tirsdag, december 06, 2005

Taktikeren Ulf Nilson

er ikke født igår. Hvem vil regere Sverige? Det vil de såkaldte borgerlige. Lad dem gøre det - sofort! Frederik Reinfeldt virker så kær. Enhver kvinde vil ha tillid til ham - ønske at beskytte en mand med så sårbar en fremtræden. Selv når han ryger ud i den storm som forudsiges her. Leijonborg bliver jo alligevel aldrig en slagkraftig borgerlig, der ligesom Anders Fogh tryllebinder en sal med opsmøgede ærmer i 1 1/2 time - uden manuskript. Han er en slags kvinde i en mands klæder. Og så er det aldrig smart at læspe på TV. Eller rive bøger og valgplakater fra hinanden.....:-)
Ulf Nilson: Persson är som en bulldozer
Annandag jul 2004 var regeringen Persson hjärndöd. Punkt slut.Det verkar inte ha blivit särskilt mycket bättre - när detta skrivs har ingen blivit avskedad eller avgått frivilligt.
Inte den iskalla Freivalds och inte hennes närmaste man, Hans Dahlgren, som är klipsk och kunnig, men fick sina fina jobb främst därför att han alltid bar Palmes portfölj.
Aldrig under min långa tid som kommentator har vi haft en regering så totalt avklippt från verkligheten och så totalt utan empati för vanligt folk och deras bekymmer.
Erlander, Palme, Fälldin och Carlsson (fast knappast Bildt) åtminstone s p e l a d e intresse och hade det kanske till och med. Det gäller inte Persson: han dundrar på som en bulldozer utan förare. Eller något slags ilsken minitsunami - spänn fast säkerhetsbältena och stå inte i vägen för makten!Detta sagt är tsunamitragedin alls inte det värsta som hänt Sverige.
*********
Summan av kardemumman är att om Vingåkers egen Machiavelli verkligen vill behålla makten - och det vill han ju - så bör han följa mitt råd, som är gratis:
Se till att s n a b b t förlora en förtroendeomröstning. Vräk över regeringsmakten - fortast! - på de borgerliga.

Resultatet blir givetvis inledningsvis kaos, därpå att nedrustningen och upplösningen fortsätter, fast med den skillnaden att det nu blir den borgerliga koalitionen som folk blir förbannade på. Nio månader är en lååång tid i politiken, och när september 2006 kommer väljer svenskarna sossarna tillbaka snabbare än du kan stava till Margot Wallström.Vad Persson beträffar så har han det ju bra på sitt gods vid sjön i det vackra Sörmland.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=483037

To repriser
til alle I der er kommet til det senste år. En pause i det aktuelle i "døgnets rejsestald" - for det mere principielle:
Voldtægt (våldtäkt) i det statsfeministiske Sverige
Dansk & svensk version
En kronik af undertegnede og Lone Nørgaard der beskæftiger sig med det grelle misforhold mellem den allestedsværende officielle feminisme, og svenske kvinders virkelighed. Her på dansk og oversat til svensk. Fra Jyllandsposten - kan også læses i tidskiftet DSM nr.4.2004:
Offentliggjort 2. juni 2004
Kronik: Voldtægtsbølgen i det statsfeministiske Sverige
http://dansk-svensk.blogspot.com/2004_06_01_dansk-svensk_archive.html

og solid braggrundsviden - erstatter flere bøger. Læs det Utroligt forbigået i nordiske medier, Sveriges nuværende Olof Lagercrantz diagnosticerer sit land - fra et "hide-out" i USA:
Från Tidningen DSM nr 3, 2003
En intervju med avgående chefredaktören på DN, Hans Bergström
DSM - samtal med Hans Bergström
Jan Gillberg:
När Robert Huntford korn med sin bok The New Totalitarians så blev ju reaktionen i Sverige längs efter hela spektrat, att det var en skymf att skriva på det här sättet om Sverige. Jag vet att det också var svårt att hitta ett förlag som översatte och gav ut boken. Inget av de stora förlagen visade intresse. Så småningom korn den ut på ett litet, okänt förlag. Och jag vet att den är bortplockad på ett antal svenska bibliotek. I dag omnämns Sverige då och då i utländsk press som en enpartistat och det utan att det egentligen blir någon reaktion liknande den som mötte Huntfords bok för nu lite drygt 30 år sedan. Skall vi tolka det som att vi här i Sverige har accepterat att så är det?.................................
http://www.respublica.dk/2004_artikler/hans_bergstroem.htm?submit=DSM+-+samtal+med+Hans+Bergstr%F6m

