mandag, september 19, 2005

Når en sosse-ridefoged

fifler med skatten (eller laver en Sahlin eller Schyman), er det altid en god tabloid historie. Og den pirrer til min stadige undren over at 25-32 % stadig overvejer at stemme på dette foragtelige sammenrend af overklasse-opportunister. Som for årtier siden er holdt op med at gavne landet. Er et folkeligt oprør utænkeligt i Sverige i form af andet end voldelige, halvhjernede venstre og højreekstremister. Et folkeligt, parlamentarisk oprør ?
Eks: Ridefoged Persson og hans Systembolag-kone Anitra, har en pensionsopsparing på 40 mio kroner som kan forsøde deres retræte fra deres solidariske arbejdsliv på deres nys indkøbte gods.. Et liv de har brugt til at mis-regere landet og proletarisere hvad der engang var europas mest velstående middelklasse. Og indsætte fætre og kusiner på højtlønnede "styrelsesposter". Men svensken stemmer stadig på ridefoged-partiet.
Det er Danmarks lykke at vi smider sådanne ud med jævne mellemrum og ikke i samme grad har dannet en politiker nomenklatura. Vi har Auken, Bjerregaard og Helveg dynastiet: gamle Helveg, ældre Helveg og old- Helveg (han hedder vist Morten). Havde de haft samme ubrudte, politiske medvind, så skulle I bare ha set løjer.
Skidt med mandslingen Nuder og hans små-snyderi. Han er bare endnu et lille symptom på en parti-degeneration: nemlig at Partiet - Rörelsen - efterhånden er belastet af så mange korruptionsskandaler, at Sverige støt arbejder sig væk fraTransparency International's top 5 over de mindst korrupte lande i verden.


Här kör han över lagen. Här kör Sveriges finansminister Pär Nuder familjens oskattade bil.

Höjde skatten

Den 24 november gick riksdagen med på att genomföra Pär Nuders förslag om att höja fordonsskatten.För Pär Nuders familjs Volvo V70 innebar det en skattehöjning på 23 procent, från 1 628 kronor till 2 001.
Men skattehöjningen var tydligen inget som diskuterades hemma vid Pär Nuders köksbord. Familjen har inga fler bilar än den Volvo som köptes av Nuders hustru Ingrid Carlberg år 2000.Skulle betalats i augustiSkatten och avgifter på sammanlagt 2036 kronor skulle varit betald den 31 augusti. En påminnelse gick ut den 14 september.Men skatten betalades aldrig av finansministerns familj.

- Jag vet inte vad du pratar om. Det är inte min bil. Det är min frus, sa Pär Nuder när Expressen i går konfronterade honom med uppgiften när han satt i förarsätet efter att ha kört bilen.Men det är du som kör den.
- Ja, men den står i min frus namn, du får fråga henne i stället, sa Nuder och pekade på sin hustru som satt bredvid honom.Hon blev rasande.
- Det finns inget körförbud på bilen, vad säger du?, skrek Ingrid Carlberg.Ska inte en minister vara ett gott föredöme för skattebetalarna?
- Vi kan inte prata nu, vi har bråttom, hej då, sa Nuder och gasade i väg.
En timme senare ringde Ingrid Carlberg till Expressen.- Det stämmer, jag har missat att betala bilskatten och jag trodde att påminnelsen var själva räkningen. Men nu har jag gjort det, sa Ingrid Carlberg.
Men varför lät du honom köra?
- Men herre gud, någon gång kan väl det hända. Nu räcker det så här, hej, sa Ingrid och la på luren.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=438151

Replikker fra DF´s årsmøde
Mogens Camre, EU-parlamentariker: »Gennem århundreder har det gamle tyrkiske imperium prøvet at erobre sig vej ind i Europa.«

Lars Otto Kristensen, Århus Amt: »Islam er et totalitært politisk system. At det ved siden af kalder sig en religion, kan være aldeles uvedkommende.« (den velskrivende over-bibliotekar fra Århus ?http://sogneaften.com/lars_otto_kristensen.htm )

Argument resistens
den sexede og begavede præst, Kathrine Lilleør. Var hun i min lokale kirke, ville jeg nok gå derover. Jeg har en pæn tenor, om ikke andet. Og jeg kan mine salmevers :-)
Af sognepræst Kathrine Lilleør
Berlingske Tidende 18. september
Genet for argument-resistens er hverken halvmåne- eller korsformet. Det er som Adams-æblet faldet ned i alle mennesker.

