mandag, september 04, 2006

Kronik: Europæisk islam eller islamisk Europa?

Af Af Tina Magaard, Forskningsassistent, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
"I diskussionen om »Euro-islam« er det væsentligt at undersøge, om dets forskellige repræsentanter satser på at integrere islam i et europæisk værdisæt eller på at integrere Europa i den islamiske verden - og med hvilke midler. Hvis man vil undgå begrebsforvirring, kan man eventuelt betegne den første version som »Euro-islam«, den anden som »Euro-islamisme«. Tariq Ramadan og andre med afsæt fra det Muslimske Broderskabs ideologiske platform bør i den forstand betegnes som »Euro-islamister«, da deres ideologi svarer fuldt og helt til den definition, andre har givet af »islamisme«.
Berlingske kronik

Boganmeldelse: Når de »progressive« bliver brikker i den islamistiske ideologi
Berlingske har sat Tina Magaard til at anmelde Jespersen/Pittelkow:

DEBATBOG. Karen Jespersen og Ralf Pittelkow retter et overbevisende anklageskrift mod den politisk korrekte elite, der viser eftergivenhed over for den totalitære islamisme.
Af Tina Magaard »Islamister og naivister – et anklageskrift« har et ganske politisk ukorrekt udgangspunkt, idet forfatterne tager højde for, hvad islamisterne selv siger! De er for eksempel ikke bange for at citere en islamist, som ligeud erklærer, at islamismens fremmeste kvalitet er dens totalitære samfunds-og menneskesyn. Ligeledes dokumenterer Pittelkow-Jespersen, at islamisternes langsigtede politiske strategi er at inkludere Europa i den islamiske verden, og at de derfor bevidst modarbejder integration og favoriserer opsplitning af samfundet.
Forfatterne nøjes dog ikke med at fokusere på islamisternes underkendelse af den europæiske verdslige stat og lovgivning, men argumenterer i høj grad ud fra den værdikamp, som foregår internt blandt muslimer, mellem islamister og fritænkere. Forfatterne lægger derfor vægt på at »kampen mod islamismens politiske ideologi er en fælles sag for alle demokratiske og frihedsorienterede kræfter – muslimer som ikke-muslimer«. Den politisk korrekte elite anklages for at vise »eftergivenhed over for den totalitære islamisme, fordi man tror, at det er måden at vise sig imødekommende over for muslimer på. Det er tværtimod et kæmpesvigt i forhold til de muslimer, som ønsker frihed og demokrati.« [..]
Pittelkow-Jespersen er nemlig forblevet trofaste overfor de to grundprincipper, som engang var grundlaget for Socialdemokratiets troværdighed: føling med dansk folkelighed og evne til internationalt udsyn. Dette standpunkt gør det muligt for forfatterne at rette et overbevisende anklageskrift mod meningsdannere, som har svigtet begge dele.

Det påvises, hvordan ellers progressive personer fra eliten er så forblændede af indenrigspolitiske ven-fjendebilleder, at de mister det internationale udsyn, og derfor ikke er bevidste om, at de selv er en brik i islamisternes globaliserede strategi.
Samme »progressive« elites paroler om moral og menneskerettigheder klinger ganske hult, når de kombineres med ligegyldighed overfor islamisternes overgreb mod mennesker, der ikke har mulighed for at forsvare sig – i den muslimske verden såvel som i Europa. Skyldes dette svigt kynisme, naivitet eller personlig vinding?
Pittelkow og Jespersen vælger barmhjertigt at tro på, at det skyldes naivitet, deraf betegnelsen »naivister«. Vi må håbe, at de har ret, for så skulle problemet være til at få bugt med, gennem oplysning og demokratisk diskussion. Spiller andre faktorer end naivitet ind, bliver det et noget sejere træk.
Karen Jespersen og Ralf Pittelkow: »Islamister og naivister – et anklageskrift«. 192 s. Kr.149 People’s Press. Udkommer i dag

Valgkamp på svensk

"Mange svenske kommentatorer spørger sig selv, hvorfor Sverige i den grad er præget af politiske skandaler. Svaret kan have noget at gøre med, at Sverige er kommet meget tæt på en »etparti-stat« med sossernes meget lange og næsten ubrudte besiddelse af regeringsmagten og den meget håndfaste form for politisk korrekthed, som synes at holde en god del af utilfredsheden med det svenske system under overfladen.

For nylig viste en omfattende opinionsundersøgelse, at næsten 20 procent af den svenske befolkning ville overveje at stemme på et parti, der ville virke for at begrænse indvandringen til Sverige.

Ved hidtidige valg har de indvandringskritiske Sverigedemokraterne slet ikke været i nærheden af sådanne stemmetal, men Sverigedemokraterne er også blevet udsat for håndfaste begrænsninger i deres agitation f.eks. forbud mod annoncering og konsekvent negativ omtale i svenske medier.

Kritikere af det svenske valgsystem nævner også, at vælgerne skal medbringe valgkort fra de enkelte partier i stemmeboksen, og angiveligt sørger mange valgtilforordnede for, at det er synligt, om vælgerne bevæger sig hen til den afsides plads, hvor Sverigedemokraternes valgkort placeres. Med andre ord: Valghemmeligheden kan blive illusorisk."

