mandag, december 26, 2005

Sverige har stadig en konge

selvom hans afskaffelse har været på sossernes partiprogram siden 1932, og der har været flertal for hans afskaffelse i Riksdagen så længe jeg mindes. At han findes endnu, må skyldes at Riksdagen ikke tør gå imod 75 % af befolkningen, der til dens irritation støtter monarkiet. Det er dog næppe evighedssikret. Et par alvorlige brølere, så er der nok der står parat med slagtekniven.
Han er dog henvist til at tale på Radio P 1, ikke som Margrethe på TV. Han holdt sin tale igår og den var såvidt jeg kunne høre, uden kritik af regeringens håndtering af Tsunami katastrofen, der kostede over 500 svenskere livet. Kritik er der ellers nok af, så meget at udenrigsministeren må holde sig væk fra mindestunden i dag. Svenskerne kan lide deres konge. Det forstår man godt.
audio min 10:46
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1243&Artikel=760600

DN-intervju med kungen öppnade för kritik
Svenska medier försåg snabbt allmänheten med omfattande information om flodvågskatastrofen i Asien. Myndigheterna kom lindrigt undan i jämförelse med den kritik som riktades mot regeringen och oppositionen vågade höja rösten först efter DN:s intervju med Kung Carl Gustaf.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=505965&previousRenderType=3

Interview: Foghs forvandling
uddrag fra JP 26.12:
De selvgode
Når vi nu er ved de bekymrede, så er der også en stærk fornemmelse hos mange af regeringens vælgere, at I er i dårligt selskab med Dansk Folkeparti?
»Hvis man tager udgangspunkt i, hvad folk siger i meningsmålingerne, så bakkes de hovedpunkter, som vi har i samarbejdet med Dansk Folkeparti, nemlig udlændingepolitikken, op af 80 til 85 procent af danskerne Og skattestoppet er utrolig populært.«
Men er tonen i debatten ikke ved at udvikle sig til at være mindre stueren?
»Sådan et udtryk kunne jeg aldrig finde på at bruge. Selvfølgelig har der været uheldige udsagn og holdninger, som alle vil fordømme, og som også er blevet fordømt. Også af Dansk Folkepartis ledelse. Der skal være en ordentlig tone i debatten. Det er en fair ting, at man kan være uenige, men man skal sørge for, at den robuste dialog og diskussion, vi skal have i et frit folkestyre, er baseret på respekt og gensidig forståelse.«
Var det ikke netop det, de 12 forfattere efterlyste i deres indlæg?
»Nej, for de lægger med deres politiske korrekthed en kvælende dyne ned over det frie folkestyre og ytringsfriheden. Det er denne selvretfærdige selvgodhed, hvor de føler sig nærmere Vorherre end os andre. De er simpelthen bedre mennesker. Regeringen - og dens støtter - vi er nærmest onde mennesker. Det er dem-og-os-tankegangen.«
»Den ubegrænsede ytringsfrihed er alene begrænset af de rammer, lovgivningen sætter om æreskrænkelse, blasfemi og racisme. Man skal passe meget på, at man ikke i den politiske korrektheds navn undertrykker de holdninger og følelser, som folk nu har. Det kan meget nemt føre til yderliggående handlinger. Når det gik så vidt i Holland, som det gjorde, hvor det førte til mord, var det, tror jeg, fordi den politiske korrekthed lå som en tung dyne over den offentlige debat, og at der derfor udviklede sig outrerede holdninger på flere fronter. Vi har set noget af den samme tendens i Sverige.«
I Europæiske menneskerettighedsorganisationer mener man noget andet om tonen i debatten i Danmark. De kan ikke lide den. Er det ikke flovt for Danmark og Danmarks statsminister?
»Den slags bekymrer mig ikke særlig meget. Selvretfærdige findes også internationalt. Det generer mig ikke, at internationale organisationer kigger os efter i sømmene. Vi er jo selv med til at kigge andre lande efter i sømmene. Men jeg er meget uenig i deres kritik. Debatten i mange andre europæiske lande foregår på nøjagtig den samme linje som i Danmark.«

Fogh skulle få ret i en ruf - på mindre end 24 timer:
Plager Fanden FN ?
Islam, som Europa er blevet påtvunget ikke mindst af FN, skulle ikke kunne tåle et par tegninger? Mangler FN noget fornuftigt at tage sig til ? Sådan skal de bare blive ved et par år endnu, hvis de vil sikre sig folkelig upopularitet. Måske var et "demokratiernes FN" ikke så dårlig en idé. Så kunne diktatorerne og kleptokraterne skælde ud på hinanden i et andet forum.

FN-rapportør vil have regeringen til at vurdere Muhammed-tegninger. De kan være i strid med internationale konventioner, mener han.
Den uafhængige FN-rapportør senegaleseren Doudou Diéne lægger yderligere pres på den danske regering i sagen om Muhammed-tegningerne.
Han oplyser til Morgenavisen Jyllands-Posten, at den danske regering skal vurdere, om tegningerne er nedgørende og æreskrænkende.
Islamofobi
»Jeg ser på sagen med stor alvor, og jeg vil have svar på, om den danske regering vurderer, at tegningerne er nedgørende og æreskrænkende,« siger han.
Ifølge ham skærpes sagens alvor af, at han i sin seneste rapport identificerede islamofobi (sygelig angst for islam, red.) som et af de største diskriminationsproblemer - især i Europa.

