fredag, september 22, 2006

Norsk besøg

Shabana Rehman og redaktør Hans Rustad fra Document.no var på besøg i Danmark.
Mens Shabana optrådte, overkom redaktør Rustad et utroligt program med interviews med danske intellektuelle og politikere.
For mig var det en kærkommen lejlighed til at geopfriske det Norge, jeg ikke har besøgt siden 1978, og som jeg kun lejlighedsvis har fulgt ud af øjenkrogen via
HSR,
Document. no, og Honest Thinking.
Det indledende referat af besøget har en titel som desværre også kunne bruges om mig og Norge. Det skal blive anderledes.

Hans oplevede København fra dens allermest solrige, flanerende og smukke side. Det er jo ikke hele billedet, men jeg forstår han blev indtaget.

(foto © snaphanen - klik f. helskærm)

Ouf of the corner of my eye
- I Norge er de alle misjonærer. Denne erkjennelsen gir seg selv når man møter dansker. Ut av øyekroken registrerer jeg også at det er denne vinkelen som anlegges på de usunne krefter som ikke må delta i debatten i Norge: De er ikke rene nok (Anfindsen, undertegnede) Det er interessant, men kanskje ikke så overraskende, at misjonærene fra Islams Råd, politisk korrekte og leninister finner hverandre.
Er det noe å bry seg om? Det må man tåle, sier de i Danmark. Dette stadiet er tilbakelagt. Kanskje er det noe idet. Vi står bare på terskelen i Norge. Det handler om motstand. Noen utfordrer deres hegemoni, det er riktig nok. La oss fortsette med det. [..]

- Det er underlig. I Danmark finner jeg andre intellektuelle strømninger. De har selvfølgelig også alt det politisk korrekte, og universitetene er fulle av det. Men så har de også noen frittstående intellektuelle som sier spennende ting.
To eksempler: Det ene fra opplysningstiden, det andre fra Kierkegaard.
Ralf Pitttelkow skriver glimrende om det åpne samfunn, og hvilke verdier det står for. Felles verdier, som ikke er synlige fordi de tas for gitt. De ble altså kjempet frem og fikk sitt gjennombrudd på 1700-tallet med opplysningstiden. Det var her tanken om individets frihet ble født. Hvor revolusjonerende den var, er vi ikke lenger klar over. Men det er "frigjøringen" av mennesket og det vitenskapelig/tekniske fremskritt som har skapt den moderne sivilisasjon. Returen til identity politics truer dette uhyre komplekse byggverket, som forutsetter tillit og demokrati.
Metafysikk: Søren Ulrik Thomsen er en frittstående poet og intellektuell som nå har rundet de 50. Han ble intervjuet i programmet Deadline om forholdet mellom politikk og religon...............Document. No


Indtil for nylig
var Fl. Rose og JP jøder - men nu er de konverterede til katolicismen, de svigefulde bladsmørere. Hvad blir´det næste ?
(foto © snaphanen)

Pave Benedikt XVI's islam-citat, Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og USA's præsident George W. Bush' invasioner i Mellemøsten er alle dele af et koordineret angreb på islam. Det sagde Ruslands stormufti, Ravil Gainutdin, fredag.
- Alt dette er overlagte skridt, sagde stormuftien ifølge nyhedsbureauet Interfax.
Gainutdin omtalte Bush, paven og Jyllands-Posten som "en treenighed" af militære, politiske og åndelige trusler mod islam, men slog samtidig fast, at konflikten ikke berører Ruslands forskellige trosretninger.

