mandag, juli 10, 2006

Et flashback

de mener det nok ikke sådan helt bogstaveligt. Og slet ikke hvis vi bare gør som professor Jytte Klausen siger. Så sker der nok ikke noget, vel ? Og hvad kan man ikke tale sig tilrette om over en hyggelig kop kaffe? Mon ikke det er sådan "en hel vild happening" - lidt á la Solvognen ?
video 2 minutter min 3:35


Således forgår al verdens herlighed
der er en særlig ond ironi og symbolik i, at en af kulturradikalismens fronfigurer, arkitekten Steen Eiler Rasmussens drøm af en idealforstad fra halvtredserne, er degenereret til en ghetto. Er det jihad med tændstikker, nu bomber ikke er ved hånden, eller er det stakkels ofre for "vi og dem tænkningen"? Har vi "ikke nær gjort nok for dem", som Jytte Klausen sagde i går i Politiken? Gjort hvad?
- Jeg husker Ryesgade fra 50érne, Danmarks tættest befolkede (arbejder) gade.
Der var ingen der satte ild til noget , man kunne trygt lade sine børn lege på gaden (der var ingen andre steder), og de havde det ellers ikke for let inde i tredje baggård. - Efterkrigsfattigdom, små slum- lejligheder, mange børn, lav løn, relativ fattigdom, arbejdsløshed, druk, ingen bistandshjælp. Hvad er problemet med Tingbjergs små-terrorister ? "Kedsomhed" hedder det. Er kedsomhed et "socialt problem" der berettiger én til at terrorisere sine omgivelser?
- Politiet kalder det diplomatisk "et socialt problem". Er de 220 antændte skoler i Sverige også et socialt problem? De 1200 årlige biler i Strasbourg? Det må man sandelig håbe, og håbes kan der lidt endnu. (foto JP)

Skraldespande og cykelskure står hver uge i brand i Tingbjerg. Nu har politiet sat ind mod problemet.
Kedsomhed.
Det er formentlig den mest logiske forklaring på, at antallet af påsatte brande i Tingbjerg nærmest er eksploderet i det første halvår af 2006.
Siden nytår har politiet modtaget 44 anmeldelser om påsatte brande i alt lige fra skraldespande og containere til cykelskure, pensionisthuse og kældre. Problemet har vokset sig så stort, at politiet nu er skredet ind over for uromagerne, som efter politiets vurdering er unge drenge - ofte under den kriminelle lavalder.
»Det er et spørgsmål om tid, før det går rigtig galt. Derfor har vi sat ind sammen med Station Bellahøj for at få stoppet urolighederne,« fortæller Preben Kristensen. [..]
En kælderbrand let op i en halv mio. kr.
Ved at ringe til et tilfældigt nummer i telefonbogen fik KØBENHAVN kontakt til en boboer, som gerne bekræfter de påsatte brande.
»Det sker sgu hver dag, at der bliver brændt et eller andet af. Jeg har fået mit eget kælderrum brændt af, og forleden var der blevet sat ild i et af vores pensionisthuse. Den anden dag var det en spejderhytte, det gik ud over. De er stride herude,« siger manden, som ønsker at være anonym.
»Du må godt citere mig, jeg skal bare ikke have mit navn i avisen. Det tør jeg ikke. Så smadrer de mine vinduer eller sætter ild til mit havehus.«
Brandbander hærger Tingbjerg

Londons Stockholm-syndrom
Europe's biggest Islamic cultural event, IslamExpo, opened in London Thursday to reach out and "build bridges" to show that Islam is "not a danger or a threat."
Though the event coincides with last year's bombing of that city, organizers say the four-day festival was planned in 2002.
Now let me ask you: If you're putting together a "good will" image campaign, wouldn't you have the decency, taste, sensitivity or humility to adjust the timing a little?

Should Americans expect an IslamExpo telling us that Islam is "not a danger or a threat" on the fifth anniversary of September 11th?
Islam Now Trying To ‘Build Bridges’ Instead Of Bomb Them

Fy, fy, skamme, skamme

jeg tror ikke den kurdiske free-lance journalist behøver være bange for den store stygge Leijonborgs nærkontakt med "det liberale, danske populistparti".
Snällfällan, SVT´s advarsel til Folkpartiet, har været indgående omtalt her, og kan stadig ses online her. Skæbnetung shaming med baggrundsmusik fra Mahlers 2. symfoni:
När Lars Leijonborg sa "språktest för invandrare" blev lilla folkpartiet en vinnare. Nu återlanserar partiet sitt succérecept. Hyckleri, skriver Mustafa Can om den nya kravliberalismen.
- Fyra månader före det svenska riksdagsvalet 2002, anklagar Lars Leijonborg i en dansk tv-debatt Dansk folkepartis Pia Kjaersgaard för att exploatera människors främlingsrädsla. Han medverkar i debatten för att försvara sina "liberala värderingar", och river partiets affisch föreställande en kvinna med sjal och slagorden: Tvångsäktenskap, gängkriminialitet och kvinnoförtryck. [..]
- Det första som slår en när man tittar på Erik Sandbergs dokumentär "Snällfällan" om folkpartiet (SVT 7/5) är att partiet självt borde genomgå ett språktest.
Orden: "Liberal" och "hyckleri".
- Lars Leijonborg som svarat självsäkert på reporterns frågor minns plötsligt inte när folkpartiet bytte profil. Däremot minns Petter Odmark, före detta politisk sekreterare, att partikamrater redan från mitten av 1990-talet fick i uppdrag att ingående studera Venstre:
- Höra en liberal tycka att det är ett "kort" man kan spela att vara mer främlingsfientlig bara för att vinna (socialdemokratiska) röster var främmande.
Folkpartiets strateg, Johan Jakobsson kallade då Venstre för "ett liberalt missnöjesparti som stryker reaktionära opinioner medhårs", men ansåg det ändå vara ett föredöme.

