torsdag, august 11, 2005

Ophold med alt betalt

problemet har været kendt i årevis, og der er sket absolut intet. Det var sådanne typer, der på 6 måneder myrdede 4 ensomt boende i mit nabolag for 2 1/2 år siden. Respekten for menneskeliv er nul! 1000 kroner og en mobil for et liv. Og ingen aner om der er 10 eller 20.000 illegale i landet - og altså dem der opererer fra "flyktnigförläggningen":
Luckor hittad
Ur SvD den 10/8 -05:
"FICKTJUVSLIGA FAST I SMÅLAND
En tjuvliga som gjort sig skyldig till cirka 2 000 brott har avslöjats av polisen i Sydsverige. Tre personer har åkt fast i Småland och totalt har 25-30 personer deltagit i ligans verksamhet.
En 30-årig kvinna sitter häktad i Ljungby. Ytterligare två personer, en 17-årig pojke och en 16-årig flicka, ställdes inför häktningsdomaren vid Växjö tingsrätt på onsdagen. Flickan häktades misstänkt för grova stölder. När det gäller pojken blir det ny häktningsförhandling på torsdagsförmiddagen. Tolken kunde nämligen inte den dialekt som pojken talar och en ny måste anlitas."
I en tjuvgömma i en skog i Kronobergs län har polisen funnit gods för 100 000-tals kronor.
"Ligan har både sysslat med fickstölder och begått bostadsinbrott i stor skala.
Det handlar om människor från Centraleuropa som kommit hit i våras och begärt asyl. De har sedan uppträtt i familjekonstellationer och blivit inhysta på asylförläggningar runt om i Sydsverige. Totalt rör det sig om 25-30 personer."
Robert Loeffel från Kronobergspolisen konstaterar:
- Det här handlar om yrkeskriminella från Centraleuropa som hittat en lucka i det svenska systemet. Det kan mycket väl hända att de har tillstånd att vistas inom Schengenområdet, men uppger att de inte har några identitetshandlingar och söker asyl. Resultatet blir att de får fri bostad och de bidrag de har rätt till under tiden de genomför sina stöldturnéer.
Ligan har hittat även en annan lucka. Man har använt minderåriga för att utföra brotten:
"De kan ju inte straffas utan blir överlämnade till socialtjänsten. Där kan 'föräldrarna' sedan hämta dem."
"I några fall har det beslutats att minderåriga skulle tas om hand enligt LVU, lagen om vård av unga. När polisen sedan kommit för att hämta dem har de varit spårlöst borta."
Blågul kommentar
Personer som dessa klassas i svenska massmedia som "flyktingar". Detta är onekligen att göra verkliga flyktingar en otjänst.
Klart är att Sverige behöver en regering som vågar försöka att täppa till luckor av ovannämnda slag - även om den därigenom riskerar anklagelser för att värna svenska intressen.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net