tirsdag, juli 11, 2006

Italiens befolkningsudskiftning accelererer

nu er det jo en historisk klassikker at mennesker fra fallerede stater gerne oversvømmer de endnu fungerende - indtil de heller ikke fungerer længere. Og der er som bekendt nok fallerede stater at tage fra.
- I Italien skyldes det lave fødselstal ikke kun "ligestillingen" - men lige så meget det stive arbejdsmarked, som holder unge ude, tvinger dem til at bo hjemme til de er 35-40 ( der er ingen "bistandlov" i Italien) - og dermed er en barriere for nye familiedannelser - og barnefødsler. Som i Frankrig. Og som delvis også i Sverige.
Så er det jo heldigt at Mellemøsten ligger tæt på. Dér produceres mennesker helt uafficeret af ligestilling og erhvervsdeltagelse.
Sidst jeg var i Norditalien, stod der ved landevejene i Trento og Veneto en sort prostitueret for hver 500 meter - til en hurtig tur ind i høet. Tragisk.
Jeg sendte Fallaci en tanke. Hun genser næppe sit land. Måske godt det samme.
Figures confirm that immigrants continue to have more kids
The Italian population seems destined to become increasingly multicultural in coming decades as immigrant families continue to have more children than native Italian ones, according to new statistics. Although the number of foreigners living in Italy is still not high by European standards, the number of births in immigrant families has climbed rapidly over the last 10 years, national statistics bureau Istat said .
- In 1995 foreign couples had 9,000 babies, or 1.7% of the total for the year. Last year, by contrast, there were 52,000, or 9.4% of the total .
- Meanwhile, the native Italian population remains more-or-less stable. It rose slightly to 58.75 million in 2005, Istat said, noting that foreign citizens now accounted for 4.5% of the total, more than ever before .
- Italy has had one of the lowest birth rates in the world for 15 years now, although it has risen marginally from the all-time low of 1.1 children per woman in the early 1990s .
- Many demographers say that if current trends continue, without immigration to help the Italian population would be set to shrink by 10% or more by the middle of the century .
Italy heading for multicultural mix

Hvem sagde "populist" ?

Ah, men socialistiske verdensfrelsere kan da ikke være populister, eller? Der byder sig nok snart en ny lejlighed for Søvndal.

tegning: Ekstra Bladet

"Homanns aktuelle oprør retter fokus skarpt på Søvndals fantastiske hykleri. Få uger senere var Søvndal på barrikaderne i et uforsonligt opgør med regeringens linie i Muhammed-sagen, nu var Jyllands-Posten og Fogh forbryderne og »mullaher, imamer og islamister« SFs allierede.
Men Søvndals opportunisme har givet vælgermæssig bonus. Helt afgørende for Søvndals succes er det nu også, at Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt, har ført en konsekvent midtsøgende linie sejrrigt igennem."

ERIK MEIER CARLSEN

"Ikke alle mennesker er onde"

men næsten. Det er kun sådan nogle som den danske regering og alle dem der har stemt på den, og Jyllandsposten og alle der læser den og alle dem der var enige med den i hele verden. Og denne formastelige blogskribent, og den pæne Berlingskes fæle læsere (billede 2), og så selvfølgelig Den Store Satan selv, Uncle Sam og den store sataninde, Kjærsgaard.
- Blå Stue, undskyld, Krogerup Højskole rejser ud for at finde mennesket bag sløret og manden bag overskægget.
- På Krogerup er de gode, humane og Radikale, og eleverne er alligevel for unge til at kende forskel på sort og hvidt og op og ned. Og så bruger de for megen tid på sex og øl, har jeg hørt.
. Ja, måske undtagen ham forstander Søren Bald, der lavede så meget rav i den, at hele lærerkorpset ville sige op. Så fik han i stedet et job som Radikal landsformand. Dér bager man kun gode og humanistiske rævekager. Ingen får længere grimme onde nervesammenbrud på Krogerup og yndlingsfarven er grøn som en bøg i maj.
Af Marianne Hilton
Forberedelser..
I morgen - meget tidlig - flyver vi til Syrien. En uges intensive forberedelser sammen med andre danskere, der rejser 3 uger til Jordan og Iran er slut. I en uge blev Krogerup Højskole omdannet til et helt center for Mellemøststudier.

Især husker jeg Ranias beskrivelse af, hvorledes de på hendes skole i Cairo havde reageret på Muhammed krisen. Eleverne var kommet vrede i skole fulde af de indtryk, de havde med hjemmefra. De havde taget emnet op i skolen og talt om tegningerne.

Rania havde været i Danmark før og fortalte eleverne, at hun ikke kunne genkende det billede af danskere og Danmark, som medierne gengav. "Der er forskel på danskere - de er ikke alle sammen onde. Ligesom der er gode og dårlige muslimer", hvilket børnene havde kunnet genkende fra deres hverdag.
Eleverne havde igennem en periode talt om de følelser, tegningerne vakte i dem og havde gennem tegning og maling fået vreden kanaliseret over i noget positivt. Især farven grøn, som er Muhammeds yndlingsfarve, havde de arbejdet med.
Next Stop Mellemøsten WEBLOG Af Marianne Hilton

Vi er slet ikke multikulturelle
”Hver gang jeg rejser, glemmer jeg, hvor mange fordomme vi har. Vi lever i en vesterlandsk kulturel boble,”
”Vi er slet ikke multikulturelle, men meget homogene, og det har lært os at gå i små sko. Den mindste forskel gør os bekymrede – andre lande har meget mere erfaring med det multikulturelle. Syrien har mindst fire religioner og flere etniske grupper end os. Jeg tror, vi kan lære noget af dem.*”
Marianne Hilton kan ikke forstå, at hun med sine 52 år er alderspræsident på turen.
Next stop i blodet
Fr. Hilton er vist ikke helt bekendt med det benhårde Syriske diktatur - man må næsten håbe hun ikke opdager det.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net