mandag, november 06, 2006

Virkelighedens Borat

den tyrkiske gymnaielærer er ikke en joke: Mahir er stadig kult

Wellcome to my homepage, I kiss you !!!!!!!
Virkelighedens Lissi
for nu at koge det helt ned :

"Også blandt kristne findes der nogle som f.eks. Søren Krarup, der er fjendtlige over for mennesker, der er anderledes. Det har meget at gøre med, hvem man er som menneske."

Lissi Rasmussen,Leder af Islamisk-Kristent Studiecenter

der er nogle, der har udviklet en vis fjendtlighed overfor Lissi Rasmussen. Jeg synes man skal være sød ved hende. Hun kan føre dialogen med Abu Laban & co., så bliver vi andre fri. En fornuftig arbejdsdeling. Jeg har sikkert selv problemer med mit menneskesyn, selvom jeg har rejst , boet og arbejdet i over 50 lande. Godt Lissi bor tæt ved. Lissi er ligsom Mahir, den ægte vare. -Og nu vi er i det kuriøse, halvvanvittige hjørne:

US university president poses with 'suicide bomber'

SD "tungen på vægtskålen " i 12 kommuner

(hvad er det for en tunge?). På svensk hedder det "vågmästare" (veje-mester) men kunne tidligere hedde "tungan på vågen". Og det er jo ganske skrækkeligt, selvom flere små svenske partier har haft den rolle før i tiden. I Danmark var det jo De Radikales yndlingsposition i årtier at sidde som edderkoppen i midten og dirigere det hele. Men nu kan man selvfølgelig ikke sammnenligne de Radikale konventionsfeminister, bøsser og metrosexualister, med et "uanstændigt " og direkte ondt parti som Sverigedemokraterna, der jo taler til de lavste menneskelige instinkter.

Der dannes de besynderligste koalitioner og alliancer for at neutralisere de "fremmedfjendtlige", og den allestedsnærværende Maria Demker bemærker helt rigtig at "Det kan skapa en känsla av att etablissemanget går ihop över huvudet på väljarna." Helt rigtigt set !

Sd vågmästare i tolv kommuner
I 41 svenska kommuner gav valet Sverigedemokraterna en möjlig vågmästarroll. Nu visar DN:s granskning att vågmästarpositionen förverkligas i tolv kommuner, trots att samtliga etablerade partier lovat att göra allt för att hålla de främlingsfientliga partierna borta från makten. Dagens Nyheter

hvordan sådanne bæster skal behandles, kan man læse hos gymnasielæreren Richard Jomshof , der selv har mistet fire jobs på grund af sit SD- partimedlemskab :Demokraturen Sverige

Sverige - Nordens militære vakuum

André Maurois, 1940 i Frankrikes svåraste stund:"En nation som icke är beredd att dö för sin frihet måste förlora den."

I ett förord skriver journalisten Ulf Wickbom att för inte så länge sedan hade vi en försvarsmakt som kunde ställa 800 000 man under vapen. Nu har vi just ingenting, men i båda fallen kostar det 40 miljarder. Kan någon förklara det

Kurt Lundgren om en ny bog og om sin tid i et nu nedlagt regiment

To verdener

- Danmark og Sverige, der synes at glide stadig længere fra hinanden. Trist at konstatere for én der kender begge godt. Men kender man kun Sverige fra medier og politikere, kender man ikke Sverige rigtigt. Det må være en trøst. For hvor man kan sige, at danske aviser dækker et bredt meningsspektrum, mens der i befolkningen er en høj grad af konsensus, er det i Sverige snarere omvendt.

- Mens Information har bedt DN´s kulturredaktør Stefan Johnsson om at læse danske aviser i en uge, har Jyllandsposten i et interview formået at give ganske dækkende billede af Sverige og den nye integrationsminister Sabuni i interviewet "Sveriges sorte samvittighed".

- Johnsson, hvis jerimiader kan læses i helhed Lettres Internationale nr. 13 (udkommer 10 november), kommer med én åbenlys rigtig observation, nemlig :
»Det tiltrækkende ved den danske kulturdebat for en fremmed er den store forskel på aviserne. Tag bare den ideologiske spændvidde.Spektret fra Jyllands-Posten til Information er langt større end noget i Sverige, hvor Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten og Sydsvenskan alle i bund og grund repræsenterer samme borgerlige, liberale oplysningsånd, med det socialdemokratiske Aftonbladet som eneste undtagelse. Variationsrigdommen kommer også til udtryk i enorme kvalitetsforskelle. Danmark er tæt på toppen af det europæiske oplysningsideal (Information), men lige så nær dets modsætning (Ekstra Bladet, B.T.)«
Man kunne også forkorte ræsonnementet og sige de er varianter af sosser allesammen, men nu bliver man næppe svensk forfatter , kulturkritikker. Ph.d. i Litteraturvidenskab og redaktør på Dagens Nyheter, for at fatte sig i korthed.