Jyllandsposten
benyt lejligheden til at læse Rose´s interview med Oriana Fallcaci eller nogle af de andre interviews han lavede i USA


Jan Milld gør valgets regnskab op
og det er ganske vidst - i Sveriges Radio lanceredes i ramme alvor den teori, at den lokale avis i Landskrona bærer ansvaret for Sverigedemokraternes valgresultat (!) Den prøver nu at gøre skaden god igen:Sd-man till attack mot muslimer

100%-ig majoritet
Röstsammanräkningen kan väl nu sägas vara klar. 162.000 röster på Sverigedemokraterna gav partiet drygt 2,9% av de avgivna rösterna. Det räcker inte för att komma in i riksdagen.De sju pk-partierna behåller alltså sin majoritet där. Ett stort antal nya kommunmandat för SD, javisst. Men i riksdagsvalet lade 97% av svenskarna sin röst för fortsatt massinvandring.

Medias "ansvar" I massmedia ställer sig journalisterna nu självkritiska frågor: hur kunde det gå så illa? Hur kunde Sverigedemokraterna få så många röster? Har media del av ansvaret för detta, genom att ha givit SD för mycket utrymme, genom att inte tillräckligt konsekvent har stämplat partiet som ondskans inkarnation?

- Särskilt allvarligt måste frågan ställas beträffande Landskrona, där ju SD fick 22% av rösterna. I vilken utsträckning kan valresultatet där hänföras till handlandet av en lokaltidning?
- Denna hade nämligen en artikelserie om gatuvåldet, där kosovoalbanska ungdomar berättade om hur de misshandlade "svennar" för nöjes skull. Uttalanden som gjorde många landskronabor upprörda. Redaktören för denna tidning hade uppenbarligen inte förstått medias uppdrag i en modern demokrati.
Det är ju att desinformera och att hålla befolkningen i okunnighet. Att fokusera på sidofrågor, lägga ut dimridåer och att dölja orsakssamband. På riksnivå har denna linje i stort sett följts, men här brast det!Nu tror jag att ytterligare två faktorer kan ha spelat roll för hur landskronaborna röstade:
a) deras dagliga verklighet
b) SD:s informationsmaterial.

Millds blog

"Betro dem til fru Nini"

hed en brevkasse i Alt for Damerne i min barndom. Norske Aftenposten er med på den sidste fjert med en noget anden version. Idéen er hermed gratis videregivet til P 1, Politiken eller Information:

"Må man synke sit eget spyt under ramadanen" ?
Salam Basim: Tredje gangen nå, kommer ikke gjennom. Jeg har lenge lurt på om det er tillatt å svelge slim under fasten? Noen sier tillatt mens andre mener dette er Makhru. Og medisin i pilleform, kan dette svelges uten vann? En siste ting, jeg har ikke fastet alle ganger, man kan enten kjøpe seg fri eller faste Kazha, men noen sier at det kommer 3 måneder for hvert dag som ikke fastets, er dette sant? Allah sier ett par antall andre dager. Jeg fastet ikke for mange år siden og vil ta igjen, er det 1måned for 1måned eller mer? WassalmHussain, Oslo
Basim Ghozlan: Slim er vel ingen ting som kommer utenfra og er dermed ikke noe problem. Medisin er akseptert hvis den ikke kommer gjennom munnen eller nesen (intravenøs næring eller injeksjoner er f. eks. tillatt). Er man syk og trenger medisin kan man gjerne utsette fasten til man blir frisk. Er man kronisk syk kan man betale kaffarah.

Aftenposten: Spør om Ramadan


Sveriges demokratiske underskud

Jvf. Urias postering nedenfor tør det svagt antydes, at Weekendavisen giver de fleste danske medier kilometervis af baghjul i deres dækning af den svenske valg. Se Weekendavisen idag - her et udpluk:

Billedtekst:Nej, dette er ikke en valghandling i Namibia, men i Rinkeby, nord for Stockholm. Måske var det alligevel en idé at lade OSCE observere det svenske valg?

