torsdag, november 03, 2005

Blodslægtsskab i ægteskaber blandt norske pakistanere

Urovækkende norsk rapport fra Human rights Service: http://www.rights.no/ekteskap_gen/hrs_10.00_051027_106.htm
Sådanne ægteskaber har over dobbelt så mange fysiske og/eller psykiske skader. Mange lidelser og mange penge kan og bør spares.:
I en ny rapport från den norska organisationen Human Rights Service (HRS) den 27 oktober, framgår det att 57 procent av de pakistanier som har hämtat sin äkta hälft i Pakistan och tagit denna med sig till Norge, i själva verket har gift sig med en person inom den egna familjen.
HRS bygger sin statistik på uppgifter från den norska ambassaden i Islamabad, vilka är från perioden 2004 och första halvåret av 2005.
Av de totalt 436 äktenskapsparterna från perioden är 34 procent är syskonbarn, 11 procent är sysslingar och 12 procent är avlägsnare släkt.I samtalen som alla anhöriginvandrare måste ha med ambassaden uppger 68 procent att det är föräldrarna/familjen som står bakom giftermålet. Endast 3 procent säger att de har ingått äktenskapet av kärlek.
Hege Storhaug på HRS säger till dagbladet.no den 27 oktober att den enda utvägen nu är ett totalförbud mot denna typen av äktenskap.I en tidigare rapport utarbetad av Camilla Stoltenberg vid Folkhälsan avslöjades det att risken för missbildningar som uppdagas strax efter födelsen är 100 procent högre för barn till föräldrar som är syskonbarn, samtidigt som det är två till tre gånger högre risk att barnet dör det första levnadsåret.
http://www.sd-kuriren.info/

Jeg vedhæfter en af de meget få nylige artikler om emnet i Skandinavisk litteratur. Den er på dansk, og absolut læselig for enhver med et minimalt kendskab til læge-latin. Abstractet er på engelsk.
Ugeskrift for Læger · 28. april 2003, nr. 18
Konsangvinitet* og medfødte misdannelser (*"samme blod")
pdf-udgave
Summary
Consanguinity and congenital malformations.
Ugeskrift for Læger 2003;165:1851-5.
Knowledge of consanguinity is relevant for employees in the Danish national health service, since about 7.5% of the Danish population has another ethnic background than Danish and the majority comes from cultures where consanguineous marriages are not unusual.
In the literature it is found that consanguineous couples have a higher risk of having children with congenital malformations. The risk is increased by a factor 2 to 2 1/2 . The average risk in Denmark is about 3%.

Udbredelsen på verdensplan:


Global udbredelse
I den vestlige verden er ægteskaber mellem biologisk relaterede personer nu sjældent forekommende, mens konsangvine ægteskaber i en del lande er vidt accepterede og udbredte. Mere end 20% af verdensbefolkningen favoriserer disse ægteskaber grundet sociale fordele; ca. 6,5% af alle par på verdensplan har indgået et sådant ægteskab (1), varierende fra 1% i Europa til 76% i Nordpakistan (2).
link til Ugeskrift for Læger via:
http://makeashorterlink.com/?J3722181C

og nu jeg er ved det lægestoffet. De vil også bo i fungerende stater:

Studie dokumenterer udvandring af læger fra u-lande
Et nyt studie dokumenterer for første gang den ødelæggende folkevandring af læger fra Afrika og Caribien til de fire velhavende engelsk-talende lande, USA, Storbritannien, Canada og Australien, skriver The New York Times.Undersøgelsen, som er offentliggjort i The New England Journal of Medicine, viser bl.a. at en fjerdedel af alle læger i de ire velhavende lande har en international, og at eksempelvis Ghana, som kun har 6 læger for hver 100.000 indbyggere, har mistet 3 ud af 10 læger til USA, Storbritannien, Canada og Australien, som hver især har 220 læger for hver 100.000 indbyggere.
http://www.dagensmedicin.dk/art.asp?ID=3373

