lørdag, juli 08, 2006

Angående Exilen

närmare info på
Exilen.org - reservforum

Exilenportalen
Exilen læsere der savner deres daglige "avis" - kan læse danske politblog her. Ca. 1/4 del er lyserøde, så er I advaret.

Shariaekspert i Tåstrup
en Naser Khader der er blevet blød i koderne:
På et møde i Politikens Hus med deltagelse af Lars Prier (DF) og Svend Erik Hermansen (S) fra Byrådet og Naser Khader (Radikal MF) var der enighed om at rose byrådets initiativ: at ansætte en Sharia-ekspert i kommunenLæs som vedhæftet fil: Svend Erik Hermansens oplæg.

"Myt att inte invandrare diskriminerar svenskar"
selvklarheder sagt på en ordrig måde, men det interessante er at de nu kan siges. Så ligner mediernes virkelighed i det mindste menigmand lidt mere:
Personer med utländsk bakgrund ger uttryck för negativ diskriminering gentemot dem med inhemsk bakgrund i ungefär lika stor omfattning som den kända motsatta diskrimineringen. Samma sak gäller könstillhörigheten. Såväl kvinnor som män reagerar diskriminerande till förmån för det egna könet. Det visar en ny experimentell studie där undersökningsgrupper fått reagera på olika möten mellan arbetsförmedlare och arbetssökande. Bland svenska studenter med stark medvetenhet om den etniska diskrimineringens förkastlighet märktes däremot en tendens att överkompensera genom att favorisera den arbetssökande med utländsk bakgrund, skriver utredarna.
Dagens Nyhets Debatt

Danmarks udenrigsminister advarer
mod militant islam
hvad siger de bløde konservative nu? Stort JP interview vi ser på op ad søndagen:

De fanatiske islamister er lige så totalitære i deres tankegang som kommunisterne og nazisterne, mener udenrigsministeren.
Den fanatiske islamisme er en totalitær bevægelse, som skal tages dybt alvorligt, advarer den danske udenrigsminister, Per Stig Møller (K):
»Jeg har noteret, at nogen siger, at der kun er tale om et mindretal af ekstremister, som ikke har den samme magt, som nazisterne og kommunisterne havde i sin tid, men det er at tage alt for let på truslen. Kommunismen begyndte også med nogle få knaldhoveder, som sad i Zürich og spillede skak, og nazisterne var en flok skvadderhoveder på ølstuerne i München. Man må aldrig undervurdere en totalitær bevægelse i svøb,« siger udenrigsministeren.
Han ser flere lighedstræk mellem de tre totalitære ideologier:
»Islamismen vil skabe et ortodokst og rettroende samfund baseret på Koranen - svarende til kommunismens ideologi om et klasseløst samfund og proletariatets diktatur og nazismens ideologi om et arisk samfund baseret på biologien.«

Per Stig advarer mod fanatisk islamisme

UDENRIGSMINISTER Per Stig Møller trækker tingene prisværdigt skarpt op i en status over udviklingen siden Muhammedkrisen, som han kommer med i et interview her i avisen i dag.
Leder: Farlig ideologi

Frederik Reinfeldt i DR Orientering
"Integrationsspørgmålet er ikke et spørgsmål for sig, det er integreret i jobskabelsen og skolepolitikken og kriminalitetsbekæmpelsen .
- Vi har undgået at få debatten delt op i et "vi" og "dem", og jeg tror ikke det bliver sådan i fremtiden. Jeg lytter gerne til danske regering når det drejer sig om globaliseringsrådet og velfærdsreformen, men der er andre dele som jeg ikke vil foreslå i Sverige, blandt andet integrationspolitikken"

- sådan kan man jo udtrykke sig. Det minder mig om en bogholder, der for at skjule ét stort bedrageri, indfører sit underslæb under en masse forskellige poster, i håb om at ingen opdager det. Men før eller senere bliver alle bedragerier afsløret, og Reinfeldt køber sig bare tid, en tid der uvægerligt vil udløbe.
Svenske politikere er stadig udenfor pædagogisk rækkevidde, og der er ikke andet at håbe på, end at svenskerne stemmer dem til rette. Hvilket der ikke er meget der tyder på lige i øjeblikket.
DR Orientering audio 11:00 minutter - Reineldt fra min. 8:40

Sveriges politiske sommerdebat handler i høj grad om Danmark

"Er hun rigtigt uvidende, eller............
lader hun bare som om "? Det gad jeg også godt vide. Efterhånden hælder jeg mest til det første. Jan Milld:
Min idé om politiker i en demokrati är att de inte ska vara så renodlat representativa för sina väljares åsikter att de alltid tycker som majoriteten i den senaste opinionsmätningen.
- De ska vara representativa i den bemärkelsen att de försöker ta tillvara sina väljares intressen, men de ska höja sig över sina väljares nivå beträffande kunskaper och politiska insikter. I deras uppdrag ligger att försöka verka folkbildande: att se samband och säga sanningar, även obehagliga sådana.
- Vad vi fått är raka motsatsen. Jag tänker i första hand på Centerledaren Maud Olofsson - "glada Maud" - men även på KD:s Göran Hägglund.
Vet inte Maud det? [..]
Frågan är om hon är så okunnig på riktigt, eller om hon bara låtsas vara det.
Millds blog

Tørstig ?

lad være med det, du kan dø af det............. (Annonce i Kvällsposten).
Nå, dette drejer sig om at lånere på Københavns Biblioteker (måske andre?) kan læse gratis aviser på nettet - hele avisen. Fra hele verden. Ned til mindste annonce. Pressdisplay, hedder det. Man logger bare ind med sin lånerkode. Flot service.
I Danmark er det EB, JP, Politiken og Børsen. Af svenske er det disse:


Foto af Constanze Mozart som 78 årig i fotografiets allerspædeste barndom. Utroligt. Taget samme år som et af de første danske fotografier, det kendte af Bertel Thorvaldsen , og kun 14 år efter at Niépce fremstiller verdens første fotografi: Husk at kigge op på mindepladen, når du kommer gennem Lavendelstræde:
Gift med dansk diplomat
Constanze Mozart (født Weber) var kun 29 år, da hendes mand Wolfgang Amadeus døde i 1791. Hun blev senere gift med den danske diplomat Georg Nissen (1761-1826) og de boede i en årrække i Lavendelstræde i København.
Parret var med til at sikre Mozarts værker og eftermæle, og Nissen skrev tilmed en biografi om sin kones første mand.
De besøgte jævnligt komponisten Max Keller i hans hjem i Altöttingen, hvor fotoet er fundet.
Constanze Mozart døde 80 år gammel i Salzburg i 1842.Foto af Mozarts enke fundet i sydtysk lokalarkiv

det er et udsnit af dette gruppebillede

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net