søndag, januar 22, 2006

"I Danmark härskar Pia Kjaersgaard"

Olle Svenning prøver at forlænge sine "15 minutes of fame". Hvem "hersker" i Sverige foruden Svenning og andre velbetalte moralvogtere ved gærdet ?
Hvordan mon han - supersossen - lyder den dag han ikke længere har politisk medvind? (hvis nogen ellers kan forestille sig en sådan). Er han også sendt i byen af Persson som den lidt uheldige politiske kommentator på SVT, K.G. Bergström, Perssons private krönike skriver?
Många danskar skäms över rasismen i landet
I söndags skrev jag det självklara: ”Vårt lilla grannland är Västeuropas mest fördomsfulla, bigotta och inskränkta nation.”
Dagen efter ställde vänliga danska nyhetsprogram upp sina tv-kameror framför mig. Min dator höll på att sprängas av mejl från Danmark. Hälften rasande, så rasande att de lovade vallfärda i glädje till min grav. Hälften berättade sorgset om dansk intolerans och nationalism – vapen i kampen mot, främst, muslimer. Aggressivitet och sorg tycks råda i Danmark. Som min danske favoritpoet Benny Andersen uttrycker saken:
”Jeg er borger i smilets land
det er ikke spor morsamt!”
När jag gräver i den indignerade delen av brevhögen fastnar särskilt ett argument: Sverige är värre: rasistiskt, nazistiskt, tyngt under åsiktskonformism som i osaliga Östtyskland.
************
Kjaersgaards unge partivän, tillika folketingsledamot, Morten Messer-schmidt (han heter så) menar: ”Att vilja uppföra en moské i Danmark är ett knäfall för en totalitär mentalitet.”
Människor med de värderingarna skriver lagar och är förtroendefullt allierade med den borgerliga rege-ringen. Värdeskalorna dem emellan sammanfaller. Den tidigare integrationsministern Bertel Haarder, venstre, anser att flyktingar har svårt att gå upp på morgnarna, simulerar sjuklighet och skaffar falska läkarintyg. De borde i stället, säger han, ta de lägst avlönade, skitigaste jobben, till exempel som svinskötare.
”Tokiga hembygdsföreningar”
När arbetsmarknadsminister Claus Hjort Frederiksen som han säger ”talar ur skägget” bubblar det ut sådant som, att flyktingar både är arbetsovilliga och obenägna att bli ”danska till själen”. Ministern säger, i en fryntlig bisats, att invandrare ska ha rätt ”att odla vilka tokiga hembygdsföreningar som helst”.
http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,766151,00.html

En røst fra Sverige
Svend Ove Gade, JP Indblik.
»Vort lille naboland er Vesteuropas mest fordomsfulde, skinhellige og indskrænkede nation,« fastslog journalist Olle Svenning, og som dokumentation henviste han blandt andet til opråbet fra Klaus Rifbjerg, Susanne Brøgger og deres forfatterkolleger. «
Præsenteret for denne svada fra det stiliga Sverige lugtede de to elektroniske medier blod, og især TV 2 levede op til situationen. Lynhurtigt fik de et par europæiske redaktører til at sprøjte yderligere benzin på bålet, så ingen kunne være i tvivl om den almene indstilling rundt om i Europa, hvor politikerne, støttet af medierne, omhyggeligt har undgået at spørge den brede befolkning, hvad den mener om de mange muslimske indvandrere.
Ikke overraskende er det især i det autoritære Sverige lykkedes den herskende politiske klasse at forhindre enhver principiel debat. Blot det mindste lille pip, straks springer de forargede op, og da redaktøren for en af Sveriges største aviser for snart mange år siden dristede sig til at lægge op til en debat, fyrede ejerne ham omgående.
»Dom säger der inte er plats,« stod der på en billboard, hvor man så en mand siddende på toppen af et bjerg, stirrende ud over de uendelige svenske vidder. Joh, redaktøren var uendelig forsigtig, men alene temaet, de fremmede, var mere end rigeligt for de noble svenskere, som deler holdning med den norske statsminister, der engang telegraferede til Bjørnstjerne Bjørnson: »Nu gælder det om at holde kæft!« Og det gør de så.
»Sand satire skal udfordre magten, rive det etablerede samfund omkuld, skære ansigter ad magthaverne,« kommenterede Olle Svenning de velkendte tegninger i nærværende noble avis. Og fortsatte: »Jyllands-Posten tisser i den mest fuldkomne medvind.«
Hvad angår det sidste, er det unægtelig en ekspert, der udtaler. I de mange år, hvor jeg regelmæssigt så mig nødsaget til at læse Olle Svennings kommentarer i Aftonbladet, var han på intet tidspunkt end i nærheden af, hvad man i et venligt øjeblik ville kalde satire, for slet ikke at tale om tilintetgørende angreb på det etablerede samfund. Vel placeret på det svenske socialdemokratis venstrefløj har han ikke blot i sin aftenbøn, men også via sin avis lovprist de idealer, der blev indpodet ham i de år, da det hørte til enhver god svenskers børnelærdom, at Olof Palme var et moralsk fyrtårn for hele den skændige jord.
Derfor vil der først være grund til bekymring, hvis en journalist af hans kaliber skulle finde på at rose den danske udlændingepolitik. Hvad han måtte mene om det »skinhellige og indskrænkede« Danmark kan kun ryste dem, der rystes vil, for hans vurderingsevne er på højde med, hvad den norske radiojournalist kunne præstere i sin vurdering af slaget ved Jan Mayen. Rystende er det til gengæld, at de to danske kanaler finder hans mening så opsigtsvækkende, at de bør have fuld skrue i en nyhedsudsendelse. Public service, vil de sikkert sige. Sven Ove Gade er tidl. chefredaktør på Ekstra Bladet. (JP, Indblik)

Weekend i Malmø, anyone ?

Skjutne 23-åringen avled
Den 23-årige man som vid fyratiden nu i morse sköts i magen på Gustav Adolfs torg i Malmö har avlidit.Han var så svårt skadad att hans liv inte gick att rädda. Han avled på MAS vid halvsextiden, säger polisens länsvakthavande befäl Lennart Hornemark.
******
En 82-årig rånad
kvinna blev på fredagskvällen bestulen på pengar i sin bostad på Linnégatan på Limhamn. Förövaren lurade kvinnan att släppa in honom i lägenheten genom att påstå att han var vaktmästare och skulle kontrollera vattenledningarna.
******
Rånare krävde att få jacka
En tonårspojke blev rånad på sin jacka med plånbok och mobiltelefon utanför Högevallsbadet i Lund strax efter kl 19 på lördagskvällen.
******
Kvinna nedslagen och rånad
En kvinna slogs ner och rånades på Vendelsfridsgatan i Malmö strax efter kl 23 på lördagskvällen. Hon förlorade bland annat mobiltelefonen.
http://sydsvenskan.se/malmo/article137447.ece
http://sydsvenskan.se/incoming/nerikes/article137453.ece
http://sydsvenskan.se/lund/article137408.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article137305.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net