tirsdag, december 27, 2005

Hotet från slöjan

Truslen fra tørklædet
Lone Nørgaard, lektor, cand.mag.
Kvindekamp i dagens Danmark skal fortsat fokusere på ligeløn og magtudredning, men også udvides til at omfatte tørklæder. Forbyd dem i offentlige institutioner!
Der går efterhånden ikke en dag, uden at integrationsproblemerne er på programmet. Ikke spor mærkeligt: Danmark og Europa er i fuld gang med at finde ud af hvilke værdier, Vesten egentligt står for og på, og den selvrefleksionsproces er først og fremmest sat i gang af en masseindvandring fra muslimske lande.
********
"I Ugeskrift for Læger har der i et stykke tid kørt en diskussion om, hvorvidt læger skal have lov til at være iført tørklæde, når de udøver deres lægegerning. En større gruppe muslimske tørklæde-bærende medicinstuderende er på vej som praktiserende læger og har givet udtryk for, at de er til sinds at udføre deres arbejde iført tørklæde.Det kan godt være, at jeg på et tidspunkt kommer til at bøje nakken og mine utildækkede hår. Når man bliver ældre, bliver kampgejsten mindre, men så vidt er jeg ikke nået endnu.Jeg hverken kan eller vil acceptere en læge med tørklæde. Ligesom jeg ikke kan have en katolsk læge, der ville søge at tale mig fra den provokerede abort, jeg måtte ønske. Og ligesom jeg ikke kan have en læge, der skilter med, at han er transvestit, homoseksuel eller nazist."
*******
Mit engagement i denne sag udspringer af, at ordet kvindekamp har fået tilføjet helt nye dimensioner i takt med, at jeg får sat mig ind i sharia og islam. En mængde - sandsynligvis de fleste rettroende muslimske mænd? - vil således foragte danske mænd, fordi de lader deres kærester og hustruer løbe frit omkring og have kontakt til andre mænd. De vil med Koranen i hånden foragte mig og andre vantro kvinder og synes, at vi er ludere.
Med den berøringsangst mange af os har haft over for islams massive kvindeundertrykkelse, ligger det lige for at spørge, om muslimske mænd da er særligt skrøbelige og følsomme væsener, der har behov for speciel pleje og pædagogik. Hvordan harmonerer den karakteristik med, at mange ’stakkels mimosemænd’ voldtager, prygler og myrder muslimske og vantro kvinder dag ud og dag ind? I Afghanistan, i Sudan, i Nigeria, i Pakistan, i Irak, i Iran – og sågar også i Danmark.
Krisecentrene er leveringsdygtige i historie på historie, og indvandrerkvinderne er massivt overrepræsenterede blandt de kvinder, der søger hjælp her.
http://www.fyens.dk/article/581354

Uzi
et uhyggeligt våben at vifte rundt med i en lille storby:
MALMÖ: Man skjuten i huvudet
Klockan 04,39 fick polisen larm om en person som var skottskadad på Hantverkargatan 1 i Malmö. När polisen kom till platsen hittade man en person svårt skadad man som var skjuten i huvudet och bredvid honom ett skjutvapen av typ Uzi. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och det är i skrivande stund okänt om han fortfarande är vid liv. Polisen spärrade snabbt av platsen i väntan på tekniker. Man försökte även spåra med hundar utan resultat. Vittnen, varav flera vaknade av skottlossningen, har sett en bil av märket Audi köra snabbt från platsen.
http://www.nyhetsbevakarna.se/index.php?m=bildarkiv&s=visanyhet&id=1255&storbild=6660#visa
Sydsvenskan syntes da heller ikke de ville fortælle om det våben:
http://sydsvenskan.se/malmo/article133451.ece

