søndag, september 10, 2006

9/ 11 : "Den dag vi vågnede"


"Det er en krig, som vi ikke ønskede og heller ikke fortjente. For vel er vi ikke ufejlbarlige, men deres had er ikke rettet mod vores få fejl, men mod vores mange dyder."

kronik af Jesper Lau Hansen, professor, dr.jur.

Sprængstof fundet i Vollsmose
næppe helt tilfældigt den rapport netop ligger og flyder idag. Men der er åbenbart andre end Kasem Ahmad, der politiserer skammeligt. Nu skal fornærmethedsgenet poleres op igen. Men det er virkeligheden de blir fornærmede på.
Man kan formode at Danmark idag går ind i den fase, London var de seneste fire fem år inden sidste sommer (selv borgmester Livingstone): at det er et spørgsmål om hvornår det lykkes, ikke om. Og vi har kun os selv og vores manglende politiske fantasi og omdømme, at takke for det.Vores uvidenhed og manglende engagement i de større linjer.
Jeg var forresten i Sverige den dag, som jeg tit var. Også forbundet til USA via ægteskab.

Papirer om fund ved politiets anholdelser forleden i Vollsmose lå og flød i Universitetsparken i København.
Politiet fandt hjemmelavet sprængstof under aktionen forleden i Odense-bydelen Vollsmose mod en gruppe mænd, der sigtes for at forberede en terrorhandling, skriver dagbladet B. T. mandag.
Under ransagningen dukkede en flaske med væske og krystaller op. Det viste sig at være det hjemmelavede sprængstof triacetoneperoxid, TATP, fremgår det af en analyse fra Kemisk Beredskab under Beredskabsstyrelsen.
Rapporten om analysen blev i weekenden fundet liggende uden for Kemisk Beredskabs lokaler i Universitetsparken i København.


Terror-papirer flød i det fri
Fandt hemmelig sprængstof- analyse på gaden i København

D en tophemmelige terrorsag fra Vollsmose er blevet ramt af en skandale.Mens selve sagen køres for dobbeltlukkede døre i Odense, lå vigtige dokumenter omhandlende det livsfarlige sprængstof, der blev fundet ved nogle af ransagningerne, i weekenden og flød i det fri på gaden i København. Nærmere bestemt ved Universitetsparken på Østerbro.

Dokumenterne blev fundet af en mand lørdag eftermiddag. Efter at have nærstuderet forsiden troede han knap sine egne øjne. Dokumenterne viste sig at stamme fra en politiransagning i Odense-området og var dateret få dage efter terroranholdelserne.
I forkerte hænder
»Det virker mildest talt ikke særligt betryggende, at de papirer bare ligger og flyder på offentlig vej. Jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis de papirer var kommet i hænderne på de forkerte,« siger kilden, der ikke vil have sit navn frem i avisen.
»Det tyder ikke på, at systemet omkring papirgangen er sikret ordentligt. De fundne papirer giver en ret nøjagtig beskrivelse af de analyseværktøjer, som Beredskabsstyrelsen Kemisk Beredskab har til rådighed, når de skal analysere farlige stoffer.
Rystet direktør
Det svarer næsten til, at man lader al-Qaeda komme på rundvisning i laboratoriet.

BT Nyheder og DR Nyheder og TATP:Terroristernes foretrukne sprængstof
Terror og Frihed

Derfor brager man ind hos folk

"For politiet havde med stor sikkerhed en mistanke om, at de ville finde sprængstoffer. Og de havde med garanti ikke glemt de kolleger, som blev slået ihjel i Madrid, fordi terroristerne nåede at sprænge sig selv og betjentene i luften under anholdelsen efter en terroraktion.
Alle, der har kritiseret politiet i den her sag, bør stille sig selv det spørgsmål: Ville du have banket pænt på hos en mand, hvor der bag døren var sprængstof nok til at sende dig selv og mange naboer i den visse død?"

Fornuftigt at sprænge dørene

Du store kineser !

Nu eksploderer salget af lugtesalt.
Sverigedemokraternes partileder fik to minutter i prime time nyhederne ( 19:30) uden at ordet "nazist" forekom bare én gang. Kun "forbrydere" og "højreradikale". Et rigtig alibiindslag. Lad det nu ikke gentage sig !

