om?
- Der hersker en ulykkelig situation i Irak, og man kan ikke forsvare den måde, hvorpå vi blev indblandet. Men hjælper det mon at lyve så groft om situationen?
Carsten Ringsmose, cand. rer. soc. Harndrup, Fyens Stiftstidende


Giv plads til Beirut & Basra
Gun Hallberg rätar på ryggen och lägger hakan mot räfsans skaft.
– Absolut inte, säger hon.Solen gassar, syrenerna knoppas och kolonisterna är på strålande humör när Sydsvenskan går runt och frågar om Malmö kommun ska låta Köpenhamns invånare inneha odlingslotter här eftersom det inte finns tillräckligt med mark i deras egen stad.
Om danskar ska få kolonilotter i Malmö bör alla svenskar som vill ha komma först. De håller ju på att sälja ut Skåne till Danmark, tycker han.

Inga danskar på svenska lotter

"Tuberkulos kan bli lika dödlig i Sverige som i tredje världen"
Smittsjukdomsexperter: Blott ett par decennier innan vi står utan vapen mot tuberkulos och andra bakteriella infektioner. För första gången på flera decennier har antalet fall av tuberkulos plötsligt börjat skjuta fart igen. Tbc ökar globalt bland annat på grund av hiv- och aidsepidemin och den ökande läkemedelsresistensen. Men också i Sverige insjuknar allt fler i tbc till följd av invandringen av människor från krigs- och katastrofdrabbade länder - före detta Jugoslavien, det forna Sovjetunionen och Irak. Allvarligaste problemet är att vi inte har något effektivt vaccin mot nya, extremt multiresistenta former av tbc och att ingen vill finasiera utvecklingen av ett sådant vaccin.
Dagens Nyheter

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net