Doudou Diené understreger desuden, at tegningerne kan være i strid med den internationale konvention om civile og politiske rettigheder, men han vil ikke dømme nogen på forhånd.
I samarbejde med FN's særlige rapportør vedrørende tros- og religionsfrihed sendte han 24. november et brev til den danske regering.
»Jeg afventer svaret fra Danmark, før jeg tager stilling i sagen,« siger han.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3461844/

Unge kriminelle
Ekstra Bladet 26. december 2005,
Blandt de unge er der forholdsmæssigt langt flere kriminelle indvandrere og efterkommere, end der er blandt etniske danskere.Ifølge de seneste tal er 40 procent af de etniske danskere i alderen 15-29 år i berøring med kriminalforsorgen. Blandt indvandrerne er tallet på 54 procent, og for efterkommerne er det helt oppe på 80 procent.
Til gengæld er de etniske danskeres kriminalitetshyppighed forholdsmæssigt højere end indvandrere og efterkommere fra 30-års alderen og op efter.I en del fængsler er der bederum til de muslimske fanger, og mange steder kan fængslerne formidle kontakt til lokale imamer. Vestre Fængsel i København har haft en imam fast tilknyttet siden 1999.

Svenskerne flygter fra kirken
Politiken 26. december 2005,
Politikens vinkel er Svenska Kyrkans vinkel. Og dermed vendt helt på hovedet for at tjene den sag som er Politikens : At komme den danske folkekirke til livs:
Mange flygter simpelthen fordi kirken er blevet en politiserende venstre sekt.Hvad Peter Lodberg mener med "positiv kommunikation" får stå hen i det uvisse:

Siden Svenska Kyrkan blev adskilt fra staten i 2000, har den mistet 300.000 med- lemmer. Skyldes manglen på positiv kommunikation, mener dansk teolog.
Af Kristina Olsson, malmø
En af årets vigtigste kristne højtider er gået i gang for menigheder verden over. I Sverige er det endnu et år, hvor kirkerne kommer til at stå halvtomme under julegudstjenesten - og nu kommer så også en veritabel medlemsflugt.Siden adskillelsen af den svenske stat og den svenske kirke, Svenska Kyrkan, for fem år siden har 300.000 medlemmer meldt sig ud. Hvor det i 1999 - året før skilsmissen - var 83,5 procent af svenskerne, som var medlemmer af den svenske folkekirke, er tallet nu nede på 78,3 procent.
**********
Indvandrere i stedet
Samtidig har den omfattende indvandring gjort Sverige til et multikulturelt samfund med mange indbyggere fra andre religiøse samfund. Men det er også, ifølge Ingrid Andersson, indvandrerne, der udgør størsteparten af de nye medlemmer. I år har 6.200 nye medlemmer meldt sig ind i kirken, og det er en stigning på 1.000 sammenlignet med 2004.
»Jeg tror samtidig, at vi har fået flere nye medlemmer takket være vores deltagelse i Påskeoprøret (en kritik af regeringens flygtningepolitik, red.) og tsunamikatastrofen, hvor vi ydede et stort bidrag«, siger Ingrid Andersson og minder også om, at kritikken mod regeringen i forbindelse med flodbølgekatastrofen slet ikke er blevet forbundet med kirken.
»Det er et godt bevis på, at svenskerne ser os som selvstændige og ikke en del af staten«.Også i Danmark har man i de seneste år haft en livlig debat om at følge Sveriges eksempel. Og selv om den nuværende borgerlige regering ikke kommer til at ændre noget i den henseende, ville en valgsejr for oppositionen kunne ændre tingene radikalt.

Elected politicians stoking the fire in Denmark's religious divide
Zubair Butt Hussain maler unægtelig med den brede pensel her i Libanesiske Daily Star. Ejendommeligt for en formand for "Muslimer i Dialog" at sprede rene myter udenlands. I sin iver for at berette om "den forfølgelse islam er udsat for i danske medier", balancerer hele artiklen uheldsvangert på kanten af sandheden. Hvad er det for en "dialog" Hussain søger ? Han skulle vel ikke være lidt af en "fobiker"* selv ?
"Even worse is the role elected politicians have played in stoking this fire. It is not unusual for certain politicians to make the ill-willed and mistaken but common equation that Muslims are immigrants, and immigrants are badly integrated and therefore the root of all evil in Danish society. Beyond the prejudice against immigrants in general this belies, it also contradicts the fact that most Muslims in Denmark have been here for 30-40 years and many are born here. But if that is pointed out, they are simply called second or third generation immigrants.
Even ethnic Danish Muslim converts are described by the derogatory "ersatz-immigrants"; one politician has gone so far as to compare these converts to Nazis, and, in all seriousness, advocate that they be placed under surveillance as they constitute a threat to society. A politician from the same party described Muslims as a spreading cancer, while others have suggested criminals of non-Danish ethnic background should be interned or exiled with their closest family."
http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=10&categ_id=2&article_id=21022

lidt læsning til Hussain, hvis mentale helse kunne være på vej ud i noget snavs.:
The islamophobia Myth
http://www.kenanmalik.com/essays/islamophobia_prospect.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net