onsdag, september 07, 2005

Kunstnere og politik

En lille follow-up. Vi lader grænseløse Beate tale for sig selv. Eller skal vi sige: Begrænsede Beate ? Mener konen det, eller har hun fået en overdosis method acting?
At begå hærværk for at forfølge et større politisk mål er helt i orden
Vigtigt at handle

For at ruste sig bedst muligt til sin rolle som Pil har Beate Bille været på rundtur i de autonome miljøer i Danmark. Hun har både været inden for murene og snakke med isolationsfanger og ude blandt lesbiske, radikale aktivister.
- De syntes, at vold var den bedste metode til at opnå et politisk mål. Her var der ingen tro på, at systemet kunne forandres indefra. Deres forbilleder var Baader-Meinhof-gruppen (ansvarlige for en række politiske attentater i Vesttyskland i 1970'erne, red.)
Så havde Beate Bille straks langt mere sympati for de aktive i den antikapitalistiske bevægelse Globale Rødder, der efter eget udsagn laver ikke-voldelige aktioner mod den firmastyrede globalisering. Men som også hældte rød maling i hovedet på Anders Fogh Rasmussen, da han annoncerede, at Danmark skulle gå med i Irak-krigen.
- Det har været virkeligt fint at være ude og besøge Globale Rødder. Det var super at få hele denne her uddannelse, siger hun.Rent politisk er Beate Bille meget enig med Globale Rødder.- Jeg er meget fascineret af, hvordan de, ligesom Pil, lægger så stor vægt på, at de ikke kan leve uden at handle politisk. Det gør de ved at lave synlige aktioner, der gør opmærksom på deres politiske mål. Jeg kan sagtens følge, at det ikke er nok bare at sætte et kryds til et folketingsvalg, men at man må gøre mere aktivt for at forandre verden.

Forberedelserne til "Drabet" har også fået Beate Bille til at tænke en del over de valg, hun selv har foretaget i sit liv.
- Jeg har tænkt meget over, hvordan kan det være, at jeg valgte at søge ind på teaterskolen, når jeg måske ligeså godt kunne være blevet politisk aktivist.
Men hvor langt synes du så, man kan tillade sig at gå, når man handler politisk?
- Jeg kan slet ikke gå ind for at begå et drab i kampen for et større mål. Men jeg synes, det er nødvendigt, at nogen handler. For det skaber en sund modreaktion over for systemet. En eller anden form for oprør og anarki er altid sundt i et samfund. Og at man bruger hærværk som en del af denne politiske handlen, forstår jeg fuldt ud.
fra 3 F bladet - Fagligt Fælles Forbund
http://makeashorterlink.com/?V247510CB

her er lidt af den aktivisme Bille efterlyser:
Sverigedemokrater attackerades med tårgas
I går attackerades valfunktionärer från Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, på Fridhemsplans tunnelbanestation i Stockholm, där de delade ut partiets kyrkovalsmaterial och samtalade med väljarna.
När tidningsutdelningen hade pågått i ett par timmar attackerades plötsligt kyrkovalsfunktionärerna av en grupp vänsterextrema ungdomar som först försökte stjäla Sverigedemokraternas valmaterial och sedan överröste valfunktionärerna med sparkar och slag. En av funktionärerna blev även sprayad med tårgas i ansiktet, enligt ett pressmeddelande från SDU.Ordföranden för Sverigedemokratisk Ungdom i Stockholm, Oscar Sjöstedt, är upprörd över det eskalerande våldet mot Sverigedemokraterna:– Det här var den tredje tårgasattacken som vi utsatts för sedan i juni, säger han.
http://www.dagen.se/nyheter/artikel.asp?ID=94907

Bibliotekspædagogik

Et af 70 ernes yndlingbegreber, er kommet slemt på mode igen: "fordom".
Hvem siger at den mening folk har om Islam eller Rosenkrantz Theil, er en fordom, og ikke en bagdom? Og hvad vedkommer folks "domme" forresten biblioteket ?
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net