Det som pågår är en nedmontering av Sverige som kulturnation
lighed eller frihed ? Bliv damefrisør på gymnasiet - så blir Persson glad. Han er ligeså dårligt uddannet. Tale SMS og abesprog: Universitetet får en ubehagelig overraskelse. Et uddannelsessystems totale fallit. Hvem havde bedre forudsætninger og fik mindre ud af det ?

Högskolans språkkurser närmar sig nybörjarnivå
Snabbt sjunkande förkunskaper har gjort språken till Universitetets krisämnen. Snittresultatet på Universitetets diagnostiska prov i franska har sjunkit från 102 till 76 poäng på tio år.
**********
Fler och fler institutioner inför diagnostiska prov för att mäta på vilken nivå deras studenter är. l Kunskaper om landets historia och kultur får mindre utrymme, ren språkträning mer. Även inom ett så stort och självklart språk som engelska brottas institutionen med studenternas förkunskapsbrister. Där diskuterar man nu att införa ett självtest till nybörjare innan terminen ens har startat.
– De med dåligt resultat skulle i så fall avrådas från att börja, säger Birgitta Berglund, studierektor och lärare. Hennes institution har i höst sökt extrapengar för att kunna ordna stödundervisning i grammatik, ordkunskap och översättning. – Studenterna är bättre på att tala idag än för 20 år sedan. Men ordförrådet är ganska torftigt. Man talar nästintill ett gatuspråk, säger Birgitta Berglund. Hon lägger skulden på gymnasiet.
http://sydsvenskan.se/lund/article130072.ece

Ud !
demokratier lider altid af en stærkt forsinket reationsevne, sådan cirka 30 år - nogenlunde den tid SF halter efter virkeligheden. - Men fungerer de, kommer den. Man skal ikke undervurde den bly Hvilshøj - men, hun har stadig noget at lære for at "hinna i kap med verkeligheten". Haarder kan lære hende det.
Strammere udvisningsregler på vej
Integrationsminister Rikke Hvilshøj vil skærpe udvisningsreglerne for kriminelle udlændinge, så der blandt andet kommer en ny ordning med betinget udvisning.
Forslagene om skærpede udvisningsregler kommer fra en arbejdsgruppe, regeringen selv har nedsat.
Den foreslår, at den betingede udvisning kan knyttes til en frihedsstraf, hvor den dømte er tæt på en udvisning. Det betyder, at hammeren falder, næste gang, der begås kriminalitet, muligvis også ved småforseelser.
- Betinget udvisning vil kunne tjene som en alvorlig påmindelse til familien om, hvad konsekvensen af endnu en kriminel handling vil være, siger Rikke Hvilshøj.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2005/12/06/173139.htm

Våldtäkt med publik
Bad på "äventyrsbad" kan för flickor numera bli i äventyrligt i överkant.
Ur Aftonbladet den 2/12 -05:
"VÅLDTOGS INFÖR 30 BADGÄSTER"
"Flickan antastades först av en 16-årig pojke i badanläggningens bubbelbad, skriver Metro. När hon lämnade bubbelbadet och gick till en grotta med strömmande vatten, följde pojken och hans kamrat efter. Inne i grottan tvingade de in henne i ett hörn.
Medan kamraten höll fast flickan, slet 16-åringen av henne bikinin och genomförde en våldtäkt. Ett trettiotal andra personer befann sig samtidigt i grottan. Men de gjorde inget för att förhindra våldtäkten.
- De reagerade inte utan gav mig bara blickar, sa den 17- åriga flickan under rättegången i Stockholms tingsrätt."
Flickan ärnu intagen på ett behandlingshem för psykiatrisk vård. Hon har mardrömmar och ångest, lider av panikkänslor. Flera gånger har hon efter händelsen försökt att ta livet av sig.
http://www.bgf.nu/extremt/publik.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net