Intet statsborgerskab til folk uden arbejde
3. november 2005
Regeringen skærper krav: Ansøgere til dansk statsborgerskab skal arbejde fire ud af fem år. Det vil sortere op mod halvdelen fra
Folk, der vil være danske statsborgere, skal ikke kun testes i sprog, kultur og dansk historie. De skal også have arbejdet i mindst fire ud af fem år. Har de ikke det, må de droppe enhver tanke om at få stemmeret og dansk pas.
Det fremgår af et notat om påtænkte stramninger på indfødsretsområdet, som Information er kommet i besiddelse af.
Begrundelsen for den skærpede kurs handler om, at de fremtidige statsborgere ikke skal ligge fælleskassen til last. Derfor ønsker regeringen og Dansk Folkeparti at: "sikre sig, at personer, der opnår indfødsret, har vist at have evner til at kunne forsørge sig selv", som det hedder i notatet fra Integrationsministeriet.
Konkret vil det betyde, at over halvdelen af de godt 10.037 mennesker, der i år forventes at få statsborgerskab, vil blive sorteret fra, mener Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Søren Krarup."Jeg vil tro, at kravene til selvforsørgelse vil betyde, at halvdelen af ansøgerne falder fra, og det er vi naturligvis glade for," siger Søren Krarup.
*******
Fald siden 2001
I 2002 fik 15.934 statsborgerskab, mens der i år bliver tale om godt 10.037.Trods faldet mener integrationsminister Rikke Hvilshøj (V), at der er behov for de nye stramninger."Vi er inde i en række overvejelser om stramninger på indfødsretsområdet, herunder om det ikke er rimeligt, at man kan vise, at man kan forsørge sig selv i det danske samfund. Det er et rimeligt krav for at opnå statsborgerskab," siger hun...................................
http://www.information.dk/Indgang.php?pShow=Webavis/WAvVis.php&pWAvVis=905

Københavnske børn er plaget af vold og tyverier
Tyverier, røverier, vold og trusler om vold florerer blandt københavnske skolebørn. 31 procent af børnene i 4. til 9. klasse har været udsat for tyverier, otte procent for røveri, 16 procent for vold og 26 procent for trusler om vold.
47 procent af børnene har været udsat for mindst en af de fire typer kriminalitet.
Det viser en undersøgelse blandt alle elever i 4.-9. klasse på Københavns skoler, som Center for Alternativ Samfundsanalyse netop har gennemført.
Gerningsmændene er typisk 13-15 år og jævnaldrende med ofrene. Med undtagelse af tyverierne går det mest ud over drengene. Undersøgelsen viser, at kriminaliteten er jævnt udbredt over hele byen.
Hver femte barn fortæller det ikke til en lærer, selv om barnet har været udsat for alvorlig kriminalitet, og endnu flere - cirka hver fjerde - fortæller det ikke til forældrene.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3363000/

Religion giver vold og skilsmisser
(havde været noget interessantere om den havde inkluderet den islamiske verden. En undersøgelse der ville glæde Henrik Nordbrandt, der i modsætning til DR´s kæledægge Tim Jensen, hader alle religioner. Jvf. hans seneste bog, "Dumhedens Løvefødder":
Af ULLA NØRBYJo flere religiøse mennesker, der er i et samfund, jo højere er mordraten, der er flere tilfælde af kønssygdomme, skilsmisser, aborter og sociale problemer.
Læs hele rapporten Klik her
Forskeren Gregory S. Paul påviser sammenhængen, efter at han har sammenlignet 18 forskellige demokratier, herunder Danmark, de øvrige skandinaviske lande, USA, Canada, New Zealand, Japan og flere europæiske lande.
Det skriver norske Aftenposten med henvisning til tidsskriftet Journal of Religion and Society.
Religøse demokratier har flere af de sociale problemer end samfund med mange agnostikere, ateister og andre ikke-troende, skriver han i den amerikanske rapport.
Danmark og de øvrige skandinaviske lande er ikke særligt religiøse. Derfor er problemstillingerne ikke så voldsomme som i andre lande.
F.eks. USA skiller sig ud ved både at have mange religiøse indbyggere og mange problemer.
Islamistiske lande er ikke med i undersøgelsen.
http://www.jp.dk/udland/artikel:aid=3361674/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net