onsdag, november 02, 2005

Malmö- mardröm

Rekordmånga rån i Malmö
Malmö, oktober 2005. Aldrig förr har så många personrån polisanmälts i staden. Det dystra rekordet är 108 anmälningar – eller 3,5 personrån per dag.
Den nystartade rånkommissionen har fått en mardrömsstart.
Hösten 2005 slår alla rekord i rånstatistiken. Redan i september polisanmäldes 90 personrån i Malmö, bara två färre än den tidigare högstanoteringen från juni 1999. Den andra helgen i september innebar ett tveksamt rekord i sig med tolv polisanmälda rån på ett dygn. ”Den värsta natten på 33 år”, fastslog då polisens länsvakthavande befäl.
Men oktober månad blev värre.
Hittills har 108 personrån polisanmälts – och de kan bli fler. Polisen vet av erfarenhet att det brukar komma in några sena anmälningar efter månadsskiftet.
Och bara under den sista oktobernatten inträffade ytterligare flera personrån – varav några under pistolhot.
http://sydsvenskan.se/malmo/article125369.ece

en fraflyttet skriver på nettet:

"Jag lämnade Malmö i somras, och det känns som jag köpt mig minst 5-6 års trygghet i Göteborg, innan stadiet av anarki är densamma som i Malmö med nu rådande inv. politik. Hade jag haft ett mindre känsligt yrke skulle jag försöka ordna demonstrationer mot våldet och även på dessa tryckt på den höga invandringsbrottsligeten och avkrävt politikerna att gå in med åtgärder innan vi står inför en total kollaps av allt vad civilisation står för. Det känns fruktansvärt att stå och se på sin egen nations inre kollaps."

Svensk koppling till blodigt uppror
Upproret i södra Thailand har nu skördat 1 000 människors liv. I ett meddelande från Sverige hotar separatistorganisationen Pulo med fortsatta strider mot regeringen i Bangkok. Säpo vill inte kommentera.
Upproret i södra Thailand har nu skördat 1 000 människors liv.
I ett meddelande från Sverige hotar separatistorganisationen Pulo med att striderna mot regeringen i Bangkok kommer fortsätta, om inte regionen ges ökat självstyre.". . . så länge de inte ger rättvisa åt folket i Pattani genom att respektera våra kulturella rättigheter och vår rätt till självstyre kan ingen fred finnas".Det meddelade ledningen för Pattanis förenade befrielseorganisation (Pulo) i faxet, skickat från Stockholm till nyhetsbyrån AFP på tisdagen. Organisationen kämpar för självstyre för de södra delarna av Thailand - tidigare ett självständigt muslimskt kungadöme.......................................
http://www.city.se/TT/TT.asp?Id=23763&pId=100

Den berømte "debat-tone"
hvad betyder den -bortset set fra det den betyder for visse akademikere med en veludviklet , åndelig rengørings-neurose ? Pittelkow skriver:
- "Flere medier har i den anledning spurgt iagttagere med muslimsk baggrund: Hvis muslimer i Danmark er involveret i terrorvirksomhed, hvad kan så være årsagen til, at det er kommet dertil?
Svaret fra de muslimske iagttagere har ikke mindst været, at det skyldes tonen i den danske debat, som driver unge mennesker ud i ekstremisme. Dansk Folkeparti er specielt blevet nævnt.
Der er absolut grund til jævnligt at diskutere, om den danske udlændingedebat foregår på den rigtige måde. Det er også helt på sin plads, at medierne viderebringer en sådan forklaring på, at vi måske nu ser terroristiske tendenser i Danmark. Dette synspunkt hører naturligvis med i den offentlige debat.
Forklaring halter
Det bemærkelsesværdige er imidlertid, at medierne har valgt at tage denne forklaring passivt til efterretning, uden kritiske spørgsmål.
Det kræver ellers ikke mange overvejelser at finde ud af, at forklaringen halter alvorligt.
Som bekendt er der islamiske terrorister i mange lande. Danmark er jo ikke et land, der har mærket meget til den slags, men tværtimod et land, der har mærket meget lidt til det. Ergo er det ikke just nogen oplagt forklaring, at terrorismen skyldes tonen i den danske debat.
Dertil kommer, at terrorismen også har ramt hårdt i en række centrale muslimske lande såsom Indonesien (Bali) og Saudi-Arabien. Har Dansk Folkeparti fået aflæggere i disse lande, som lægger den forkerte tone i debatten?
To spørgsmål melder sig: Hvorfor undlader danske studieværter og reportere at stille kritiske spørgsmål til et ræsonnement, der er så åbenlyst absurd? Og hvad er de mere reelle årsager til terrorismen?
Til det sidste, ultrakort: Terrorismen hænger i høj grad sammen med en bestemt kombination af selvværd og afmagt. Dens dyrkere føler et stort selvværd på vegne af islam, der repræsenterer den højeste form for religion, kultur og samfundsfilosofi.
Men de føler stærk afmagt over den muslimske verdens politiske, økonomiske, teknologiske og militære svaghed.
Den islamistiske frustration forbinder sig med en meget ringe tradition for selvkritik, hvilket da også er påpeget af kritiske muslimer. Man afviser, at den muslimske verdens problemer hænger sammen med indbyggede svagheder i de islamiske samfundsforskrifter. Den foretrukne forklaring er i stedet, at muslimer er ofre for Vesten.
Denne offermentalitet smitter også af på muslimer i Vesten, hvor den kan blive næret af mangel på succes i de vestlige samfund. Nogle påvirkelige unge mennesker tiltrækkes af offermentaliteten i dens ekstreme udgaver. ..................
resten på link: http://www.jp.dk/meninger/artikel:aid=3358138/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net