tirsdag, september 12, 2006

Æres den der æres bør

om Nordbrandt og Kjærsgaards debatbog.
Nationaldigteren Nordbrandt har mange dyder, og jeg er villig til at tilgive ham hans mangel politisk fornemmelse, hvad angår Danmark, nu han indgår i denne forfriskende nyskabelse. Må hans venner og læsere i det ænstændige borgerskab få den galt i halsen af rædsel og kvababbelse.
Man kan bare forstille sig : Debatbog med SD´s Jimi Åkesson og Tomas Tranströmer, Kerstin Ekman eller Horace Engdahl, udgivet på Bonniers og sendt i SVT. Det forbyder jo sig selv!
Deto var forresten i
Deadline forleden, se mandag

Flere politikere med kunstnerisk sans, og kunstnere med politisk sans, ville være absolut velkomment.

Der er tegn på politisk forår i den politiske debat herhjemme. I sin tradionelle gårdtale vovede Gyldendals direktør Johannes Riis for første gang nogensinde blidt at kritisere egne forfattere, idet han pegede på det mærkværdige i, at de havde talt for en indskrænkning af ytringsfriheden i kølvandet på Muhammed-sagen. Nu bryder Nordbrandt med dæmoniseringen af Pia Kjærsgaard og åbner op for en debat i samtalebogen »Digteren og partiformanden«.
Det gør han i erkendelse af, at de gamle fronters tid nu er forbi og i mødet med en nye farlig trussel, islamismen, må vi revurdere gamle holdninger.
Samtalebogen »Digteren og partiformanden« er de seneste års vigtigste debatbog. Det er en dialog mellem to politiske modstandere, der er uenige om mangt og meget, men dog også enige om en række væsentlige emner.
Henrik Nordbrandt giver i bogen udtryk for en skarp kritik af Dansk Folkeparti, der i hans øjne har øget fremmedhadet herhjemme. Når hun således har karakteriseret de mellemøstlige kulturer som tilbagestående kalder han det »meget groft«. Hun forsvarer på sin side sin ret til at tale lige ud af posen. Han siger dog også skrappe ting, som når han karakteriserer den mellemøstlige mandskultur som aldeles utålelig.
Pias vulgærgrænse
Nordbrandt mener, at man har dæmoniseret Pia Kjærsgaard, og hans medvirken til debatbogen er udtryk for et ønske om at nedbryde de gamle frontlinjer og række fredspiben frem. På den anden side har Pia Kjærsgaard ikke udvist særlig venlighed overfor den intellektulle »progressive« klasse, som Henrik Nordbrandt på mange måder er repræsentant for, og som i hendes øjne har ignoreret islamismens farer.

Men også hun lægger med sin deltagelse op til at ryge fredspiben med denne del af kulturlivet.
Flere års ophold i Tyrkiet har bibragt Henrik Nordbrandt et blik for islamismens fare. Han siger i bogen, at han ikke forstår, at muslimer følte sig krænket over Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, og han kalder avisens tegninger en helt legitim afprøvning af ytringsfrihedens grænser. Nordbrandt giver udtryk for, at vore holdninger til islamismen og Muhammed-sagen i alt for høj grad er præget af gammel vanetænkning, herunder den traditionelle opdeling i højre og venstre. (Berlingske Tidende)Hver 2 er arbejdsløs
for Sveriges del, som har mange flere efterkommere, har jeg kun set arbejdsløshedstal for "udenrigsfødte", hvilket jo slører virkeligheden noget, og gør at man ikke kan få svare på det prekære spørgsmål:
Hvor megen af den nuværende arbejdsløshed er i virkeligheden tilvandret ?
Nå, men man må jo alligevel ikke stille spørgsmålet. Det er bare at holde kæft, være anstændig og betale hvad det koster.


Unge indvandrere tabes på gulvet
45 procent af 20-35 årige indvandrere fra mindre udviklede lande - svarende til 29.250 personer - står helt uden for arbejdsmarkedet, viser en under­søgelse, som Dansk Industri offent­liggør onsdag.
Det tilsvarende tal for etniske danskere er 16 procent.

TV 2 Nyheder
Dansk Industri, pdf 4 sider.

Et rigtigt dumt svin ?

Ingen der har set Persson, er i tvivl om at han er meget ubehagelig at være uvenner med. Det indtryk får man også af sossers tavshed, når de spørges om ham. Han er god til at udse sine modstanderes svagheder , selv hvis det er deres vægt eller udseende, og han gemmer det og bruger det. Og han foragter svaghed, som et par gamle parti (ex.?)kammerater godtgjorde. Han, de svages beskytter, "rättvisan & jämlikhetens" mand. Jo, Persson er højst sandsynligt et rigtigt dumt svin, hvilket ind imellem er en karrierefordel i politik. Ikke mindst for Persson, der næppe ville være kommet langt i livet med en halv högskoleeksamen fra Örebro, 80 points i sociologi.
Et absolut ikkespørgsmål i den svenske valgkamp, er de mange penge han har brugt på et kæmpe hus på et kæmpe naturreservat, midt iblandt den svenske overklasses herregårde. Med flygler, swimmingpool, skov og jagtdrift. Med sin også ganske velbetalte kone (75 mio i pension fra Systemet de næste 20 år.) Og det må siges.
Perssons selvkonsolidering er af et format, der pænt rækker ud over almindelig jantelovsmisundelse.
Ingen fhv. svensk socialdemokratisk statsminister, kunne drømme om at bosætte sig sådan. Ingen fra Erlander over Palme til Carlsson, havde så eksorbitante personlige ambitioner. (Erlander havde svært ved at tage imod Harpsund på regeringens vegne).

Ja, selv Fogh Rasmussen nøjes med et beskedent parcelhus i Nærum.
Men Persson er en social klatremus. Han er blandt andet klatret ved at betale sig til loyalitet. I et land med udberedt social misere, var det patetisk at se den af LO chenfen anstatte Folksam chef, der aflønnes med 350.000 kroner om måneden (!), og chefen Lunby Wedin, som på skærmen tog afstand fra lønninger, hun selv uddeler. Sådan køber man sig venner i den herskende poliske klasse.
Når "vanlige svennar" blev spurgt, var de næsten bange for at have en mening om denne adfærd (om om "klassklyfterna"), nærmest som at se en vox pox fra Poyngyangs gader, hvad folket nu mener om Kim Yung Il. Og svar nu ærligt fra hjertet.

Der er føjet et nyt spændingsmoment til valgkampen. Som ærkesossen Olle Svenning fra Aftonbladet sagde (cirka) : Der vil være vældigt mange knive parat til Persson, når han engang er forhenværende.
OK, Sverige. Smid ham så på porten med hele hans kuede og eftersnakkende kleresi, hvis Sverige stadig skal fremstå som et land, styret af folket via dets tjenere. Og ikke omvendt.

Uppdrag Granskning, video 1 time meget seværdig 1.2 mio svenskere så den iflg. Resumé

Underhåll av Göran Perssons herrgård

Hej Person jag ser på TV om din stora gård i Sörmland! Du kommer straxt att upptäcka vilket h-e det är att städa ett så stort hus. Efter dammsugning av bottenplan återstår övre våningen...............................
af Skribenten, Word Dokument
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net