tirsdag, december 27, 2005

En Reaktionær og "de slemme blogs"

er som bekendt den der ikke agerer, men reagerer. Nu er Uriasposten "og andre højrebloggere" så læste, at de må ha en watchdog. Hvilken udsøgt ære. det er næsten for meget. Hvorfor er der ingen der læser "venstrebloggerne"? Har de nok i Politiken ? Man må spørge sig: Er bloglæsere nogle afskyelige, indskrænkede DFére allesammen ? Med grimme "menneskesyn" og en "uværdig tone" ? Eller handler det ikke bare om politik, jvf. Aristoteles:

"Politics is the science of good sense, applied to public affairs, and, as those are forever changing, what is wisdom to-day would be folly and perhaps, ruin to-morrow. Politicks is not a science so properly as a business. It cannot have fixed principles, from which a wise man would never swerve, unless the inconstancy of men's view of interest and the capriciousness of the tempers could be fixed." [Fisher Ames (1758–1808)]
Måske turen kommer til mig en dag, skønt jeg tvivler. Jeg har det privillegium sjældent at blive sagt imod, fordi danskere (bortset fra en halv håndfuld journalister og en ex. socialdemokratisk minister) ikke ved et klap om Sverige. Og det klogeste er jo at skrive om det man har forstand på. Hvis Seidenfaden, Rifbjerg, Jensen, HV-Holst og Brögger et al, vidste noget, ville de nok unde sig lidt eftertanke inden de moraliserede. Behersker "vagthunden" svensk ?
Men jeg skriver præventivt: Jeg er partiløs, har altid været det, og betragter ikke mig selv som hverken højre eller venstreorienteret. Måske for megen stads at gøre at Urias Watch, men forord byder ingen trætte. Kom bare på besøg med luppen. Det skal nok blive sjovt. Vi tåler granskning. Gør vagthunden "lissom" det ?

Velkommen - og hvorfor?
"Et vågent øje på Danmarks højreorienterede weblogs"
I den gode gamle internationale tradition med “watch”-blogs har vi nu Uriaswatch - bloggen, der holder øje med diverse højreblogs, især Uriasposten og dens bagmand Kim Møllers overdrivelser, fordrejninger, fortielser og løgne.
Wow, hvorfor nu det, mand? Spørger du lissom nok.
Ja, hvorfor et “Uriaswatch”.Jo, sagen er som sålunde:
Når jeg bevæger mig til daglig i en verden, hvor fremmede kulturers tilstedeværelse er så naturligt som at trække vejret, hvor Ali og Mustafa hører mindst lige så meget til som Dorthea og Jens - så harmer det mig at se mennesker dedikere oceaner af tid, nærmest hele deres tilværelse, på at sprede had, på at undergrave dagligdagen for masser af mennesker, på (med andre og, og det korte af det lange) at udsprede fremmedfjendsk propaganda suppleret med løgne.Den højreorienterede danske blogosfære er sådan: Fyldt med hadefulde propagandister for hvem hovedsagen ikke er, om deres sidemand er et medmenneske, men om det er en “dansker” eller en udlænding, om det er en kristen eller en muslim.
De lever i en verden, hvor Danmark og danskheden er truet af frådende kriminelle horder, mens jeg lever i en dejlig, lys og frisk verden, hvis indbyggere - det være sig “rigtig” danske eller udlændinge - mestendels er positive indslag.En verden, der som alle verdener har sine problemer - men hey man, om folk på gaden har den ene eller den anden hudfarve eller religion er altså ikke årsag til alle disse problemer.
En af de værste - jeg synes den allerværste - af disse højrebloggere er Urias-Kim aka Kim Møller, indehaver af den meget flittigt opdaterede Uriasposten. Jeg ved ikke, hvad hans mål er, men han er en af Dansk Folkepartis sikreste Internetklakører. Han er en fjende af det Danmark, jeg elsker og lever i til daglig, og dermed bliver han for mig at se slet og ret dette: En politisk modstander, der med sine konstante fordrejende, manipulerende og hadefulde nedgørelse af “de fremmede”, krigsmodstanderne og alle de, der ikke tænker som Kim Møller, skader det land, vi gerne vil leve i.
Der er mange andre blogs, der er slemme, og måske vil jeg kigge på også dem en dag - men Uriasposten er den værste af dem alle, fordi den prøver at være “pæn” og sprede had på samme tid, og derfor har urias-kim fået lov at give navn til siden her.
http://uriaswatch.smartlog.dk/