Alt preller af. Holdningen er på plads, al samtale er overflødig. Uimodtagelighed for argumenter er desværre ikke forbeholdt indre missionske fundamentalister på Vestkysten i forrige århundrede eller folk, som dirigerer fly lige ind i World Trade Center. Genet for argument-resistens er hverken halvmåne- eller korsformet. Det er som Adams-æblet faldet ned i alle mennesker. Man slår sig altid så hårdt i mødet med folk, der ikke er modtagelige for argumenter, at der sjældent umiddelbart er noget at grine ad, men det er min erfaring, at lidt på afstand er argument-resistens altid ufrivilligt morsom. Her er to eksempler af nyere dato – og så lige min bedstefars onkler endnu en gang til sidst:

Et tavleeksempel på argument-resistens er skoleborgmester Per Bregengaards reaktion på PISA-København. Den seneste PISA for københavnske skolebørn viste, at 4 ud af 18 københavnske skoler lå over finsk niveau. Og det var jo godt. Men så var der lige de resterende 14 skoler, der lå under brasiliansk niveau. Brasilien ligger i PISA-undersøgelserne sidst af samtlige 32 deltagerlande. Børnene på 14 københavnske skoler læser altså dårligere end børn, der kommer lige ind fra regnskoven. For en mand, der har siddet enevældigt på skoleborgmesterstolen i årevis, må det være en anfægtende oplysning. At det så oven i købet viste sig, at det især var, fordi børnene på Nørrebro med anden etnisk baggrund trak ned, fordi mange af dem er analfabeter, gjorde det sådan set ikke bedre. Helt absurd blev det dog, da det blev klart, at borgmesteren må have kendt til problemet, idet han ikke havde udsat sine egne børn for deres fars skoler. De kom ikke på den nærliggende kommuneskole, men blev sat i privatskole. Alt dette hvirvler PISA-København op i, kameraerne stiller skarpt på skoleborgmesteren, der siger, – ja, hvad siger han? Han beklager i alle tilfælde ikke. Han undskylder slet ikke. Tværtimod. Han holder for åben skærm fast i, at man ikke bare kan bedømme en skoles kvaliteter på børnenes faglige niveau, og borgmesteren er da sikker på, at andre har været glade for den skole, han ikke selv ville sætte sine børn i. Også selvom andre folks børn ikke lærte at læse og skrive, mens de gik der. Skoleborgmesteren får et rent 13-tal i argument-resistens. Her er ikke tale om en rutinemæssig præstation. Men en helt igennem original, selvstændig og fuldstændig overraskende evne til at mene det, man hele tiden har ment. Uanset hvem det går ud over.
Det andet dugfriske argument-resistens-eksempel er her fra avisen sidste søndag. »Plidderpladder« kalder kriminalinspektør Ove Dahl fra Københavns Politis afdeling for drab, volds- og sædelighedssager, da han bliver konfronteret med en række synspunkter, der hidrører fra politiets forhørsmetoder over for kvinder, som anmelder voldtægt. Plidderpladderet handler om, at både en bistandsadvokat til voldtægtsofre såvel som en ekstern lektor i kriminologi har kritiseret den forhørsmetode, politiet følger over for de kvinder, der anmelder voldtægter. Kvinden bliver som standardspørgsmål spurgt om, hvilke trusser hun havde på, hvornår hun sidst havde frivilligt samleje, om hun har mange sexpartnere, og hvilke seksuelle fantasier hun har. Ifølge kriminalinspektøren er der alene tale om opklarende spørgsmål, der alle har til hensigt at belyse sagen objektivt. Der skal jo tegnes et »billede af offeret«. At hverken anklager eller forsvarer ifølge retsplejeloven må anvende kvindens oplysninger om alt fra g-strenge til gamle kærester har kriminalinspektør Dahl »ingen kommentarer til«. Dahl får 13 med pil op i argument-resistens og kvindeforagt. Nu med politiskilt.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net