tirsdag, maj 01, 2007

BT - en avis´ dødskamp

og den er ikke køn. Messerschmidt skal tilsyneldadende undgælde for, at BT bliver den første tabloid der lukker grundet permanent underskud. I desperation kalder den en tekst og melodi af Haydn og von Fallersleben, der er 100 år ældre end nazismen, for en "nazistisk" sang. "Über Alles" betyder som bekendt ikke "over alle", men "over alt" - "fremfor alt". Havde meningen været "over alle" ville det have heddet ""über allen (anderen) in der Welt". Det var lesson one i tyskundervisningen før i tiden, åbenbart ikke idag.
Det kunne jo tænkes at Messerschmidt, ligesom mange andre, ikke vidste at sangen var forbudt fra 1945 til 1949. I dag er den ikke forbudt. Det er stadigvæk Tysklands officielle nationalmelodi. Det er tilladt at synge alle tre vers, men kun det sidste bruges officielt.
Tyndere kan BT, Arne Ullum og Torben Lunds lavsindede bagholdsangreb vel ikke blive. Det skal blive interessant at se BT trække i land i en retssal. Og så lad dog den elendige parodi på en avis dø en unådig død bagefter. Den har længe ikke haft nogen eksistensberettigelse.

Messerschmidts forbudte vers
"Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt.«. Det er de første strofer i Tysklands nationalsang indtil nazismens fald i 1945.Flere har nu bekræftet, at det bl.a. var linier fra denne sang, Morten Messerschmidt sang under hans famøse optrin i Tivoli-restauranten »Grøften« i forrige uge.
BT
Sangen fra Grøften var ikke gået i Tyskland

Hvem er tættest på nazismen?
»Det er rigtigt, at han sang franske og engelske sange, »Marseillaisen«, »Rule Britannia«, han sang opera og Wagner, og så sang han de første fire linjer af den tyske nationalsang »Deutschland über Alles«,« siger bakkesangerinden Dot Wessmann til BT 2. maj. Hvorvidt Messerchmitt også har heilet med fingeren op under næsen som en parodi på Hitler, er der uenighed om, men det hele ligner en storm i et glas vand. Og når man ved, at det er socialdemokraternes Torben Lund samt dennes kæreste, der står bag, tager sagen sig endnu mere sølle ud. Alle kneb kan bruges når det drejer som at få Dansk Folkeparti ned med nakken, og dette er det sølleste af dem alle. Interessant nok er beskyldningerne fremsat af den samme Torben Lund, som overrabbineren Bent Melchior har karakteriseret som antisemit. Så hvem er tættest på nazismen?
Geoffrey Cain


Demokratiets nye ridefogeder
af Lars Hedegaard (foto Snaphanen)
Nedskydningen af Dansk Folkepartis løsgående Messerschmidt markerer ikke just noget vendepunkt i Danmarks nyere historie. B.T.s vellykkede aktion bekræfter blot en virkelighed, der for længst har sat sig igennem, nemlig at pressen - som med larmende beskedenhed har iscenesat sig som »den fjerde statsmagt« - er rykket op som den første. En statsmagt, der står over den lovgivende, dømmende og udøvende magt, og som selv ikke demokratiet kan tumle.
- En skidefuld ungpolitiker har ødelagt sin karriere ved at hylde Adolf Hitler. Det var i hvert fald historien i B.T. Men i stedet for at fejre sejren over Adolf nummer 2, skriver B.T.s chefredaktør Arne Ullum på lederplads, at ingen vel tror, at Messerschmidt er nazist. Hvilket held, at det først kommer frem nu, for så ville historien ikke have været nær så god.
- Til gengæld er forståelsen aflang, når det gælder politikere fra partier, som ni ud af ti danske journalister stemmer på. Således har det ikke vakt nogen speciel forargelse, at Elsebeth Gerner Nielsen har optrådt med korrekt hijab på Højbro Plads. Hermed har hun udtrykt et menneskesyn, der må få engle til at græde. Har nogen fra pressen da bestormet Gerner Nielsens forkvinde Marianne Jelved med spørgsmål om, hvad hun mener om en fremtrædende - en tidligere kulturminister, for God's sake! - der gør reklame for en indpakning, som tusinder af kvinder er gået i døden for at undslippe? Har pressens gentlemen ringet til muslimske eller eks-muslimske kvinder, der på deres krop har mærket, hvad hijaben indebærer?