Det giver mig lyst til lige at minde om denne, som jeg repeterer skønt set før:

"Tredje mejlet från Inge Censur. Tänka sig att i pressfrihet (s)verige kommer efter Slovakien, Lettland och Estland som har varit utsatta för kommunisters ockupation !
"Reporters Without Borders announces its third annual worldwide index of press freedom. Such freedom is threatened most in East Asia (with North Korea at the bottom of the entire list at 167th place, followed by Burma 165th, China 162nd, Vietnam 161st and Laos 153rd) and the Middle East.
Europatoppen : Hurra för Danmark och modiga Jyllands-Posten" :
listen via Kurt Lundgren

Sensommerlys
varme og søndagsluntetrav i København. På Gammel Torv demonstrerede en lille gruppe for Ungdomshuset for en forsamling måbende turister. Lidt underlig timing hvis man endelig vil demonstrere mod at folk ejer de huse, de har købt. foto © snaphanen klik f. stort billede


Valgsatire
eller mareridt, alt efter temperament

Kasem Ahmads offerdyrkelse

er ildevarslende og konfrontativ, som han også var i foråret med sin dårligt skjult, truende "hadeliste". Han mener i fulde alvor, at man først anholder folk når de er dømt ? Fra Berlingskes "Kampen mod terror er en kulturkamp" m. bla. Jespersen og Pittelkow:

Vrede i Vollsmose

Det var dengang. I den forløbne uge bragte anholdelsen af ni formodede terrorister, alle opvokset i Danmark og bosat i Vollsmose ved Odense, atter kampen mod terror i søgelyset. Mens justitsminister Lene Espersen kaldte arrestationen for »noget af det mest alvorlige, der er sket i Danmark nogensinde«, appellerede talsmand for Islamisk Trossamfund i København Kasem Said Ahmad til, at muslimer i Danmark ikke lader sig provokere af politiets anholdelser.

Tirsdag aften tilføjer han til Berlingske: »Politiets metoder er kritisable, når man går ud til pressen med noget, der er usikkert, og på løst grundlag siger, at man har anholdt nogle terrorister uden at have en dom«.

»Herefter kan alle begynde at generalisere muslimer og mistænkeliggøre dem. Det sender et falsk signal til samfundet og er med til at skabe uro.«

Hvilken slags uro tænker du på?

»F.eks. at folk begynder at afbrænde biler ligesom i Paris, at folk klumper sammen i grupper, i danskere og muslimer.«

Har du indtryk af, at der er noget i gære?

»Nej, men politiets håndtering ødelægger hele integrationsprocessen. Kan man blive ansat som IT-administrator efter dette her? Hvis man er kvalificeret, men går med skæg, kan man så stadig få et job? Nyder muslimer stadig tillid blandt danskerne?«

Hvad tror du, der kommer til at ske de næste par dage?

»Jeg tror, politiet kommer til at fortryde.«

Hvorfor?

»Fordi de har taget fejl eller er gået for hurtigt til pressen. Politiet er fuldstændig ligeglade, fuldstændig. Min vurdering er, at der ligger et politisk motiv bag det her. Politiet har fået nogle signaler fra politikerne om, at de har brug for strengere love, og så laves der et nummer, så de kan få politisk opbakning.«

Hvor kommer de signaler fra?

»Ja, oppefra, fra justitsministeren. Vi har jo også hørt, at statsministeren er orienteret om sagen. Vi er efterhånden havnet der, hvor det er ulovligt at tænke på noget ondt. Tænker du på terror, så er du skyldig. Vi har fået et tankepoliti.«

Politi eller tankepoliti? Det virker unægtelig, som om fronterne står skarpt over for hinanden.

Hertil replicerer Karen Jespersen: »Det med tankepolitiet er jo en grov anklage og illustrerer en total mangel på forståelse for, hvordan et retssamfund fungerer«. Ralf Pittelkow supplerer: »De seneste dages begivenheder viser endnu en gang islamisters hæmningsløse dyrkelse af offermentaliteten. Læg mærke til, at anholdelsen bliver set som et særligt angreb på muslimer, nøjagtig som med Muhammed-tegningerne. Det holder jo ikke en meter. Hvad politiet foretager sig, er en fuldstændig almindelig procedure for et retssystem, bortset fra den skærpende omstændighed at vi står med en meget alvorlig sag. Det er utroligt, men igen oplever vi tendensen til, hvordan hele vægten bliver lagt på, hvad vores samfund har gjort forkert«.mija@berlingske.dk


.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net