tirsdag, november 07, 2006

Finanslov i oppositionens optik

("Budgetproposition") en ret besynderlig tolkning af Poltikens tegner, der ikke viser andet end at avisen ikke helt kan holde ud, at DF laver sin sjette Finanslov med regeringen - uden synlige problemer. Landsbytosser søges! En mere nøgtern vurdering:

DF satte sig professionelt på medie
Den mest iøjnefaldende magtkamp har været mellem Dansk Folkeparti og de Konservative. Og det er vist åbenbart for de fleste, at den duel er Dansk Folkeparti kommet bedst ud af. Ikke mindst på grund af miljøministerens mærkværdige håndtering af en ellers stor sejr. Dansk Folkeparti fik præcis, hvad de kom efter, og satte sig professionelt på mediebilledet. Regeringens eget slagnummer med globalisering er nok gået hen over hovedet på de fleste. Socialdemokratiet valgte at være indifferente i stedet for at tigge om at være med i finansministerens gemakker. Og det var nok også meget smart.
Michael Kristiansen, Politisk kommentator,tidl. spindoktor for Ander Fogh i Berlingske

Endnu en angrende morder
det skulle ikke undre mig om denne mentalitet har sin rod i en relgion, der ikke lægger videre vægt på begreberne soning og syndsforladelse. Derfor vil sådan et menneskehedens afskum som han her, næppe heller komme til at opleve nogen tilgivelse nogensinde. Kunne en behjertet jura-studerende ikke godt beskæftige sig med fraværet af tilståelsessager blandt indvandrere fra fremmede kulturer - især islam? Et oplagt speciale emne, også for antropologer.

Högg och brände ihjäl 15-åring

Og én til - in spe

tidligere Jesper Brochmansgade, 2200 N, pt. boligsøgende, men de plejer jo ikke at slippe afted med det. (foto BT - klik f. helbillede)

se også:Færre straffelovsovertrædelser, men svagt stigende voldskurve - hvorfor mon…

Indvandrerfri zone

"Jeg er en gammel BZ´er"nej, ikke jeg. Det nærmeste jeg har været til en besættelse var da Sofiegården på Christianshavn blev ryddet, vistnok i 1969. Men det var mest for festens og de søde pigers skyld. Men her har vi måske en del af forklaringen på at Ungdomshuset - trods sin erklærede "solidaritet" og sin beliggenhed lige midt på Nørrebro, stort set ikke frekventeres af indvandrere :

Mit hjerte bløder!
Jeg er mor og gammel BZ'er.Da min datter var 12 år gammel, og godt på vej til at udvikle sin egen punk-stil, oplevede jeg hvor ensom hun blev som tiden gik.Hun havnede på en skole med en mængde efterkommere/2.g'ere/elever m anden etnisk oprindelse, hvor hun blev svine-mobbet ud af skolen.Jeg så ikke anden mulighed end at fortælle hende om adressen Jagtvej 69, hvor jeg vidste at hun ville kunne finde ligesindede!Det blev hendes redning fra at snitte i sig selv og gå i selvmordstanker....

Forældre for ungdomshuset

Tredjegenerations- indvandrere skal med i kriminalstatistik

noget lignende har Eyvind Vesselbo og justitsminister Espersen allerede ytret ønske om, så mon ikke det er en ekspeditionssag ? Eva Schmidt divergerer som sædvanligt:

Dansk Folkeparti kræver flere penge til kriminalitetsstatistikker, så tredjegenerations-indvandrere tæller med som 'indvandrere' og ikke som etniske danskere. 'På kant med ligebehandlingsloven,' mener juraprofessor.
- Dansk Folkeparti vil have aflivet myterne om kriminaliteten i Danmark. Ifølge partiets retsordfører Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg, er det derfor nødvendigt, at tælle tredjegenerationsindvandrere med i kriminalitetsstatistikken som 'indvandrere' for at danne sig et reelt billede over, hvem der begår mest kriminalitet i landet.
- Partiet vil sågar tælle borgere, som har dansk statsborgerskab med i statistikken, hvis de har indvandrerbaggrund, siger Peter Skaarup til Information.
-I går formiddag under den afgørende fase af finanslovsforhandlingerne rejste Dansk Folkeparti det kontroversielle krav om en ny måde at opgøre kriminelle på, og ifølge Skaarup har DF fået flere tegn på, at regeringen er indforstået med kravet. Økonomien er endnu ikke forhandlet på plads, men det er ikke nogen stor udgift, understreger han.

