søndag, august 14, 2005

Prostitution er kommet for at blive

foto © webmaster
Kronik: Prostitution er kommet for at blive
Jyllands-Posten 11-8.2005
Af Lone Nørgaard. Lektor, Cand.mag., Frederiksberg
At kriminalisere de prostitueredes kunder er ikke nogen god idé. Derimod bør man sikre de kvinder, som udfører denne samfundstjeneste, bedst muligt, skriver Lone Nørgaard.
Hvordan kan det være, at der har eksisteret prostitution for mænd til alle tider? Hvis kvinders og mænds drift var identisk og behovet lige stort, så var det bare om bag en busk i parken og få ordnet sagen i en ruf? Hvorfor betale for noget, man kan få gratis? Sådan skrev jeg i 1993 i min bog "Sex, løgn og kvinder", og jeg må sige, at spørgsmålet ikke er blevet mindre aktuelt siden. Prostitution er for alvor kommet på den politiske dagsorden – ikke mindst efter Kristeligt Folkeparti (nu Kristendemokraterne) fremsatte lovforslag om at gå i svenskernes fodspor og kriminalisere kunderne (2002). Et initiativ bl.a. affødt af et voksende antal prostituerede på det danske marked. Mænd køber prostituerede af en række forskellige grunde:
.........................................
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload9/loneprostituion.doc
Jurister har den fornuftige tommelfingerregel, at man ikke skal lovgive på område som man ikke kan påvirke med lov - eller lave love der ikke kan håndhæves. Politiker derimod, særligt umodne,dovne og ideologisk prægede, elsker "signalværdien" i lovgivning. Den giver samtidigt en sekundærgevinst- muligheden for at føle sig god. Også selvom loven er direkte skadelig, som i tilfældet med sexköplagen. Normændene har undersøgt dens konsekvenser, svenskerne symptomatisk nok, ikke .
Ikke se til Sverige
Hvis man ønsker å forbedre forholdene for de gateprostituerte, er den svenske modellen ikke veien å gå, skriver ULF STRIDBECK, leder for Arbeidsgruppe om rettslig regulering av kjøp av seksuelle tjenester.
Ulf Stridbeck professor dr. juris

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article941240.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net