Johnsson glemmer helt at nævne en forskel, jeg synes er væsentlig: hvor meget mindre den folkelige opinion fylder i svenske aviser. Opinion, det er noget man har folk til at producere. Et med danske øjne ubehageligt bedrevidende, autoritært træk. Den folkelige avisopinion er meget populær i Danmark, den engagerer folk og er et demokratisk aktiv. Ellers ville den ikke fylde op til tre sider i morgenaviserne.

- Sabuni er, set med danske øjne en halal-hippie, der befinder sig der hvor bla. Ritt Bjerregaard befandt sig indtil for få år siden : Antallet betyder ingenting. Kultur (islam) heller ikke. Alligevel formår hun at være en hård nyser i den berøringssky, indavlede svenske debat. Fra JP søndag d. 5 nov:

Bryder tabuer: Sveriges nye integrationsminister vil rejse en diskussion om undertrykkelse af kvinder i æreskulturer. Foreløbigt bliver hun mødt med en kombination af personlige angreb og total stilhed.
Af KIM HUNDEVADT, Jyllands-Postens Udsendte Medarbejder

Hen over sommeren forsøgte den liberale svenske politiker Nyamko Sabuni at kickstarte en debat om overgreb mod piger i såkaldte æreskulturer. Hendes forslag var – især efter svensk målestok – bemærkelsesværdige: Forbud mod slør og tørklæder til piger under 15 år. Stop for økonomiske tilskud til religiøse friskoler. Skrappere indgreb mod tvangsægteskaber. Og allermest kontroversielt: Obligatoriske undersøgelser af unge pigers underliv – bl.a. for at kunne fastslå, om de er omskåret eller har været udsat for andre overgreb.

- Reaktionen kom prompte: En bølge af sønderlemmende kritik mod den 37-årige sorte kvinde, som kom til Sverige fra Burundi som 12-årig. En kendt debattør beskyldte hende for at lide af islamofobi – uagtet at hun selv har en muslimsk baggrund, mens en anden mente, at hun spiller en »Onkel Tom-rolle« for den privilegerede overklasse.Resten var stilhed. [..]

- Det forunderlige er, at Nyamko Sabuni efter dansk og europæisk standard er moderat. Hun bruger f.eks. slet ikke ”i-ordet”, når hun diskuterer de unge indvandrerkvinders problemer. Hun taler om ”æreskulturer” – ikke om islam.

- Når avisens udsendte spørger direkte, om de problemer hun fokuserer på, herunder tvangsægteskaber og omskæring af piger, ikke er mest udbredt i islamiske miljøer, forsikrer hun, at det kan man ikke slå fast:»Der er også stærkt patriarkalske traditioner blandt etniske svenskere (sic!) Det er ikke religiøst betinget. Jeg vil ikke pege på bestemte grupper,« lyder hendes mantra, som dog ikke har forhindret, at hun i svenske aviser er beskyldt for »at drive klapjagt på muslimer.«

- Nyamko Sabuni har, som det sømmer sig for en ægte, svensk politker, heller ikke noget pænt at sige om den danske indvandrer- og integrationspolitik, men hun tilføjer, at det måske skyldes, at hun udelukkende kender den fra mediernes omtale, og »svenske journalister fortæller kun om det, som er forkert i Danmark.«

De bedste forudsætninger

Den nye integrationsminister støtter i øvrigt også svenskernes liberale asylpolitik, som betyder, at der i år kommer mere end 10 gange så mange asylansøgere til Sverige som til Danmark. Argumentet om, at den store tilstrømning kan vanskeliggøre integrationen af de indvandrere, som allerede bor i landet, køber hun ikke:

»Det handler ikke om at lukke grænserne, men om at skabe de bedste forudsætninger for, at flere får en uddannelse og et job. Det kan vi også gøre med en generøs asylpolitik.«

Til en svensk avis har du sagt, at integrationspolitik handler om at forbedre kundskaberne i det svenske sprog og få flere mennesker i arbejde. Er det så enkelt?

»Ja, det er så enkelt. Vores mål er at øge det enkelte menneskes magt i samfundet, og forudsætningen for det er, at man behersker sproget og kan forsørge sig selv.«

Dobbeltpsykologi: Selvynk og dominans
THE Church of England’s only Asian bishop, whose father converted from Islam, has criticised many Muslims for their “dual psychology”, in which they desire both “victimhood and domination”.
- In the most outspoken critique of Muslims by a church leader, Michael Nazir-Ali, the Bishop of Rochester, said that because of this view it would never be possible to satisfy all their demands.

“Their complaint often boils down to the position that it is always right to intervene when Muslims are victims, as in Bosnia or Kosovo, and always wrong when the Muslims are the oppressors or terrorists, as with the Taliban or in Iraq,” said Nazir-Ali.
“Given the world view that has given rise to such grievances, there can never be sufficient appeasement and new demands will continue to be made.”

Times Online

Blogtoppen ?

viser at Sveriges mest læste politiske blog har 65 læsere, mens Chart viser at Danmarks (helt fortjent og suverænt mest læste) Uriasposten, har 1326 i gennemsnit.

Det kan da ikke passe, eller hur ?

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net