lørdag, marts 04, 2006

Kan en syrer være "främlingsfientlig" ?

....selvfølgelig ikke. Sydsvenskan kan roligt interviewe Naser Khader, der nok har endnu et par lektier at lære om islam og demokrati:
(foto © webmaster)
Målet är att välja demokratin
Den danske riksdagsledamoten Naser Khader har en tatuering på höger överarm. ”Demokrati” står det. På arabiska.
KÖPENHAMN. I höstas, trettioett år efter att Naser Khader motvilligt kommit från Syrien till Danmark, gick han till tatueraren. Han var han så säker på vad som blivit grundbulten i hans livsuppfattning att han ville rista in det i sin egen hud.
Två månader senare publicerade morgontidningen Jyllands-Posten tolv Muhammed-karikatyrer.

-Krisen som följde har lett till att främlingsfientliga Dansk folkeparti har fått fler sympatisörer. Men också till att Naser Khader, som sitter i folketinget för Radikale, ett borgerligt, kulturradikalt parti som inte har någon klockren motsvarighet i Sverige, bildat nätverket Demokratiska muslimer.
**********
- Vem skulle han då föredra som sällskap på en öde ö, imamen Abu Laban eller Dansk folkepartis ledare Pia Kjærsgaard? – Pia Kjærsgaard, svarar Naser Khader blixtsnabbt med ett brett leende.– Hon har i alla fall aldrig kallat mig för en råtta.

http://sydsvenskan.se/varlden/article145693.ece

Politik som skønhedskonkurrence

»Jeg er imod Jyllands-Postens sag. Den er ufiks.«
Mette Winge, forfatter og æstet, JP, 2 marts.


Publish or Perish

http://tiadaily.com/php-bin/news/showArticle.php?id=1069


Nyt perspektiv i deadline

befriende at høre den velskrivende Tina Magaard, i stedet for Tordenskjolds soldater Rothstein og Tim Jensen. Desværre havde hun endnu ikke lært, at selv i Deadline skal man udtrykke sig i punchlines, så da hun skulle i den afgørende clinch med Carsten Niebuhr repræsentaten, sluttede udsendelsen i et islamistisk coitus interruptus. Læs hvad Urias Møller skriver:
Deadline om Rushdies manifest - Magaard & Boserup skitserer islamforskningens poler
http://www.uriasposten.net/
Deadline lørdag:
http://www.dr.dk/dr2/deadline2230/lordag.htm

Mediernes motivanalyse

som den udspiller sig i Jersild og Spin, hvor politik reduceres til skakspil og gustent overlæg, er i længden temmelig trættende. De to gode kommentatorer til trods. Så er Kastholms motivanalyse i det mindste ikke hverken kedelig eller befordrende for politikerlede:

Scavenius’ arvtager

-I den danske presseverden går der vedholdende og stærke rygter om, at chefredaktør Tøger Seidenfaden fra Politiken gerne ser sig selv som udenrigsminister i en ny SR-regering, og at de lange udsigter til en sådan regering har drevet ham ud i en slags fortvivlelsens raseri, der skulle være den psykologiske baggrund for den fanatisme, hvormed hans avis forfølger regeringen Fogh.

Groft sagt lider af naturlig skepsis over for presserygter og pressens ofte ret primitive motivforskning, men indrømmer, at det er svært at finde en mere saglig begrundelse for, at netop Politiken med sin tradition for internationalt udsyn har overtrumfet selv de mest snæversynede gadekærspolitikere i bestræbelserne på at gøre Muhammed-konflikten til et rent indenrigspolitisk anliggende.

Seidenfadens stadige bagatellisering af truslen fra den totalitære islamisme tyder da også på, at han vil være en værdig moderne arvtager efter en anden stor Politiken-skikkelse, Erik Scavenius. Man må derfor bede til, at Fogh passer ekstra godt på Helle Thorning-Schmidt, der jo er en fin garant for, at SR ikke kommer til magten. Ellers ender det blot med, at vi en dag vågner op til et Danmark med Laban eller en anden islamistisk imam som rigsbefuldmægtiget.

Claes Kastholm Hansen, Groft Sagt, Berlingske

Horst Petersen

juristen, embedsmanden , forfatteren - slutter sig til den kritik af rushdie manifestet som f.eks. Brussels Journal kom med forleden, og siger bla.:

Sammenstillingen af islamisme og fascisme er ikke bare forfejlet, men stiller sig samtidig i vejen for en forståelse af den ekstreme islam som fænomen, mener forfatter og cand.jur. Ulrich Horst Petersen.

"Så snart man siger Hitler og Stalin, så opgiver man nærmest at analysere, hvad det er, man har foran sig. Det er det samme, som da man for nogle år siden kaldte Dansk Folkeparti for et nazistisk eller fascistisk parti. Dermed afskærer man sig fra at analysere, hvad det særegne er, fordi man straks ser historiske paralleler, der ikke forklarer ret meget."

"Manifestet er på sin vis velmenende, men jeg spekulerer på, om ikke det gør lige så meget skade som gavn, fordi det fremmer en konfrontationstendens. Jeg synes ikke det bringer os videre at lave sådan et manifest. Ingen tænkende mennesker eller demokrater kan være tilhængere af totalitære bevægelser."

Ifølge Ulrich Horst Petersen, er problemet snarere det omvendte:"Jeg mener ikke, at demokratiet er truet af totalitære bevægelser udefra, for demokratiet har sin klare støtte blandt de demokratiske befolkninger. Men demokratiet kan være truet inde fra af sig selv. Af sine egen mangel på klarhed over, hvad demokratiske værdier er for noget. Det synes jeg, at tegningedebatten har udstillet," siger han og uddyber:"Når man tyr til den historiske parallel, er det et udtryk for, at den politiske midte i virkeligheden er ude af stand til at præcisere, hvad dens værdier er.

Hele den nuværende diskussion om ytringsfriheden og dens grænser har med det problem at gøre. Den sunde diskussion af ytringsfriheden bliver erstattet af en statsministeriel holdning om, at enhver der overhovedet antyder, at Jyllands-Posten godt kunne have tænkt sig om, inden de trykte tegningerne, har svigtet demokratiet. Og når man hævder, at en vis selvkritik er udemokratisk, så er demokratiet først for alvor i fare."

Information

Dagens replikker

»Snart kommer muslimer i Danmark til at bære en halvmåne
på tøjet"
IT-konsulent Meisoon Saleh


»- Mitt syfte var att inkludera bland annat homosexuella människor i det kristna kärleksbudskapet, inte att häda. Jag anser att Jyllandspostens bilder är rasistiska och skymfande.«
Fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin.

samme Wallin som var ophavsmand til denne perle:
“Jag ses som provocerande för att jag visar saker isamhället som folk inte vill se. Jag ser mig själv som en snäll provokatör, för jag vill göra något bra.”-

Hvem ved, hvis ikke Meisoon Saleh får lukket munden på enhver der siger noget hun ikke kan lide, så ender danske muslimer måske med Minuts egenfabrikerede logo på tøjet ? :

Hädelse eller yttrandefrihet?
Hvis nogen skulle have ork til mere propagandistisk, selvynkende sludder, kan programmet ses igen i morgen og på onsdag. Det lykkedes næstenhelt at komme udenom tegningernes forhistorie, borset fra SVT journalisten Christian Catomeris, der berørte den i en halv sætning. Ellers brugte han sin taletid på gammel svensk antisemitisme.


Repris söndag 5 mars 14.00 & onsdag 8 mars kl 23.00
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=34381

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net