fredag, september 16, 2005

Selvgjort er velgjort

jeg mener, skal der censureres, kan man lige så godt gøre det ordentligt selv.
Hvad mon Kaare Bluitgen mener om civilcouragen i kunstnerstanden ?

Danske kunstnere bange for kritik af Islam
Flere danske tegnere har af frygt for vold sagt nej til at illustrere bog om profeten Muhammed. Dansk Forfatterforening vil tage sagen op på bestyrelsesmøde.
Mordet på den islam-kritiske hollandske filminstruktør Theo van Gogh og det voldelige overfald på en underviser fra Carsten Niebuhr Instituttet har gjort danske kunstnere bange.
Forfatteren Kåre Bluitgen afleverer om to uger en bog om profeten Muhammed, men flere kunstnere har af frygt for vold og repressalier sagt nej til at illustrere bogen med tegninger af profeten.
- Tre tegnere har sagt nej til at illustrere bogen på grund af frygt, og den ene har direkte begrundet sit afslag med overfaldet på underviseren fra Carsten Niebuhr Instituttet. Mordet på van Gogh har påvirket os. Jeg har forfatterkolleger, der har sagt, at de overhovedet ikke vil skrive noget om islam, siger Bluitgen.
Formanden for Dansk Forfatterforening, Frants Iver Gundelach, siger, det er umuligt at acceptere den slags begrænsninger i ytringsfriheden. Foreningen tager sagen op på sit næste bestyrelsesmøde.
http://www.fyens.dk/article/535320

Her er et par illustratører uden reservationer
Herregud, der er så meget ballade i Baghdad i forvejen. Rohland og Egesborg laver plakater til SF, og deuden blir de jo i Danmark. En ren fribillet.
Fra TV2 Online:
Danske plakater hænges op i Bagdad
I morgen vil over 1.000 antikrigsplaka­ter blive hængt op i Irakc hovedstad, Bagdad, hvor de placeres i nogle af de mest folkerige kvarterer, samt i Den Grønne zone, hvor diplomaterne og det amerikanske hovedkvarter har til huse. De to danske kunstnere Claus Rohland og Jan Egesborg har lavet plakaterne, skriver den arabiske tvstation al-Jazeera på sin hjemmeside.“Vi er nødt til at stille spørgsmål ved, hvad vi laver, og hvad der sker,” siger Rohland til al-Jazeera.
Kunstnerne har fået en iraker til at hænge plakaterne op. Der er produceret tre forskellige plakater, de bærer teksterne: “Dræb din fjende", “Tro på propaganda"´og “Støt den forkerte".Alle tre plakater bærer tilføjelsen “og bliv ved med at have et kompliceret liv".

Det var dybt,det må jeg lige tænke over til i morgen !
http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=2873457

Det blir en stor dag.........
(som meget vel kan komme) hvor denne slappe, fejge retorik, rammer "de etablerede partier " i hovedet som en boomerang.Som Poul Nyrops" ikke stuerene" DFére. Olle virker ikke for adræt udvendigt heller:
Slöa – eller stoppa rasisterna
Sverigedemokraterna hårdsatsar inför kyrkovalet, nu mobiliserar socialdemokraterna för att stoppa det främlingsfientliga partiets framfart.
– De vill ha en blond, blåögd arisk kyrka som står för nationalism. De vill förbjuda kyrkans anställda att jobba för flyktingamnesti och de vill verka emot en positiv dialog med islam. Vi vill exakt det motsatta, säger Olle Burell, kyrkomötesledamot för socialdemokraterna.

http://makeashorterlink.com/?W35B36ECB

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net