tirsdag, oktober 04, 2005

Antirasistisk pöbel nytt hot mot judarna i Sverige"

En fjärdedel av de judiska församlingarnas medlems- avgifter går till säkerhetsanordningar och vakter, skriver Cecilia Wikström. Var tredje dag anmäls ett antisemitiskt inspirerat brott till polisen. I dag deltar en pöbel av vänsterradikaler och antirasister i våldsaktioner mot judar. Regeringen måste nu garantera judarnas trygghet och säkerhet. De judiska församlingarna ska själva inte behöva betala miljoner för att skydda sig mot hot, trakasserier, skadegörelse och våld, skriver folkpartisten Cecilia Wikström.
************
De judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg och Malmö tvingas i år avsätta uppemot 25 procent av medlemsavgifterna till säkerhetskostnader. Verksamhetsmedel kommer inte längre medlemmarna till del som förr, därför att pengarna i stället måste användas för säkerhetsanordningar och inhyrda vakter.
************
Våren 2002 var det första gången på 150 år som en pöbel i Sverige angrep judar. Då misshandlades ett antal personer på Norrmalmstorg i Stockholm under slagordet "Död åt judarna," av så kallade antirasister.
EU-rapporten "Manifestations of antisemitism in the European union" visar hur dagens antisemitism hämtar sin näring i Mellanösternkonflikten. Extremister från både höger och vänster ligger tillsammans med extrema islamister och delar av antiglobaliseringsrörelsen bakom antisemitiska angrepp. Demoniseringen av judar har nu överförts på staten Israel. Rapporten var så känslig att EU-organet EUMC först lät bli att publicera den.Den 10 september genomfördes Fredsloppet i Göteborg under parollen "Bojkotta Israel - Leve Palestina". Arrangörer var Proletären FF och Revolutionär kommunistisk ungdom.
Unga människor törs inte bejaka sin judiska identitet, man attackerar judar på gator och torg och kränkande uttalanden om judar hörs snart sagt överallt.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=468911&previousRenderType=2

To ud af tre københavnere bakker op om Søren Pinds forslag om at udvise udenlandske statsborgere, som tre gange har overtrådt straffeloven.
67,4 procent af københavnerne erklærer sig helt eller delvist enige i udspillet. Det viser en internetbaseret spørgeskema-undersøgelse, som analyseinstituttet Instant-Answer har lavet for URBAN.
»Måske er nogle politikere for langt væk fra problemerne. Men for borgerne er det et reelt problem, som de søger løsninger på,« lyder Søren Pinds (V) kommentar til målingen.
Opbakningen til forslaget kommer dog ikke kun fra Venstres egne og Dansk Folkepartis vælgere.Blandt de vælgere, som til kommunalvalget vil stemme på Enhedslisten, erklærer 41,1 procent sig helt enige eller delvist enige. Hos Socialdemokraterne er godt 64,2 procent helt enige eller delvist enige i Søren Pinds forslag.»Det er nogle overraskende høje tal. Men det bliver ikke Enhedslistens politik. Det er jo et vanvittigt forslag, hvis eneste funktion er at brutalisere integrationsdebatten,« siger Uddannelses- og Ungdomsborgmester Per Bregengaard (EL).Socialdemokraternes overborgmesterkandidat Ritt Bjerregaard er ikke overrasket over tallene.»Det er udtryk for, at folk vil af med kriminaliteten. Og det er der ikke noget mærkeligt i, men det kan klares, uden at vi skal smide nogen ud,« siger Ritt Bjerregaard. Også blandt de radikale vælgere er opbakningen til stramninger stor. 57,7 procent erklærer sig helt eller delvist enige med Søren Pind, og hos SF er tallet 41,1 procent.
Sakset fra Urban 3. oktober
http://angantyr.blogspot.com

fra Berl. Groft Sagt:
Tid til dialog
Så opslugt har den danske enhedspresse været af Louise Freverts afklapsning, at der hverken har været tid eller mandskab til at interessere sig for andre tildragelser, der også kunne forekomme noget racistiske. For eksempel har en forening, der kalder sig Muslimer i Dialog, holdt dialog i Den Sorte Diamant i København med en kvindelig engelsk journalist, der er gået over til islam, terrorforskeren Lars Erslev Andersen og den socialdemokratiske udenrigsordfører Jeppe Kofoed. Det blev en skuffelse for de to sidstnævnte, som i kommentarer har beklaget sig over, at salen var opdelt i en mande- og kvindeafdeling, og at den engelske konvertit under forsamlingens højlydte bifald udtrykte sin påskønnelse af videoer, der viser vantro, som får halsen skåret over. Sådanne videoer bør intet veludstyret muslimsk hjem være foruden, forstod man på hende. Aftenen endte med, at Muslimer i Dialog overrakte en pris til holdet bag DRs lange udsendelsesrække om »Islams ansigter«, selv om halsoverskæringer vistnok er et af de ansigter, som DRs journalister ikke har fået med. I det hele taget er forholdet mellem DR og Muslimer i Dialog upåklageligt. Således har formanden Zubair Butt Hussain netop været i Radioavisen for at udtale sin bestyrtelse over Louise Frevert, som han naturligvis også har meldt til politiet.
Lars Hedegaard
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net