Af Frede Vestergaard
SVERIGE er fantastiskt, som det hedder med det svenske turistråds slogan. Og det er det virkelig i turistrĺdets betydning af ordet. Men Sverige er også fantastisk, hvad angår den politiske elites og mediernes håndtering af de demokratiske spilleregler.
- For at begynde med skolevalget i sidste uge: I Sverige arrangeres der et særligt skolevalg for 8.-9.-klasser og gymnasier. Det arrangeres i fællesskab af Riksdagen, Valmyndigheten og Myndigheten for Skolutveckling, altså tre offentlige organer. Skolevalget skal give de unge en virkelig mulighed for at diskutere vigtige samfundsspørgsmål og lære sig, hvordan demokratiet fungerer, siger Ungdomsstyrelsens generaldirektør, Per Nilsson, på skolevalgets hjemmeside.
- Men til skolevalget udsendtes kun valgsedler for de syv partier, der er repræsenteret i Riksdagen, plus blanke sedler. Ikke Sverigedemokraternes og Svenske Pensionärers Interesseparti, SPIs valgsedler, som Valmyndigheten var forpligtet til at udsende ved voksenvalget, altså riksdagsvalget, fordi der gælder en regel om, at partier, der har fået mindst en procent af stemmerne ved det forrige valg, har ret til at få sine valgsedler distribueret af Valmyndigheten.Ganske vist er det erklærede formål med skolevalget at belære eleverne om de demokratiske spilleregler, men »vi er ikke bundne af reglerne for ’det rigtige valg’, selv om hensigten er så vidt muligt at efterligne det,« skriver Lennart Nylund fra Ungdomsstyrelsens Skolval06 i en mail til Weekendavisen.Ikke desto mindre stemte 4,3 procent af eleverne på Sverigedemokraterne ved aktivt at skrive partiets navn på en blank stemmeseddel (for de lidt ældre gymnasieelever alene var det 5,7 procent).
- Så er der selve valgproceduren til riksdagsvalget. Nok er valget frit, men det er ikke uden videre hemmeligt. I Sverige har man ikke som i Danmark én stemmeseddel med alle partier påtrykt, som man tager med ind i en stemmeboks. Hvert parti har sin egen lille valgseddel med kandidatlisten påtrykt, og man stemmer i voksenvalget ved at begynde med at tage et eller flere partiers valgsedler fra et bord ved indgangen til valglokalet....[..]

- Sverigedemokraterne vil begrænse indvandringen til Sverige, og dette krav betragtes i brede kredse – og i særdeleshed i medier og blandt politikere – som fremmedfjendsk og racistisk. Og vanligt folk forsøges indoktrineret til at mene det samme.
- Ved forrige riksdagsvalg i 2002 dekreterede lederen af den svenske radioavis Ekot således, at partiet ved eventuel omtale skulle betegnes som »det fremmedfjendske parti Sverigedemokraterne«. At diskutere indvandringens størrelse betragtes af de fleste journalister som racisme, som man skal beskytte vælgerne imod at diskutere. Nogle aviser, som MetroXpress i Göteborg, har af samme grund afslået valgannoncer fra Sverigemokraterne af princip – uanset indhold. Og nogle postbude har nægtet at uddele partiets valgmateriale.
- Alt i alt er det er svært at se, at de små partier har haft fair play ved det svenske valg. Sverige er selvfølgelig et demokratisk land, men det har et demokratisk underskud, når det gælder valgsystemet samt små og nye partiers muligheder for at få deres budskab ud til vælgerne.
- Organisationen for Samarbejde og Udvikling i Europa udsender regelmæssigt valgobservatører til valg på Balkan, Ukraine og Kaukasus. Dels for at kontrollere, hvordan valghandlingen foregår, dels for at holde øje med hvilke forhindringer, oppositionspartier er oppe imod i medierne i form af censur og lignende, når de prøver at meddele sig til vælgerne om deres program.
Måske skulle OSCE sende observatører til det næste valg i Sverige og se til, at der er fair play i valgkampen?

Der er svenskere og nordmænd der abonnerer på Weekendavisen og får den med posten hver uge. Det kan jeg godt forstå. Man kan også nøjes med et net-abonnement med fuld adgang til alle artikler
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net