- Har de spekuleret over, hvordan det mon kunne gå til, at det iranske præstestyres absolutte førsteprioritet efter magtovertagelsen i 1979 var at sikre, at kvinder gik klædt som Elsebeth Gerner Nielsen? Hvorfor ulydige kvinder i Den Islamiske Republik er blevet pisket til døde for utilstrækkelig tildækning? Hvorfor medlemmer af Irans religiøse politi de første dage efter magtovertagelsen gik rundt i Teherans gader med barberblade indsvøbt i Kleenex, som de brugte til at opdrage på utækkeligt klædte kvinder? - Slet ikke. Den slags spørgsmål interesserer ikke pressen.
Den er til gengæld ved at gå til af harme over Søren Krarup, fordi han har sagt næsten det samme som adskillige muslimske eller eks-muslimske kvinder om det politiske signal, der ligger i hijab. Hans karakteristik af tørklædet som et totalitært symbol er vand ved siden af, hvad folk som Chahdortt Djavann, Ayaan Hirsi Ali og Parvin Darabi har sagt. De to sidste har desværre søgt tilflugt i USA, men Djavann befinder sig vistnok i Europa, Så var det ikke en idé, om de danske medier gik sammen om at få afsløret dette udyr og få hende udvist til Iran, hvor hun kan blive belært om tørklædets sande betydning? Eventuelt med bistand fra de Radikales Elsebeth Gerner Nielsen og Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid. -

- Eller hvad med de Konservatives egen lille Holocaust-forvirrer, Safia Aoude, der er medlem af partibestyrelsen på Østerbro? Det var hende, der på sin hjemmeside såede tvivl, om Zyklon B var blevet brugt til massemord på jøder og linkede til den kendte Holocaust-benægter David Irving. Hun har også produceret et morsomt billede af Hirsi Ali, Helle Merete Brix og den der skriver disse linjer. De to sidste har hun forsynet med et hagekors-emblem, mens hun har stukket øjnene ud på Ali - hvilket er islamisk kodesprog for, at hun er dødt kød. Kan Aoude ikke bruges til noget i klapjagten på Dansk Folkeparti? Kan hun ikke blive udnævnt til et eller andet - fast kommentator på B.T., nyhedschef på Jyllands-Posten - eller opstillet i en sikker kreds?
- Nå, under alle omstændigheder går det jo fint med svineuddrivelsen af DF. De bliver taget i krebsen en for en. Og journalisternes feeding frenzy holder ikke op, før alle disse urene er fjernet fra dansk politik. Vi har fået nye ridefogeder hertillands, og de er ikke til at spøge med.
Lars Hedegaard, Berlingske Tidende , 1 maj 2007


Hvor er du henne, Torben Lund?
Den tidligere topsocialdemokrat, Torben Lund, som beskyldte Morten Messerschmidt for nazisang, vil ikke uddybe, hvilken sang der var tale om. Han føler måske, han har en dårlig sag, gætter politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Torben Lund, den tidligere topsocialdemokrat, som udløste mediestormen mod folketingsmedlem Morten Messerschmidt, er som sunket i jorden. Efter at Messerschmidt har ofret sit medlemskab af Dansk Folkeparti midt i mediestormen, retter opmærksomheden sig ellers nu mod Torben Lund.Hvad var det egentlig, han hørte Messerschmidt synge? Var det en nazistisk sang, eller var det blot den tyske nationalmelodi sådan som Morten Messerschmidt selv har forklaret?Men Torben Lund er ikke til at opdrive længere. Han tager ikke sin mobiltelefon, og han ringer ikke tilbage, når der bliver lagt beskeder til ham.


180 grader i luften


180 grader.dk
Hvornår opdager Naser Khader

at han slet ikke er Radikal ?

»Elsebeth, du går islamisternes ærinde! Det er lige noget, de kan bruge i deres kamp for at tvinge flere kvinder til at gå med tørklæde,« skriver Naser Khader, der slutter sin mail med ordene: »Jeg er meget skuffet.«
Khader raser mod på Gerner Nielsen

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net