"Det er på tide, at vi én gang for alle får en retvisende statistik over udlændinges kriminalitet i Danmark. Det er et område, hvor man famler rundt i blinde, så derfor er det vigtigt. Det kan ikke nytte noget, at befolkningen og politikerne ikke ved nok om, hvor hyppigt indvandrere og efterkommere begår kriminalitet. Det skyldes blandt andet denne her tredjegenerationsproblematik. De tæller ikke længere med som 'efterkommere'. For at undgå myterne er det vigtigt, at vi kan få en ordentlig statistik," siger Peter Skaarup.

Information

Kønsapartheid og kvindeproletariat

Lars Hedegaard anmelder Kvinder for Friheds nye bog, hvor konturerne til fremtidens kvindkamp kun er alt for synlige. Og så et lille, desværre ofte velfortjent hip til kvindekønnets politiske stillingstagen ved folketingsvalg. Bogen udkommer idag d. 8 november.

Af Lars Hedegaard

Dette er en af de vigtigste bøger, der er kommet på dansk i år. Ikke fordi den er noget litterært mesterværk. Det giver den sig heller ikke ud for. Der er også kommet andre fagbøger om islam om islamismen med mange flere fodnoter og mere imponerende litteraturlister.

Men man skal lede længe efter en bog, der som "Maskeret tvang" er både enkel, uprætentiøs, let at læse, og som kan sluges på et par timer. Bogens styrke er, at de ti bidragyderne prøver at sige sandheden – modigt, nøgent, ubesmykket og uden sentimentalitet – om et samfundsproblem, som næsten ingen andre vil røre ved, nemlig den tilhylning og forskelsbehandling af muslimske kvinder, der griber om sig i alle afkroge af Danmark og Vesten, og som er et umisforståeligt tegn på, at noget er ved at gå frygtelig skævt. At ligeværdet mellem mænd og kvinder, som er fundamentet for hele den vestlige, kristent påvirkede civilisation, nu truer med at gå tabt.

- På baggrund af den politiske korrekthed og berøringsangst, der stadig dominerer medierne, universiteterne og kultureliten, er det velgørende at læse en række kvindelige forfattere, de fleste af dem med stor professionel viden om de emner, de behandler, skrive om den muslimske kvindeindpakning, der tydeligvis griber mere og mere om sig, og om andre vigtige fænomener, der har sammenhæng med den muslimske kvindeundertrykkelse: kønsapartheid, flerkoneri, kvindelikvidering og andre modbydelige fænomener................................................

Sappho: Islam uden slør bogen kan købes her

Halvdelen af kvindevolden er "dansk"

det er ellers voldsomt i en by på 267.000, hvor næsten halvdelen er af ikke svensk oprindelse. Man kan slutte så meget, men et virker sikkert - det er nogle særlig ondartede mandetyper, der vælger Malmø modellen. Typer jeg ikke et sekund ville overveje at kalde mine landsmænd. De er Jelved , Nyrups, SF´s og Enhedslistens landsmænd:

"Danska fall" upptar hälften av platserna för misshandlade kvinnor på Kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som gift sig med danska medborgare av utländsk härkomst. Den skärpta danska utlänningslagen har gjort att många flyttar till Malmö för att gifta sig.

Danskt kvinnovåld flyttade till Malmö

To tosser
Svenske myndigheder vil nu henvende sig til den danske regering for at klage deres nød over, at Danmark i modsætning til Sverige prøver at forhindre tvangsægteskaber. - Det har medført, at de klansammenførte henlægger deres liv – og de sure ægtemænd deres hustruvold – til folkehjemmet hinsides Sundet. Selv om svenskerne altså ikke gør noget for at forhindre tvangsægteskaber, synes de af eller anden grund alligevel, at de er et problem. Og det er Danmarks skyld, at man har fået mere af det i Sverige, fordi vi ikke vil lade hustrumishandlerne dyrke deres hobby her i landet.

- Også sekretariatsleder Anne Mau fra krisecentrenes interesseorganisationen LOKK er fortørnet over de problemer, som Danmark har skaffet Sverige på halsen. Læren af det indtrufne er, siger hun, at 24-års reglen ikke forhindrer tvangsægteskaber, for de voldssammenførte flytter jo bare til Sverige. Det er næsten ligesom med lommetyve. Hvis Sverige byder indvandrede lommetyve velkommen, mens danskerne prøver at lægge hindringer i vejen for deres aktiviteter, vil mange af dem givetvis ende i Sverige, og kvinden fra LOKK vil derfor kunne konkludere, at det ikke hjælper at lovgive mod import af lommetyve.