Ring efter lægen!
måske vagthunden bare skulle ringe efter vagtlægen ? Det er jo endnu gratis i Danmark, hvad det bestemt ikke længere er i den snart fhv. velfærdsstat, Sverige.Og ambulanceturen til den lukkede, koster 80 kroner oveni:
Ifølge den amerikanske avis Washington Post kræver psykiatere nu en ny diagnose for folk, der lider af racisme eller andet slemt. »De har vrangforestillinger«, udtaler en professor ved Harvard Medical School og hentyder til de syge, ikke til psykiaterne selv.
»De kan hverken arbejde eller fungere normalt og trænger til behandling, især medicin.« Det skal nok hjælpe. Sygeliggørelsen af almindelige mennesker skrider planmæssigt frem i alle behandlerkulturer på en måde, som må gøre ikke bare psykiaterne, men hele den såkaldte intelligentsia mere end godt tilfreds. For sjældent har man set de kloge og pæne – inklusive forfattere og præster – være så optaget af noget som af ordet racisme.
I gamle dage anklagede de intellektuelle deres modstandere for at være fascister; i dag tituleres de racister, og de er nu pludselig her, der og alle vegne, hvorfor man i et temmelig uskyldigt, lille land som Danmark har oprettet op til flere centre og råd, der holder øje med, hvor den næste racist viser sig, og hvordan man bedst kurerer vedkommendes vrangforestillinger med en solid dosis dialog i samtalekøkkenet. Racisme er mildt sagt blevet de kloge og pænes besættelse; den er steget dem til hjernen, hvilket antyder, at de måske slet ikke er så kloge og pæne, men blot forvirrede. Det er vist på tide at ringe efter lægen. Mikael Jalving, Groft Sagt, Berlingske

Ak, hvor forandret
"This is a bloody genocide"
en svensk-amerikaner genser sit land - for sidste gang
Ett julfirande som bör berättas....
Här i kommer något som kan få er att fundera.Jag har i år tillbringat julen på ett mycket trevligt sätt med släkten på en stor gård mellan Stockholm och Uppsala och kom hem sent imorse...Folk kom tillresta till denna gamla Sveagård ifrån Stockholm, Svealand, men även Småland, Skåne och Göteborg, men det intressantaste var den amerikanske släkting med fru samt dotter och son som deltog.Det är första gången jag träffat honom med familj....Nåväl, en rad släktingar kom i år.
Vi åt stora mängder GRISKÖTT a la skinka, Risgrynsgröt, Sill, Kött, ja alla rätter man kan tänka sig och både snaps,brännvin och en hel del julöl gick åt. Ett typiskt SVENSKT julbord. Traditionsrikt. Man kände även hur det anrika historiefyllda uppländska landskapet utanför värmde oss.Det intressanta var den amerikanske släktingen med fru, dotter och son samt den assyrianska flicka som är tillsammans med en yngre manlig släkting .
På julafton blev vi goda och glada och sjöng friskt och delade julklappar och talade om svensk historia och jag sjöng i en aning berusning opp i hyllning till våra förfäder, när jag gjorde detta brakade vi alla ut i allsång och alla anammade min idé, på juldagsmorgonen efter påbörjade vi alla ett samtal om vårt fosterland och hur det ser ut idag, min äldre släkting kom in på ämnet därför att vi alla undrade hur den amerikanske släktingen tyckte om Sverige och besöket här.
Min amerikanske släkting är svenskättad, låt oss kalla honom "Carl", hans föräldrar invandrade till USA, de bosatte sig bl.a i Boston men flyttade sedan till Minnesota, svenskbygderna, där "Carl" föddes ."Carl" föddes i början på 40-talet, han hamnade i fäderneslandet Sverige under ca 15 år med föräldrarna som återvände till Sverige under det andra stora kriget.................word dok:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/Ett_julfirande_som_bor_berattas.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net