Valgkamp på svensk BT leder

Danmark næste terrormål


TERROR: Odense-imamen Abu Bashar forventer, at Al-Qaida slår til i Danmark næste gang
Danmark bliver Al-Qaedas næste terrormål, efter at terrororganisationen har slået til med død og lemlæstelse i flere europæiske storbyer.
Det er imam Abu Bashar fra Vollsmose helt sikker på.
- Jeg frygter et terrorangreb i Danmark, fordi der er danske tropper i Irak. Danmark er det næste terrormål. Bin Laden holder, hvad han lover. Når han i medierne truer alle lande, der støtter USA i Irak, så mener han det. Han giver sig ikke af med tomme ord, siger Odense-imamen Abu Bashar.
På grund af den overhængende fare frygter imamen for sine børns sikkerhed.
- Hver gang, jeg rejser med tog eller bus, holder jeg øje med kufferter og tasker, siger Abu Bashar.
Terrorforbindelse Imamen kom i går i stærk modvind, da han blev sat i forbindelse med det fejlslagne terrorangreb mod to tyske regionaltog i slutningen af juli. Ifølge den tyske tv-station NDR blev Abu Bashars navn og telefonnummer fundet kodet ind i mobiltelefonen hos den 21-årige libaneser, der blev anholdt af tysk politi på banegården i Kiel. Tv-stationens information er sivet fra det tyske forbundskriminalpoliti. Den terroranholdte havde også en togbillet til Odense på sig. Jeg kender ham ikke

'Fyens Stifstidende

The Danish Mohammed Cartoons and the Failed German Train Bombings
By Lorenzo Vidino


"But the links between the failed attacks and the Danish cartoons seem to go beyond that. Today Danish newspaper Ekstra Bladet reported the news that one of the bombers, El Hajdib, was linked to the Danish imam Abu Bashar. According to the German BKA, when El Hajdib was arrested he was found in possession of a train ticket to the Danish city of Odense, where Bashar lives, and the cleric’s phone number. The BKA suspects that El Hajdib was supposed to hide in Odense with Abu Bashar's help before reaching relatives in Sweden. Contacted by journalists, Abu Bashar denied any knowledge of the case."
Counterterrorism blog

der var Abu Basar ved at få ret hurtigere end ventet;

Terrormisstänkta danskar planerade bombdåd

Etniske danskere blandt de anholdte

Om postbudes nerver og helbred
det går jo ikke. De skulle jo nødigt blive syge af arbejdsmiljøet.. De har min ubetingede medfølelse. Denne blog er absolut for et rimeligt arbejdsmiljø. Uden postbude stopper Sverige og uden postbude med æstetisk sans, hører alt op.

- Det här handlar om att våra medlemmar måste ha en rimlig arbetsmiljö, säger Magnus Tarras-Wahlberg, talesman för Storstockholms postsyndikat, till TT.
Han betonar att organisationens blockadvarsel enbart är riktat mot kampanjmaterialet från Sverigedemokraterna (sd), som en del av brevbärarna mår dåligt av att tvingas sprida. Övrig post kommer att delas ut som vanligt.
Brevbärare vägrar dela ut valmaterial från Sverigedemokraterna

Jørgen Bæk Mangeord Simonsen
Danmarks Jan Hjärpe (sandheden kræver normalt ret få ord) diskuterer med Tina Maagard Jespersen og Pittelkows nye bog i DR Orientering. "Tonen" er væsentlig i Simonsens argumentation, den fødte æstetiker. Tak og lov for Tina Magaard der leverer et veritabelt slagsmål. Online ca. kl. 21.
Se foresten Jespersen og Pittelkow fra Deadline søndag.
foto © snaphanen, klik for storbillede

Er Sydsvenskan interessant ?

ja, som et sociologisk studie i bangebukseri og mangel på civilcourage. Jeg kender folk der ikke kan skrive der længere, fordi de skrev det forkerte.
Men giv dem en pakistaner, så er der ingen grænser for ytringsfriheden. Man må jo ynke folk at de skal betale for sådan en avis over skattebilleten. (Pressestøtten på en halv milliard) Lad den dø en naturlig død i fred og skønhed og med mange smerter.

En ny sorts apartheid

Tyrkisk bikini

20 % af kvinderne i landet er trods alt ikke optaget af at få tørre tæsk, så de kan gå på stranden i dette udstyr. Hvem der var en ung tyrkisk gut på damejagt........................................

- Konservative politikeres koner er glade i å handle hos oss, sier Mehmet Sahin til nyhetsbyrået Reuters. Han solgte 40.000 badedrakter av den nye typen i fjor, og venter at årets salg vil komme opp i 50.000.
Bikinier er blitt et vanlig syn på de tyrkiske strendene, til forferdelse for mange troende muslimer. Men Tyrkia blir på mange områder stadig mer preget av vestlig kultur, og landet har et sterkt ønske om å bli medlem av EU.

Tyrkisk moteskaper med islamsk badedrakt via Hodja

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net