Liberalismen har blivit populistisk
DN om "Snällfällan" fra maj

Må det hedde "Negerkys" ?

der er meget at tænke på når man er blevet "globaliseret". Det er ikke så mange år siden at alle ordentlige mennekser sagde "neger" uden at mene noget ondt med det. Idag kan man i Sverige knapt sige "araber". Anmeld den. Så får DO noget "meningsfuldt" at lave igen. Og hvad med " en dansk skalle", det lyder sandelig heller ikke godt:
foto © webmaster
Än har ordet "neger" inte försvunnit från det svenska språkbruket. På Danska Glassbaren i Båstad säljs sedan 1958 den populära glassen "Negerkyss".- Varför ska man ändra det? Neger är en folkras och inget skällsord, säger ägaren Björn Brückmann.
- Förra året vållade GB-glassen Nogger het debatt efter att Centrum mot rasism anmält den till Diskrimineringsombudsmannen. Året dessförinnan var det "negerbollar" på ett konditori i Sjöbo som hamnade i hetluften.Men trots diskussionerna har Björn Brückmann, 65, valt att behålla "Negerkyss".

- Jag tror inte att det är ett skällsord för någon. Likväl som vi har eskimåer och indianer, som vi kallar för rödskinn, finns folkrasen negrer.
- Om du däremot säger "nigger", då är det ett skällsord.
"Motbjudande"
Då och då har glassköparna reagerat negativt. Nyligen sa en man att han fann namnet "motbjudande".
- Det är ju inte bra att man tycker att det är motbjudande att komma glassbaren. Ibland kan jag inte låta bli att bli fundersam, säger Björn Brückmann.Han tycker sig märka olika reaktioner bland kunderna.
- De som har sagt något har varit vita. De färgade, de som är negrer, de har sagt att det är en fräck grej och tyckt att "oj, en sådan måste jag prova".
"Negerboll"
Diskrimineringsombudsmannen har inte fått någon anmälan om "Negerkyss" i Båstad. Och informatören Susanna Lundmark säger att glassen sannolikt inte kan bli ett ärende för dem.
- Det kan jämföras med de kaféer som sålde vad de kallade för "negerbollar". Vi gjorde en grundlig utredning om det 2003 och kom fram till att lagstiftningen som vi berörs av inte omfattar detta.Hon uppmanar de som kränkts av namn att vända sig till JK eller anmäla det till polisen som förtal.
Expressen

Flagellanter
jeg ser endnu ikke Ellemann, Søvndahl, Seidenfaden, Gerner Nielsen, Jakob Holdt m.fl., men de har vel endnu for travlt med at piske sig selv. Skamløshedens triumf. Minut vil gerne indsende et billede af deres røv. Jeg skal da gerne fotografere de samlede Minut-baller.....................................

Sorry.dk

Utak er islamisternes løn

vil de med tiden opdage..............via Polemiken


Søren Krarup

bringer skraldespanden frem i selv de anstændigste. Ja, navnlig dem:

Information har en rockanmelder – som vistnok også er en slags poet – ved navn Klaus Lynggaard. I sommerferien er han tilsyneladende overført til portrætskrivningens kunst, og han debuterer med et – det kan det vist godt kaldes – angreb på Søren Krarup. Om denne konstateres det bl.a.:

»Hans syndflod af sindsforvirrede og følelsesfulde artikler emmer alle af at være skrevet af en patologisk maniker og bør springes over, hvis man ikke ønsker sit intellekt ubodeligt forurenet af rendestensmentalitet og stedse mere skingre anklager mod alle, der modsat Krarup har ydet noget af blivende værdi. Hans skingert postulerende ordkaskader demonstrerer enestående mangel på intellektuel selvstændighed; som den utiltalende, åbenlyst møgforkælede fars dreng han er, viderefører han giftigt farmands mission på Jord, nemlig møgspredning via Ordet.«

- Det citerede hører til i den blødere ende af det knapt afbalancerede portræt. Nu er det jo ikke op til Groft sagt at kalde til orden, og vi forstår glæden ved at få luft, men et velanbragt injuriesøgsmål ville med sikkerhed være på sin plads. Bare Søren Krarup gad!Egon Balsby


Stridsmænd

I et indlæg i Jyllands-Posten undrer den Herrens stridsmand Søren Krarup sig over, at hans kritik af menneskerettighedstænkningen er så svær at fatte, skønt sagen i virkeligheden er ganske enkel, nemlig at menneskerettighederne ikke udspringer af en lov, men slet og ret er ideologi. Krarup har ret i denne distinktion, og det siger meget om det tænkemæssige niveau hos hans mange angribere, at de beskylder ham for at være menneskefjendsk, fordi han kritiserer ideologien. Den sammenblanding af begreberne kender vi fra de totalitære stater. I DDR var kritik af ideologien omfattet af straffeloven under begrebet »folkefjendtlighed«. I modsætning til sin retoriske hovedmodstander, den fanatiske Tøger Seidenfaden, er Krarup en skarp tænker."

Claes Kastholm, Groft Sagt
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net