onsdag, oktober 19, 2005

Fredløs i eget land

Racistiske indvandrere? Det er allerede mange år siden jeg hørte en familie fortælle i svensk P 1, hvordan de som de sidste "svenner" blev chikaneret ud af et boligområde. Udelukkende på grund af deres svenskhed. Gør jer ingen illusioner om hvem racisterne er eller ikke er. Når de nye herrefolk tar over, bliver det meget lidt morsomt for landtes oprindelige indbyggere.
Henrik glömmer inte den första sparken
Var femte grundskoleelev har blivit utsatt för ett brott. Var tionde pojke uppger att han varit inblandad i våldsbrott, minst en gång. Men färre än hälften av brotten polisanmäls och många av de anmälningar som görs resulterar i nedlagda förundersökningar. DN har träffat några av brottsoffren.
***********
- Politikerna har förstört det. De har bara stoppat in en massa invandrare på samma ställe utan att ge dem det stöd de behöver. Nu låter de några halvkriminella snorungar styra. Ingen vågar säga något, svenskarna flyr och våra barn får höra att de är "svennejävlar" och "jävla rassar".
***********
Bilderna av en och samma verklighet går isär
Krönika
Henrik, Amanda och Melissa. Tre svarta berättelser om hur det är att vara ung i Stockholm i dag. Men ska man inte akta sig för myten om de ondas skräckvälde? Vuxenvärlden vacklar - och förmedlar diametralt motsatta bilder av läget.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=476026&previousRenderType=6

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=476031&previousRenderType=6

Vorherre er Vorfrue
det forlyder ikke hvorvidt Vorfrues søn, Jesus, stadig er af hankøn, eller om han (hen?) er blevet en "Transperson" med HTB kompetencer (Homo-Bi- Trans)
Af Bente Clausen
Feministerne i den svenske kirke har protesteret over kirkens nye bønnebog. Og gudstjenesteudvalget i den svenske kirkes ledelse er ikke døve over for protesterne. Faktisk er udvalget villig til at fjerne nogle af bønnerne, hvis forfatterne til den nye bønnebog ikke vil gå med til at "kønsneutralisere" Vorherre.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/nytomkirke/artikel:aid=268618

Kirke uden kant
Svenske tilstande: Ud med Herren, ind med Gud?
DEN SVENSKE KIRKE er i færd med at udarbejde en ny bønnebog. Det skal op på kirkemødet, kirkens generalforsamling, i næste uge, og som det fremgår af dagens avis, har udvalget bag bønnebogen taget en kritik fra feminister til efterretning, der ønsker, at sproget bliver mere kønsneutralt, så man frem for at bruge ordet Herren skriver Gud eller Jesus.
De svenske feminister læner sig op ad en gammel feministisk kritik af et gudsbillede med eksklusivt maskuline træk. De har selvfølgelig en pointe, og skam få den, der tænker, at så bliver Fader Vor vel det næste, der ryger: Ord er vigtige, og en kirke skal naturligvis indgående drøfte, hvordan man tiltaler og omtaler Gud. Om det så lige præcis er ordet Herren, der skal være anstødsstenen for en forståelse af, at kristendommens Gud er i en kategori, hvor det ikke giver mening at tale om køn – det kan man til gengæld godt diskutere.
Man kunne også argumentere for, at "Herren" er et ord, der udtrykker Guds almægtighed, Gud som den helt anden. I en tid, hvor folk ser guddommelighed allevegne, kunne der måske ligefrem være en pointe i at holde fast ved det signifikante ord "Herren" med dybe rødder i den kristne tradition.
OM NOGLE BØNNER i en svensk bønnebog ændrer sprogbrug er på sin vis en lillebitte historie. Men måske er det også en del af en større historie, som har relevans i en dansk sammenhæng. Etnologen Karen Schousboe skrev for nylig en beretning i det grundtvigske tidsskrift Dansk Kirketidende, hvor hun beretter om "Svenske tilstande" efter deltagelse i en kirkelig konference i Lund............................................
http://www.kristeligt-dagblad.dk/leder

Hot mot åklagare allt allvarligare
Organiserede trusler mod retsvæsnetVar fjärde åklagare har några gånger det senaste året varit orolig för sin egen eller familjens säkerhet. Det visar den senaste medarbetarenkäten inom åklagarväsendet, uppger Rapport.VideoKrissamtal ska hjälpa drabbade
Var tionde, eller 80 av 800 som svarade på enkäten, uppgav att de utsatts för våld eller hot i arbetet det senaste året. Riksåklagaren har i år fått in 25 anmälningar om hot. -Tidigare var det mest psykiskt sjuka som hotade. Nu ser vi framväxten av organiserad brottslighet i gäng som tror att de vinner något på att hota, säger riksåklagare Fredrik Wärsell.Mer än var tredje åklagare hade utsatts för kränkande tillmälen.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=471190

50 uopklarede mord
et skandaløst antal:
Polisens nya mordsatsning ger ingen tröst
Stockholmspolisens specialsatsning Cold Cases har funnits i två år.De har två heltidsanställda.Men av ett 50-tal olösta mord tittar de endast på fyra.I går skrev Expressen om rånmordet på Jan-Erik Stridh, 45, som blivit bortglömt av polisen.Det är 21 år sedan tvåbarnspappan sköts till döds utanför livsmedelsaffären i Tensta.
"Enligt Leif GW Persson skulle gruppen aldrig behövas om polisen skött sitt arbete ursprungligen.- Många av de gamla bevisen är slängda eller togs inte om hand när mordet skedde. Hade det gjorts hade vi inte haft alla olösta mord."

http://expressen.se/index.jsp?a=454974
Svensk undersøger 25 folkemordere
Svensk polis bedriver omkring 25 förundersökningar mot personer som misstänks för folkmord, krigsförbrytelser eller brott mot mänskligheten. Men flera utredningar kan komma att utmynna i enbart ett åtal för grov misshandel. Det beror på att tortyr inte är ett specifikt brott i Sverige.
http://sydsvenskan.se/sverige/article123655.ece

Sejr for kvindekampen
Nu ser det ud til, at integrationsminister Rikke Hvilshøj er blevet kaldt til orden, efter at hun vistnok har puslet med planer om at forbyde burkaen – dragten der tillader kvinder at kikke ud gennem et stykke gaze, og som man sagtens kan færdes sikkert i, når man har vænnet sig af med at kunne kikke til siderne. Mange heste har været glade for denne ordning. Og i hvert fald kan alle rettænkende glæde sig over, at enhver tanke om at forbyde muslimsk mundering i form af tørklæder o.lign. er lagt på hylden.
- Efter den velfortjente tilrettevisning af ministeren og hendes urene venner i Dansk Folkeparti er der udsigt til større fred og fordragelighed omkring integrationsindsatsen. Da alle gode kræfter åbenbart står sammen om kvindeindpakningen, kan det for fremtiden næppe være nødvendigt at sende tæskehold eller overtalelseskomiteer rundt i de danske ghettoer for at få kvinderne til at følge profetens anvisninger. Mon ikke de for fremtiden vil gøre det helt af sig selv?
Således er vi blevet forskånet for optrin med utildækkede, der må bringes til fornuft ved at få smidt syre i ansigtet, som man netop nu er nødt til at gøre med genstridige kvinder i Bagdad.
Lars Hedegaard
(Groft Sagt, Berlingske - foto © webmaster)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net