Foreløbig er det lykkedes integrationsminister Rikke Hvilshøj at holde masken under mødet med det svenske menneskesyn. Og Groft sagt håber, at hun vil undgå at bryde sammen af grin, hvis hun en dag skulle støde ind i Anne Mau.

Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske

Dybbølsbro station
en novemberaften - og Fisketorvet. Her henslæber mange svenske butiksansatte deres liv, Gud velsigne dem. Steder der kan peppe ethvert humør op. Der findes en berømt togstation i dansk litteratur, og digtet om den, kunne vel ligeså godt have handlet om Dybbølsbro denne aften.
(foto © snaphanen, klik f. helbillede)

The Eid attacks
historien nedenfor er via den egyptiske blogger Sandmonkey, der også spillede en væsentlig rolle i september-november .Sexualmoralen fra oaserne og beduin-teltene er om ikke andet......eksotisk. Set på betryggende afstand.

Egyptiske bloggere afslører sex-chikane

Debat om en seksuel massepsykose, hvor kvinder blev forulempet i Egyptens hovedstad, Cairo, spreder sig langsomt fra internet-blogs til etablerede medier.
- Det kunne være forblevet en hemmelighed - eller i hvert fald et rygte med behersket spredning - at Cairo for nylig var rammen om en massepsykose, hvor horder af drenge, unge mænd og knap så unge mænd antastede tilfældige kvinder i den egyptiske hovedstad, tog på deres bryster og balder og forsøgte at flå tøjet (i nogle tilfælde også slør) af kvinderne, mens de råbte »Yeah, nu må vi kneppe«.

- De egyptiske aviser var ikke interesserede. Ditto egyptisk tv. Ditto de arabiske satellit-kanaler. Havde episoden fundet sted for et par år siden, ville den aldrig være nået ud til offentligheden.
-Men i dag har Egypten en hær af meget aktive bloggere på internet. Og flere af disse bloggere var til stede i downtown Cairo, da overgrebene fandt sted den 23. og 24. oktober. Deres skildringer, den ene mere bizar end den anden, har tilsammen afstedkommet adskillige tusinde læserkommentarer, hvoraf mange har formidlet egne erfaringer fra disse dage eller andre tilfælde af sexchikane, som synes at være et udbredt fænomen i landet.
-Tallene i skildringerne varierede en del, fra små 100 til over 1.000 deltagende mænd. Ligeså graden, hvor nogle talte om regulær voldtægt og kvinder, der måtte løbe nøgne fra stedet, men de fleste »kun« nævnte gramserier, iturevet tøj og seksuelle tilråb.Stadig gik dagene, uden at så meget som en tabloidavis ønskede at beskæftige sig med affæren. Men efter at en kvinde fra blog-sfæren nævnte episoderne i et populært tv-program, begyndte bolden at rulle
»Kun i et land med medier så passive og apatiske som Egypten kunne en sådan historie (og så mange andre) forblive urapporteret. Jeg tror, at denne historie kan blive vippepunktet, der virkelig sætter den egyptiske blog-sfære i actionmode,« skrev en blogger, Tom Gara.Først af de etablerede aviser var det venstreliberale al-Masry al-Yawm, hvor en kommentator konkluderede, at »der er noget galt med nationens psyke og sjæl«. Den førende regeringsavis, al-Ahram, bragte en længere artikel, hvor øjenvidner bekræftede en del af episoderne de to dage, men hvor andre talte om »let chikane«, og overskriften var »Når fakta bliver blandet med rygter«. Den regime-venlige avis Rosa al-Youssefs chefredaktør mente, at der var tale om »syge fantasier« for at »sværte Egyptens image«.
-Og den formelt uafhængige, men regeringsvenlige ugeavis al-Osboa fulgte op med en forsideartikel med overskriften »Find ud af, hvem der tjener på sexchikane-rygtet«. Svaret: USA og oppositionsgruppen Kifaya.[..]
- Et af sporene i debatten er, hvorvidt ofrene er medskyldige.
»Det er naturligt, at den slags ting sker, når piger insisterer på at gå med inciterende tøj, småbitte bluser og bukser, der viser deres navler,« skrev en Khamis Ismail fra Alexandria på BBC's arabisksprogede internetside.
Jyllandsposten, International ,7 november


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net