tirsdag, december 27, 2005

Indsmuglet indvandringskritik

Da Nilson ikke kan kritisere indvandringen "frontalt" *, må kritikken smugles ind sidelæns i artikler om andre ting. (Danskere skal her huske at indvandringen til Sverige er 2.5 gange større pr. capita, end den der afstedkommer så megen furore i DK i disse år. Der er tale om en befolkningsmæssig revolution, ideologisk betinget af en politisk kaste, der ikke bare ikke tålte folkelig indblanding, men nu også delvis har ombestemt sig ved synet af det de har afstedkommet. Mindst 15 år for sent. Verdens moralske supermagt, er på vej til at blive et 2. verdensland.)
Ulf Nilson: Migrationsverket gör sitt jobb - läs själv
Debatten om Sverige och invandrarna har gått snett. Följden är att flera av de viktigaste frågorna har kommit bort - och fel folk hängs ut.Jag syftar naturligtvis på avslöjandena om champagnefester på migrationsverket i samband med avvisningar.
Artikel efter artikel kritiserade, för att inte säga svärtade ner verkets personal, som bara i undantagsfall fick chansen att försvara sig.Jag råkar känna rätt många som jobbar på verket - på golvet, inte i chefsrummen. De befinner sig ofta under hård press och känner sig frustrerade och missförstådda. Här följer ett utdrag ur ett brev som visar vad saken handlar om och förvisso tål att tänka på:


Hej, Ulf. : Tänk dig själv om du varje dag gick till ett arbete där du nästan bara får skit för vad du gör. Varje dag möts du av lögner eller halvsanningar slängda rakt i ansiktet. Alla du möter har bara ett mål och det är att få stanna, men du har absolut ingen möjlighet att påverka ett enda beslut. Din regering, din "boss", ger dig regler att följa och när du gör det blir du kallad för inkompetent, rasist, svin, kall, omänsklig - listan av det jag själv har hört kan göras längre, mycket längre. Pressen jagar oss med blåslampa och granskar oss in i minsta detalj; Gud nåde om man gör ett enda misstag. Vilket företag har så höga krav på sin personal? Vi är ett tvärsnitt av Sveriges befolkning, vare sig de vill det eller ej. Vi representerar medborgarna i Sverige och de har röstat fram en regering som vill ha en begränsad invandring. Jag har personligen "slängt" ut flera hundra personer ur Sverige men aldrig någonsin har jag varit elak eller otrevlig mot någon eller festat efteråt med mina medarbetare. Snickaren gör sitt jobb, polisen sitt (ibland) och jag gör mitt. Jag kör i väg folk som Sveriges regering beslutat sig för att inte låta stanna. Hivsmittade afrikaner, berusade ryssar,småbarnsfamiljer ifrån Azerbajdjan, you name it.

Så långt brevskrivaren. Det finns säkert skitstövlar på migrationsverket - var finns det inte det? - men poängen är att det är systemet, skapat av politiker som är det verkliga problemet.Systemets hörnpelare heter individuell utredning. Var och en av de asylsökande som kommer ska utredas - trots att alla vet att det är omöjligt. Bara en liten del av dem som kommer har asylskäl, men alla vet att Sverige låter många - mångdubbelt fler än de som har asylskäl - få stanna av "humanitära skäl". Tyvärr leder detta till att den som är bra på att ljuga, förhala, väcka uppmärksamhet i medierna (till exempel med hjälp av sjuka barn!) premieras på bekostnad av folk som saknar sådana talanger.
http://www.expressen.se/index.jsp?d=878&a=495017

* eksempel: denne anmeldelse kunne ikke stå i hans sædvanlige avis, Expressen, men måtte op i Sundsvalls tidning, hvor den højst blev læst af 20.000. Hvorfor, Expressen ?
Det raserade folkhemmet
Sverige är kört
http://www.stonline.se/noje/kultur.php?action=visa_artikel&id=502152

Danmark hotas av bojkott
det vil jo slå os som en forhammer - selv olie er vi selvforsynende med. Hvad er truslen ?
Danmark hotas av handelsbojkott till följd av de tolv teckningar på profeten Muhammed som publicerats av tidningen Jyllands-Posten. Hotet kommer från den islamiska kulturella samarbetsorganisationen Isesco. Generalsekreteraren Abdul Aziz Othman al-Twaijri säger till tv-stationen Arabiyya att han kommer att uppmana organisationens 51 medlemsländer att bojkotta Danmark, både ekonomiskt och kulturellt, om inte Danmark officiellt ber om ursäkt för publiceringen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=507876&previousRenderType=8
Udenrigsministeriet tager boykot-trusler roligt
disse lande har én eksportvare : mennesker der ikke kan holde ud at være der. Kan de undvære dansk eksport ? Ægypten, f.eks. må importere 82 % af sine fødevarer til en befolkning der vokser med over 1 mio om året. Vi har olie - de mangler proteiner.
Udenrigsministeriet tager det med sindsro, at den islamiske verdens kulturelle samarbejdsorganisation truer med at opfordre sine 51 medlemslande til at afbryde alt økonomisk og politisk samarbejde med Danmark.
- Vi har ikke hørt om nogle virksomheder, der har fået problemer, siger Henriette Søltoft.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2005/12/27/165201.htm

Sydsvenskan granskar 65 olösta skånska mord
man fatter hvorfor opklaringsprocenten for mord er nede på 74 i Sverige, mens den i Danmark er 98-100.
Mördade barn, personliga vendettor och dödspatruller i den undre världen. Sydsvenskans reportrar Tobias Bakman, Martin Lindeborg och Joakim Palmkvist har kartlagt alla ouppklarade mord i Skåne.
Sju offer är fortfarande försvunna - utan kropparna står polisutredningarna still. I fem avsnitt berättar vi om jakten på de okända mördarna. Och om de anhörigas liv i väntan på klarhetListan på 65 olösta Skånemord
http://sydsvenskan.se/skane/article133371.ece

Överfullt i landets fängelser
Landets fängelser är fulla och i vissa fall överfulla. Det är över 30 år sedan som så många satt i fängelse.
Det byggs fler fängelser, men det dröjer innan de blir klara och kan tas i drift.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=508021&previousRenderType=6

Tre Flødeboller - fuldfed 38 % piskefløde (vispgrädda)
mulig kur: flyt til Tingbjerg i en 2 1/2 værelses. (Ib Michael: Parkér fir-hjulstrækkeren et andet sted)
(Minutblogs julekort)


http://arkaisk.blogspot.com/2005_12_01_arkaisk_archive.html#113534091171827139
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net