Danmark som springbræt
Det viser sig nu, ifølge hestens egen mund, at der har været en præcis sammenhæng mellem den egyptiske ambassadør i Danmark Mona Omar Attias kampagne mod Morgenavisen Jyllands-Posten og hendes ønske om at blive forfremmet til ambassadør i Sydafrika.
Det fortæller hun stolt til Information, og det er da betryggende at vide, at der har ligget højere mål bag hendes og andre ligesindede muslimske ambassadørers kampagne mod den danske ytringsfrihed, den danske regering og det danske folk. Groft sagt kan kun ønske Mona Omar Attia tillykke med den nye post, der ifølge hende selv er langt mere betydningsfuld end hendes hidtidige, idet Sydafrika er »et langt større land«.
Danske medier gør klogt i at følge hendes fremtidige karriere, da hun uproblematisk har formået at få alle betydningsfulde internationale organer til at spille hendes melodi i det fornemme karrierespring. Hun kan såmænd ende som Egyptens kommende præsident. Det er vel kun en kønsskifteoperation, der skiller den erfarne spiller fra den definitive magt.
Egon Balsby, Berlingske

Islamisk leder: Boykot Danmark
Generalsekretæren for den kulturelle samarbejdsorganisation ISESCO truer med at anlægge sag mod Jyllands-Posten ved en international domstol. »Umuligt,» siger ekspert.
Næsten tre måneder efter, at Morgenavisen Jyllands-Posten bragte 12 tegninger af profeten Muhammed, øges den internationale kritik af tegningerne og presset på den danske regering.
Lederen af den islamiske verdens kulturelle samarbejdsorganisation ISESCO, generalsekretær Aziz Othman al-Twaijri, vil opfordre 57 muslimske medlemsstater til at kappe alle politiske og økonomiske bånd til Danmark, hvis ikke regeringen undskylder tegningerne.
Aziz Othman al-Twaijri vil også bringe Jyllands-Posten for en international domstol, hvis ikke avisen idømmes »en retfærdig straf« ved en national domstol.
Det skriver avisen Al-Khaleej fra De Forenede Emirater ifølge den arabiske satellit-kanal Al-Arabiyas hjemmeside.
Umuligt
Direktør for Institut for Menneskerettigheder, Morten Kjærum, afviser, at der findes en international domstol, som vil beskæftige sig med sagen.
»En sådan domstol findes ikke. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre,« siger han.
Dansk Industri har ikke modtaget rapporter om svigtende salg af danske varer i muslimske stater.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3464190/

Religiøst hærværk ?
987 gravsteder blev skændet i 2005
Aldrig tidligere er så mange gravsten blevet væltet og knust på de danske kirkegårde, som tilfældet har været i år
Af Anne Korsholm
Julenat væltede og knuste hærværksmænd 300 gravsten ved Christianskirken i Fredericia. Det var anden gang i december, at en kirkegård blev raseret, men det omfattende hærværk er kun en del af årets angreb på kirkegårdene. 987 grave er blevet skændet i år, viser Kristeligt Dagblads optælling. Dermed er 2005 året med det hidtil værste hærværk på kirkegårde.
– Jeg tror ikke, at det kan blive værre. Det er blevet voldsommere og voldsommere år for år, siger Klaus Frederiksen, formand for Foreningen af Danske Kirkegårdsledere.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirkeogtro/artikel:aid=275988

Rojas retorik skadar fp
hvis sandheden skader FP, så har Narti vel ret. Et tågehorn og en udlægger af røgslør af den sædvanlige slags:
Brott och kultur
Folkpartiet har inget att vinna på den förenklade och pretentiösa retoriken i Mauricio Rojas beskrivning av invandrares brottslighet. Folkpartiet riskerar däremot att förlora i trovärdighet, skriver Rojas partikollega Ana Maria Narti.Vad har kulturarvet med brottsligheten att göra? På vilket sätt påverkar en viss kultur benägenheten att begå brott? Det har Mauricio Rojas inte förklarat.
Det enda han hittills har gjort har varit att citera Brås senaste rapport för att upprepa påståendet om att invandrarnas brottslighet grundas på deras kultur.Så blir kulturen plötsligt en förklaring till allt som forskarna inte kan förklara.
*********
Vi är skyldiga att seriöst analysera den brottslighet som finner grogrund i etniskt blandade miljöer. Men då ska vi inte enbart stanna vid brott med så att säga exotiska kännetecken - förtryck av kvinnor, hedersmord, könsstympning - utan ta upp alla sorter av förbrytelser förknippade med kriminalitetens globalisering, inklusive mc-gängens gärningar och olika fall av flyktingspionage
http://www.svd.se/brannpunkt
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net