lørdag, september 30, 2006

Wafa Sultan, Irshad Manji, Mohammed Sifaoui & Mona Ettahawy

Update
Wafa Sultan, video min 5: 10
© snaphanen


hos demokratiske muslimer på Christiansborg idag. Et virkeligt stærkt panel og det er vist første gang jeg sidder overfor et sådant, med (mindst) 4 livstruede, politibeskyttede deltagere. Sikkerheden på Borgen var maksimal.
Min sidemand, Jakob Holdt, klappede og lo betydeligt mindre end salen som helhed, hvilket korthed siger noget om arrangementets kvalitet.
Skarpest var uden tvivl Sifaoui - trods tolket fra fransk - svagest Ettahawy, der mente at vide rigeligt om "dansk, indvandringsfjendlig højreekstremisme" efter 3 uger på et Nørrebro hotel.
Irshad Manji har "star quality" og Wafa Sultan - ja, hun var som man kender hende fra net-TV, skønt hæmmet af et ikke helt flydende engelsk.
Tekst og video (Sultan, Manji) senere - men se Wafa Sultan på
Deadline DR 2 lørdag aften kl 22.3o . Og et hjertesuk - hvorfor er pressefotografer så forstyrrende og brandirriterende? Får de bedre billeder af at vade sådan rundt som elefanter? Og spørgsmål fra salen - suk, de lovede ikke alt for godt for demokratiske muslimer.
(fotos © snaphanen - anvendelse kun med kilde. Klik billeder for helskærm)

"Jeg taler ikke med ekstremister, jeg bekæmper dem"

Europæiske lande bør stå ubøjeligt fast overfor islamister. De undergraver demokratiet, sagde den algierske journalist Mohammed Sifaoui ved muslimsk debatmøde.
Islamisterne er fascister, som europæiske demokratier bør bekæmpe med ubøjelig fasthed. Islamisterne forhindrer frie ytringer, undertrykker religiøse og seksuelle mindretal, støtter terrorisme og truer såvel Vesten som muslimske lande. [...]

Wafa Sultan roste ytringsfriheden, som ikke kendes i mange muslimske lande. Her har tavsheden hersket i 1400 år. Det skal ændres ved at tale frit uden frygt for repressalier eller at miste livet. Islam skal ligesom andre religioner kunne kritiseres, påpegede hun.
- Vi har været gidsler af vort eget system i 1400 år. Muhammed-tegningerne var det første skridt, som var meget positivt for mig. Muslimer må lære at lytte, selv om vi ikke kan lide det, vi hører. Det kan føre til mere tolerante og fredelige muslimske samfund, sagde Wafa Sultan.
Sifaoui: Islamister skal bekæmpes


Osloprofessor i socialantropologi

skal man måske være for at skrive en anmeldelse så hjertegribende dum og naiv. Men det betyder dog at man får lov at skrive i Sydsvenskan, og det er jo altid mere end så mange andre. Helt sympomatisk at avisen væger at markere årsdagen for tegningerne på denne måde, for det officielle Sverige har sandelig ikke meget at prale med fra den periode. Bortset fra enkelte hæderlige "smuttere", mest i Expressen.

- Læsningen minder mig om hvad Mohamed Sifaoui sagde idag på konferencen: Mest lamslået havde han været ved sit interview af en vis dansk chefredaktør, hvis avis begynder med P..........Gad vidst hvad Sifaoui ville sige til at læse Sydsvenska Dagbladet ? Nyttige idioter findes på et højt socialt niveau. Stakkels Oslo Universitet:

Thomas Hylland Eriksen läser om karikatyrkrisen

" - Men det var ingen tillfällighet att karikatyrkrisen bröt ut just i Danmark om vi skall tro Rune Engelbreth Larsen och Tøger Seidenfaden, som nyligen gav ut en bok i frågan, ”Karikaturkrisen: En undersøgelse af baggrund och ansvar”.

Boken imponerar i såväl omfång som detaljrikedom. Den följer frågans utveckling dag för dag och ser ut att ha fått med de flesta aktuella källor i Danmark. Samtidigt är också utländska källor allsidigt behandlade och citerade. Larsen och Seidenfaden, båda aktivt oppositionella i den danska offentligheten, berättar föredömligt om frågans utveckling men deras huvudmål är att visa vilket splittrat samhälle dagens Danmark är.

Regeringen Fogh Rasmussen, som är beroende av stöd från öppet främlingsfientliga Dansk folkeparti, gjorde som bekant sitt yttersta för att ignorera omvärldens växande raseri över karikatyrteckningarna. Kommentatorer i andra länder, från Sydafrika och USA till Storbritannien och Sverige, argumenterade för att yttrandefriheten förutsätter ansvarstagande.Ledande danska kommentatorer (Bent Jensen, Ulrik Høy och Lars Hedegaard är gengångare i denna fråga) slog tillbaka genom att insistera på att yttrandefriheten måste vara absolut och att det skulle vara en katastrof för Danmark om hänsyn till muslimsk självkänsla skulle hindra folk att tala fritt."

Sydsvenskan kultur

Fogh: Vi viger ikke en millimeter

efter en hel tema-aften om emnet på DR 2, er man jo helt træt i hovedet af alle de meningsmaskiner der vendte og drejede en i virkeligheden også meget enkel affære: giver vi efter, hører det aldrig op. Værst var næsten Hanne Vibeke Holst og Jan Gijå fra bogmessen i Göteborg, i skarp konkurrence med Rushy Rashid og Rønn Hornbech, der pludselig er kommet op af stolen, fordi det pt. er paven det går ud over. Men i det hele taget, hele koret der er parate til at forsvare ytringsfriheden, så længe den er pæn og civilliseret - og det ikke koster noget. Tænk, den dag islam kræver Seidenfadens og Bæk Simonsen´s hoved på et fad - så blir der først bal i den borgerlige

Anders Fogh skærer igennem de intellektuelle tåger

Uriasposten: Nødvendigheden af religionskritik - det lærte jeg af Muhammedkrisen
Idag er det et år siden Jyllandsposten trykte tolv småkedelige tegninger af en Muhammed, som en minoritetsreligion betragter som Guds sendebud. Det gør jeg og hovedparten af danskerne ikke, og det siger sig selv, at sagen kun blev en sag fordi herboende islamister ønskede dette. At den værdipolitiske venstrefløj med Politiken i spidsen gjorde front imod ytringsfriheden overraskede, men på den anden side, så har Tøger Seidenfaden og hans avis i en årrække mere været en del af problemet end af løsningen.
Politiken fejrer årsdagen med mere selvpineri:
“Hvad lærte vi af Muhammedkrisen?”
Jeg lærte i det forgangne år en del om islamisk fanatisme, en hel del mere om dansk appeasement, men hvis Tøger Seidenfaden spørger i betydningen ‘Hvad kunne vi have gjort anderledes’, så har jeg kun et svar…:

Uriasposten

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net