fredag, juni 09, 2006

"Det er progressivt at længes"

og kunst handler jo om længsel, derfor er kunstnere progressive, og så er den frikadelle stegt. Nu driller Hauge igen de stakkels kulturarbejdere.

- Jeg hørte forresten i SR en "børnepsykoanalytiker", der havde skrevet et teaterstykke, om det "alle børn helst vil høre om" : deres liv fra undfangelse til fødsel. Er det ikke ren børneporno at lave "undfangelses-børne-teater" ? Det meste af stykket ville selvklart udspille sig i livmoderen, kunne man forstå. En kulisse, forhåbentig.
Og så troede jeg i min naivitet eller at alle (bortset fra freudianerne, måske), var enige om at psykoanalyse i sig selv er rent teater og fiktion ? Men ikke i SR, icke. Børn har godt af en tur på sofaneseren til en plovmand i timen. Altsammen på svensk P1, altså:

SOM BEKENDT bryder "kulturarbejderne" i Danmark sig mildest talt ikke meget om Brian Mikkelsens kulturpolitik. De er glade for statsstøtten, og den er vel også det eneste, de glæder sig over. Penge lugter jo ikke.
Vi må som bekendt ikke skære alle over én kam, så der findes vel en lille minoritet af kunstnere, der er konservative. Dog er flertallet af kulturarbejderne det, der hedder automatiserede venstreradikale, og de drømmer sig altid tilbage. Det er jo denne længsel, der er selve tegnet på progressivitet. [...]
Det kunne være spændende at høre, om de danske forfattere mener, at kunst skal være farlig eller være opbyggelig og bidrage til et bedre multikulturelt samfund - for statens penge, naturligvis. Er de mon mest til Giske eller Ullmann?

Hauge i JP

Hedegaard hos Axess

gæstelisten er interessant. Nu bliver Axess upopulære på DN igen: (foto © webmaster)

"Hvad kan og bør Europa gøre for at forsvare sig mod fundamentalister, der ønsker at kontrollere den sekulære stat?"

Lars Hedegaard skal tale om "Islams vækst i Danmark og sekularismens fremtid."
De øvrige indledere er den amerikanske forfatter og journalist Paul Berman; hans britiske kollega Theodore Dalrymple; OSCEs højkommissær for nationale mindretal, ambassadør Rolf Ekéus; professor Dogu Ergil fra Ankaras Universitet; forfatter Ayaan Hirsi Ali; professor Jonathan Israel, Princeton University; professor Sunil Khilnani, Johns Hopkins University; den franske skribent og medlem af den franske nationalforsamling Pierre Lellouche; skribenten Etyen Mahcupyan fra Turkish Economic and Social Studies Foundation; prædikanten Tariq Ramadan; forfatteren og journalisten Kenan Malik; direktøren for International Crisis Group i Kairo, Hugh Roberts; professor Olivier Roy, Paris' Universitet; forfatterne og journalisterne Carl Rudbeck og Nathan Shachar; forfatteren og filosoffen Roger Scruton; forfatteren og journalisten Paul Scheffer; professor Bassam Tibi, Göttingens Universitet; historikeren Charles Tripp, Londons Universitet og forfatteren Ibn Warraq og Theodor Dalrymple

Hedegaard - Sappho.dk

Axess

Er det godt at blive set med Bush ?

på Camp David? Eller mest bekymrende? Det var det store filosofiske spørgsmål på DR igår. Kunstnere og livsstilsekperter udtalte sig. Og Poul Nyrup! Gode råd han havde om Nytorv.
Nu ville jeg hellere ses med Bush end Baroso og Javier Solana, men så kunne man jo nævne at Fogh skal videre til Bill Gates og sælge nogle vindmøller i Californien.

DR Nyheder

Kaptajn Haddock og Nougat-nomaderne


nyoversættelse, her er noget for en rask paragraf-266b-rytter. Tin Tin bliver overfadet af beduiner:

Søndergaard:
Rakkerpak! Skvatnavler!
Beduinbumser! Troglodytnakker! Nougatnomader! Barbarer!
Skrubtudser! Tæppehandlere! Flakonoklaster! Aztekiske abekatte!
Dagdriverter! Ektoplaskere! Ferskvandsfjollerter! Sandzuluer!
Tyrkertumper! Skarabæster!
klik de gamle (log in men gratis)

vi tager den på svenska:
Allan och Karin Janzons översättning från 70-talet:
Gråsuggor! Grottmänniskor! Kryddkrämare! Kramsfågelmördare! Vagabonder! Vandaler! Vidriga varulvar! Vårtsvin! Andra utbrottet: Banditer! Bödlar! Gangster! Slavhandlare! Slynyngel! Vegetarian! Vårtsvin! Blodsugare! Tångräka! Drönare! Lymmel! Sabotörer och pestråttor! Pottsorkar och plattfötter! Råttsvansar! Rotborstar! Drummel! Murmeldjur! Pillerbagge!

Seneste fra diskrimineringsbranchen

Det är olämpligt att hålla skolavslutning i kyrkan, anser Diskrimineringsombudsmannen, DO. Att sjunga Den blomstertid nu kommer är inte heller okej. Elever som inte är kristna riskerar att känna sig uteslutna från ceremonin. (DO= diskrimineringsombudsmand - gerne en kvinde)
Svenska Dagbladet

Seneste fra valrörelsen
den venligtsindede pudekamp SVT kalder "valgkamp", er landsvital lov om fildeling.
og så køres kanonerne i stilling til shaming kampagne af Sverigedemokraterna. Man kan jo håber de smører så tykt på, at det rekylerer i hovedet på dem.

Og så har SR og SVT skamredet deres yndlingsdansker
ikke så lidt idag. Vi deler ikke smag i danskere...................................

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net