fredag, september 16, 2005

Dagens Nyheters eventuelle fremtid

Mediemastodont: Når hanen holder op med at gale
Information 16. september 2005

Sveriges største dagblad Dagens Nyheter er i krise. Bonnier-dynastiet, som ejer avisen, bliver i anklaget for at forsømme avisen og kun bruge den til at overføre kapital fra den ene til den anden Bonnier-virksomhed. Anklagerne minder om 1998, hvor chef-og kulturredaktør Arne Ruth smækkede med døren i protest mod indskrænkninger af den redaktionelle frihed og en øget mediekoncentration...................

og Rushdie interview fra Independent
Interview: Terrorkrigen gør os alle monomane
Information 16. september 2005
Terrortidsalderens fortvivlende logik er at reducere mangfoldige komplekse problemstillinger til én - denne dødbringende mekanik er temaet for Salman Rushdies nye roman, 'Shalimar the Clown'
Af Boyd Tonkin
Historien vil åbenbart hverken lade Salman Rushdie - ellers hans romanfigurer for den sags skyld - i fred. Aftenen før jeg møder forfatteren i hans agents lejlighed i en georgiansk gade i London, har 7. juli-selvmordsbomberen Mohammed Sidique Khan netop talt hensides graven. På en al-Qaeda-video udsendt af al-Jazeera har denne britisk-pakistanske muslim med Yorkshire-dialekt fældet sin dødsdom over hver en sjæl, som lever i denne nation af demokratiske vantro. I dag kan vi således alle siges at have en fatwa hængende over vores hoveder.

De mange års ensomme gru, som Rushdie har været påtvunget af Irans ayatollahregime siden 1989 (fatwaen stod ved magt, forsikrede regimets 'revolutionsgarde' for nylig), var altså kun en art privat hors d'-uvre til den hadets og terrorens fest, hvortil vi alle er inviteret. På den baggrund kan man jo kun indrømme Rushdie retten til at sige: hvad sagde jeg!
samme link - word dokument:
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload5/Mediemastodont.doc

Det går kun én vej
den forkerte. Indvandrerandelen er stor, meget stor. (70-80 % i DK og Norge). Det blir en kold dag i helvede, inden luksus og universitets-feministerne stiller sig op og siger : "Undskyld, det var os der medvirkede til at skaffe alle disse forbrydere ind i landet. Vi er hyklere og vi er fejge og vi har forpestet i titusinder af kvinders liv". Men det er sandheden.
(Rubens:Rape of Europe, 1628)
Anmälda utomhusvåldtäkter ökar
I sommar var antalet anmälda utomhusvåldtäkter 15 procent fler än förra året. 225 våldtäkter rapporterades under juni till augusti hela landet. Motsvarande siffra förra året var 196.
- Det är en stor ökning, och vi har sett under lång tid att antalet utomhusvåldtäkter har ökat. Men man måste ta hänsyn till att den nya sexualbrottslagstiftningen lett till att fler händelser rubriceras som våldtäkt, säger Lotta Nilsson på Brottsförebyggande rådet.
Hon publicerade i våras en kartläggning av polisanmälda våldtäkter i Sverige åren 1995 och 2000.Under maj-augusti 2005 begicks 225 fullbordade -anmälda - våldtäkter utomhus av kvinnor över 15 år i Sverige. Förra året var motsvarande siffra 196.
- Även i Stockholm har utomhusvåldtäkterna ökat ganska kraftigt under de fem senaste åren - särskilt under 2003 och 2004, säger Lotta Nilsson. Våldtäkten i centrala Stockholm i natt - då en medelålders kvinna rånades på kläder och hund och dumpades naken på Djurgården - är bara en av en rad överfallsvåldtäkter som inträffat i Stockholm i sommar.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=463151&previousRenderType=6
Den litterære onanist
Michel Houellebecq har med ny roman igen sat Frankrig på den anden ende: Hans penetrering af Vestens hulhed er genial, mener nogle. Resten beskylder ham for at være en racistisk sexist, der sælger bøger, som man sælger vaskepulver. Franskmændene elsker ham. Og hader ham. De, der hader ham, ser ham som en racistisk, sexistisk skribent, der ikke kan fordrage det moderne liv, er manisk besat af fellatio og skriver fladt, tonløst og banalt. De, der elsker ham, mener, at han er genial af netop de grunde og ironiserende plagierer Vestens dekadence.

Seancen matcher, at Houllebecq hader journalister. Han giver kun ganske få interviews, og et par af dem har udviklet sig katastrofalt.

I forbindelse med romanen »Platform« lod han sig interviewe til Lire, der citerede ham for at sige, at »islam er den dummeste af religionerne«. Houellebecq benægtede først citatet, selv om det var korrekt, og endte i retten, hvor han dog slap med skrækken. Under et andet interview med en kvindelig journalist fra New York Times, drak Houllebecq så tæt, at han kollapsede med ansigtet ned i sin middagstallerken og nægtede at besvare flere spørgsmål, med mindre journalisten gik i seng med ham. Houellebecq er paradoksalt nok blevet en komplet medie-betvinger - ved notorisk at være anti medier.
Angreb på Vestens dekadence
Houellebecq er på mange måder defineret ved sit »anti«: hans værker er et opgør med det, han ser som vestlig dekadence, vulgaritet og følelseskulde. Alle livets elementer bliver perverteret i det lystsøgende samfund, han penetrerer. Som hans kone formulerede det i et interview: »Michel er ikke deprimeret. Det er verden, der er deprimerende.« Livet er for Houellebecq, (som for Schopenhauer, der er blandt hans inspiratorer), et endeløst skrig af lidelse. Forfatteren ligger i forlængelse af en fransk tradition for pessimistisk, nærmest nihilistisk illusionsløshed, som næret af forfattere som Flaubert, Gide, Celine og Camus.
»Det er ikke litteraturen, som fortæller sandheden,« siger forfatteren. »Kun videnskaben siger sandheden. Og det er en sandhed, som vil indtræffe.«

http://www.berlingske.dk/grid/forside/artikel:aid=628550

Muslim ønsker dødstraf i Norge
han er nok en anelse tidligt ude, men i den yderste konsekvens af multikultur, vil straffen nok eskalere derop ad. F.eks for gentagne massive terrorhandlinger. Sad but true. Men her er en mand uden fingerspitzen-gefühl:
Åpen for dødsstraff Forstander i Det islamske forbund i Oslo, Basim Ghozlan, er åpen for dødsstraff for drap i Norge.
Han mener Norge har et for mildt straffesystem for grove kriminelle handlinger, og sier han ikke vil ha noe imot at Stortinget en eller annen gang innfører dødsstraff for drap.
- Jeg har ikke noe imot det, jeg er åpen for dødsstraff som straff for drap, sier Ghozlan til Vårt Land.
Som drap regner han også det bevisst å spre hiv-viruset til andre mennesker.
- Dersom et menneske vet at han eller hun er smittet og så smitter andre, ser jeg det som drap eller mord og noe som må straffes på linje med dette, sier Ghozlan.
Han mener at hiv må stoppes for å unngå at uskyldige mennesker blir smittet, og at vernet av samfunnet må gå foran enkeltmenneskets frihet

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1116209.ece?service=print
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net